Isaac Cuenca


Josep Guardiola este un maestru al inovațiilor tactice, lucru confirmat în dese rânduri până în momentul de față. Știe în permanență să își motiveze elevii în așa fel încât poziționarea lor pe gazon să fie conformă cu calitățile acestora, indiferent că evoluează pe un post nefamiliar. Sportul rege s-a schimbat foarte mult și singurul tehnician din această lume fascinantă a fotbalului care a triumfat în toate competițiile într-un an calendaristic este nevoit să inoveze pentru a avea succes, întrucât omologii de pe banca tehnică au înțeles într-o oarecare măsură stilul nonconformist al catalanilor ce vizează evident factorul spectaculozității. Pep a găsit întotdeauna soluții viabile și jucătorul promovat cu insistență i-a demonstrat că se poate baza 100% pe serviciile sale, devenind astfel un fotbalist care te ajută inevitabil în tentativa obținerii gloriei absolute. Guardiola este recunoscut că oferă sprijin canteranilor, (jucători veniți la echipa de seniori din cadrul academiei La Masia), iar aceștia își mulțumesc ca atare antrenorul, prestând evoluții excepționale, datorită în primul rând calităților desăvârșite. Unul dintre aceștia se numește Isaac Cuenca, o revelație în 2011 pentru FC Barcelona.

Isaac s-a perindat de-a lungul perioadei juvenile în cadrul echipelor din provincina catalană, începând cu Espanyol și terminând cu FC Barcelona în aproximativ un deceniu de ucenicie fotbalistică. În urmă cu 2 ani, Isaac Cuenca își stabilea priorități în viața privată, sperând într-o eventuală ascensiune, mai ales că devenise un tânăr ''ochit'' de Josep Guardiola. Timpul petrecut în cadrul filialei catalane nu i-a priit absolut deloc, fiind nevoit să privească întâlnirile cu adversarii de pe bancă. Luis Enrique se baza pe alți fotbaliști și acest lucru i-a oferit prilejul unui împrumut la CE Sabadell, echipă din cea de-a 3-a ligă spaniolă. Dezamăgirea profundă l-a motivat și calitățile sale au început să ''răsară'' . A devenit titular incontestabil și totodată i-a informat pe anumiți membrii din conducerea clubului despre iminenta dorință, propunându-și să fie încontinuu subiect pe buzele tuturor. Ei bine, Guardiola și staff-ul s-au convins de progresul puștiului, cele 32 de partide susținute în tricoul echipei din suburbia orașului fiind suficiente în privința maturizării sportive, astfel că a avut deosebita onoare să fie în lotul lărgit din pre-sezonul actual.

Considerat un împătimit al tehnologiei moderne, Isaac Cuenca îți lasă impresia unui individ preocupat în mod deosebit de găsirea soluției urgente ce devine astfel folositoare în angrenaj, fiind din acest punct de vedere, un fotbalist esențial inovației, iar Guardiola a căutat îndelung un jucător de acest profil tehnic, deoarece Pedro și David Villa au fost destinați spitalelor în acest sezon competițional și după afirmațiile mele din primul paragraf, cel născut în Santpedor a găsit în cele din urmă soluția, pentru că nu i-a fost ușor să aleagă omul potrivit. Încă din perioada stagiilor de pregătire, Cuenca a demonstrat tuturor că Guardiola n-a greșit absolut deloc în privința promovării meritorie. Ulterior, transformarea puștiului este de domeniul fantasticului. Din momentul debutului său în Liga Campionilor contra celor de la Viktoria Plzen, a avut loc un reviriment personal de toată frumusețea, esențial căpătării unei reputații majore.

Cum a fost posibilă o asemenea întâmplare?! Nimic mai simplu. Stilul său bazat pe un dribling scurt ce dezechilibrează adversarul întâlnit în cale îi permite să pătrundă vertiginos spre careul advers, calitățile ajutându-l în această tentativă lăudabilă. Știe îndelung să fie protagonist în ofensivă, demarcările sale privilegiindu-l nespus, întrucât corespunde cerințelor unei extreme viabile la FC Barcelona, echipă care a promovat de-a lungul existenței sale, spectacolul sportiv. Până în momentul de față, Cuenca trăiește un vis măreț, acela să fie coleg în vestiar cu legende precum Xavi Hernandez, Carles Puyol sau Lionel Messi, iar prestațiile sale l-a pus în situația să conștientizeze anumite beneficii de pe urma promovării inegalabilului Josep Guardiola. Isaac Cuenca este un fotbalist care-l recomand cu plăcere în sportul rege, pentru că îl consider un individ care va aduce glorie țării sale și echipei blaugrana în viitorul apropiat. Priviți în videoclipul de jos, de ce îl cred în stare pe Isaac să devină legendar. Vizionare plăcută!


Reactions

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. imi place pustiul, va ajunge mare, il vad cel putin la nivelul lui iniesta, poate chiar o sa il depaseasca

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum, Cuenca intra dinc e ince mai ds pe teren, insa totusi nu s-a familiarizat cu schimbulde pase cu Messi.
    Mi-a atras atentia in meciul Barcelonei cu Valencia, jucand destul de bine, iar aseara, in Liga Campionilor, impotriva lui Dortmund, s-a descurcat destul de bine.
    Are viitor, zic eu.

    RăspundețiȘtergere
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)