Romelu Lukaku, atracția capitalei belgiene


Astăzi vom urmări la treabă foarte mulți fotbaliști tineri pentru că naționalele vor avea meciuri amicale începând de astăzi și terminând cu ziua de joi. Primul nume dintr-o listă largă de-a mea este vârful belgian Romelu Lukaku. Selecționala belgiană deține în momentul de față foarte mulți tineri talentați, iar acest lucru trebuie să se simtă în viitorul apropiat. Această generație care-i cuprinde printre alții pe Stephane Mignolet, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Sebastien Pocognoli, Steven Defour, Marouane Fellaini, Axel Witsel, Jonathan Legear, Eden Hazard, Moussa Dembele și protagonistul nostru de astăzi, este după părerea mea mai talentată ca generația aceea care ocupa poziția a 4-a la o ediție de CM. Din acea echipă nu lipseau Enzo Scifo, Eric Gerets sau Jean Marie-Pfaff. Rezultatele obținute de aceste două reprezentative înclină balanța definitiv către remarcabila generație a lui Enzo Scifo, declarat nu cu mult timp în urmă fotbalistul belgian al tuturor timpurilor. Pare ceva mai talentată actuala reprezentativă belgiană, dar parcă lipsește motivația pentru ca în sfârșit belgienii să se bucure de o calificare a favoriților la un turneu final. Belgia nu a mai participat din anul 2002 la vreun turneu final și setea de revanșă este uriașă, însă până acum belgienii nu se regăsesc. Mai bine zis nu alcătuiesc un grup unit, pentru care ar avea foarte mult de câștigat.

Romelu Lukaku mi-a stârnit curiozitatea când într-o zi călduroasă de primăvară am auzit zvonuri conform cărora granzii Europei au pus ochii pe el și-l doresc enorm. Am zis, ia să vedem ce poate acest puști. M-am interesat să văd unde joacă atunci și am rămas plăcut surprins când i-am urmărit evoluțiile în tricoul celei mai iubite grupări profesioniste din Belgia, Anderlecht Bruxelles. Nu mi-a venit totuși să cred când am aflat că are doar 16 ani pe atunci. Era ceva neobișnuit pentru mine să urmăresc cum un puști care încă nu împlinise 17 ani, evolua atât de constant și fără presiune. Calitățile sale constă în demarcări letale în centrul atacului, iar de acolo dacă l-ai scăpat din ochi te pedepsește imediat. Forma de excepție prin care trecea pe atunci a fost de bun augur pentru actuala sa echipă, deoarece belgienii au câștigat campionatul și au avut un parcurs senzațional în Europa League, unde de altfel Lukaku a strălucit parcă mai bine decât o făcea în campionat, chiar dacă reușitele sale au fost mai puține decât în campionat. La doar 16 ani și 250 de zile câte avea în momentul câștigării campionatului, Lukaku devenise cu acte în regulă cel mai tânăr golgeter din istoria primei ligi belgiene de fotbal. Cele 15 goluri ale sale înscrise l-au făcut un fotbalist fericit, care ulterior a intrat în lupa marilor echipe ale Europei.

Cu toate acestea însă, Lukaku și-a văzut de treabă în continuare, preferând să rămână la Anderlecht Bruxelles, deși printre echipele care s-au interesat de achiziționarea sa nu lipseau Manchester United, Arsenal Londra, AC Milan, Tottenham Hotspur, Bayern Munchen, Real Madrid sau FC Barcelona. Romelu a înțeles că este nevoie de timp pentru a crește considerabil în valoare și până acum decizia sa personală a fost una câștigătoare, ca să zic așa. Vârful belgian crește în evoluții de la meci la meci și doar ampla atenție cu care este tratat de presa locală cât și internațională îl fac rareori să nu reușească cel mai bun joc posibil într-un meci oficial de fotbal. Ampla mediatizare la care a fost supus acest talentat atacant belgian îi stopează într-o oarecare măsură progresul, deoarece am observat cum în acest sezon competițional a devenit puțin timorat în evoluții. Nu cred că dorește să plece de pe Constant Vande Stock, ci este supus unei presiuni enorme pentru vârsta sa. Lukaku este în fața unei premieri absolute astăzi cu reprezentativa Rusiei. '' Noul Drogba '' încă nu a înscris niciun gol îmbrăcând tricoul selecționatei mari a Belgiei în cele 7 partide avute până acum. Ora 18:00 poate însemna ruperea acestui blestem. Aș fi foarte încântat să spargă în sfârșit gheața.

Update: Tocmai s-a încheiat prima repriză a meciului amical dintre reprezentativele Rusiei și Belgiei. Romelu Lukaku a înscris până acum singurul gol al acestei întâlniri. Modul cum a înscris actualul atacant al grupării Anderlecht Bruxelles este fără comentarii. Akinfeev l-a ajutat pur și simplu pe Lukaku să devină cel mai tânăr fotbalist care înscrie într-o întâlnire cu rușii . Belgienii au fost de departe cei mai periculoși în acest meci și au fost în alte rânduri foarte aproape de a majora diferența în favoarea lor. Vom vedea peste încă aproximativ 48 de minute dacă Lukaku va mai înscrie încă odată pentru belgieni. Ceea ce contează este că belgianul a stabilit încă un record de care poate să se considere mândru. Orașul rusesc Voronezh a fost scena unui meci impecabil făcut de Romelu Lukaku. Tânărul atacant belgian în vârstă de doar 17 ani a înscris singurele goluri ale belgienilor în succesul cu 2-0. A fost foarte concentrat pe durata celor 75 de minute în care a evoluat și a demonstrat că dacă este pus în valoare devine letal în avanposturi. Exact așa s-a întâmplat și astăzi, iar Dick Advocaat s-a văzut nevoit să suporte o înfrângere în fața foștilor săi elevi belgieni.
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii