Mathias Jorgensen, fundașul model în Danemarca


FC Copenhaga este surpriza plăcută a actualei ediții de Liga Campionilor. Gruparea daneză se află la doar o singură victorie distanță de o premieră absolută: pătrunderea printre cele mai bune 16 echipe profesioniste din cea mai titrată competiție intercluburi. Sezonul fulminant avut până acum de gruparea antrenată de norvegianul Stale Solbakken se datorează în special forței impresionante de grup. Colectivul scandinavilor este unul de apreciat ținând cont că au facut parte dintr-o grupă teribilă cu Panathinaikos Athena, Rubin Kazan și nu în cele din urmă, FC Barcelona. Un fotbalist danez a captat întreaga atenție în acest sezon și acela este de meserie fundaș. Mathias Jorgensen reprezintă în momentul de față un model pentru tânăra generație de jucători danezi condusă de Daniel Agger, fundaș care aparține de cvintupla câștigătoare a celei mai importante competiții din fotbalul european la nivel de cluburi, FC Liverpool.

Danezii sunt foarte norocoși să-l aibe în componență pe acest tânăr fundaș central de doar 20 ani. Venit în urmă cu 3 ani de la modesta Boldklubben 93, Jorgensen și-a cunoscut treptat calitățile excepționale de apărător. Văzut ca o speranță daneză de către conaționalii săi, cel poreclit '' Zanka '' , aluzie la celebrul rol primit de către actorul american Douglas Bourne în pelicula Cool Runnings , nu și-a trădat compatrioții și în acest moment se bucură de o simpatie grandioasă în Danemarca. Amintește prin impresionanta determinare de celebrul Claus Christiansen, fotbalist danez ce și-a pus amprenta în mod deosebit pe câștigarea singurului trofeu european la nivel de echipă națională din istorie, cel din anul 1992, conducându-și exemplar colegii din defensivă. Din acest punct de vedere, Mathias Jorgensen a demonstrat până acum că este un fundaș foarte vigilent care nu-i scapă niciun detaliu asupra adversarului întâlnit în cale, demonstrându-și astfel potențialul enorm. De altfel până acum FC Copenhaga a primit doar 3 goluri în faza grupelor și acelea au venit de la Barcelona și acest lucru spune destule despre talentul acestui adevărat '' stâlp '' defensiv. Dacă ținem cont de experiența acumulată de-a lungul anilor de Mathias Jorgensen putem specifica destul de clar fără să ezitem, că și-a pus amprenta vizibil pe performanțele obținute de cea mai puternică grupare daneză din prezent.

Înființată în anul 1992 prin fuziunea unui club din localitate cu celebra firmă de accesorii sportive Parken Sport & Entertainment, FC Copenhaga a devenit după intrarea în milleniul 3 principala echipă din Danemarca, depășind-o la toate capitolele posibile pe mult mai celebra Brondby IF. Ceea ce lipsește cu desăvârșire pentru palmaresul destul de bogat este calificarea în faza optimilor de finală ale Ligii Campionilor. Dacă reușesc astăzi să scoată un rezultat de egalitate contra rușilor de la Rubin Kazan și Barcelona învinge pe Panathinaikos Athena în Grecia, atunci danezii vor intra definitiv în istoria fotbalului. Șanse de reușită sunt destule dacă ținem cont de iminenta concentrare ce desparte cele două tabere care se vor întâlni astăzi de la ora 19:30 pe centralul din Kazan. În Rusia, Rubin Kazan a pierdut campionatul în dauna celor de la Zenit St. Petersburg și au fost de asemenea stopați de către CSKA Moscova să poată evolua direct de la anul în următoarea fază a grupelor Ligii. De aici totul poate deveni o misiune imposibilă pentru elevii lui Kurban Berdyev și vizitatorii au un lot foarte experimentat care poate oricând produce rumoare în tribune. Vom vedea dacă talentul defensiv al protagonistului nostru de astăzi va conta oarecum în calificarea istorică dorită de toți coechipierii săi. Îi doresc succes acestui fundaș promițător care până acum a fost dorit insistent de cluburi puternice.

Update: Mathias Jorgensen a fost foarte aproape să obțină cu FC Copenhaga rezultatul de egalitate care-i califica în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Totul s-a năruit în finalul primei reprize și în cea de-a doua regulamentară. Mai întâi arbitrul acestei partide a acordat un penalty inexistent făcut de un coechipier și Natcho Noboa l-a executat pe Johan Wiland. După pauză, jocul exact al stoperului danez a încântat pe toată lumea și aproape de fluierul de final, Copenhaga putea scrie istorie, dar tânărul atacant Kenneth Zohore îl remarcă din apropiere pe experimentatul Ryzhikov. Putea însemna automat calificarea mult dorită în optimi, asta deoarece în cealaltă partidă a serii, FC Barcelona i-a învins pe Panathinaikos Athena cu scorul de 3-0. Nu-i nimic. Chiar și în situația dată, FC Copenhaga păstrează șanse enorme de calificare pentru că în ultima etapă a fazei grupelor, Rubin Kazan se va deplasa în Barcelona și danezii vor întâlni pe teren propriu, Panathinaikos Athena. În momentul de față clasamentul grupei arată în felul următor: 1. FC Barcelona (11 puncte) 2. FC Copenhaga (7 puncte) 3. Rubin Kazan (6 puncte) 4. Panathinaikos Athena (2 puncte.


Reactions

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)