Urmașul lui Robert Lewandowski

Slavii au avut întotdeauna o pasiune aparte pentru balonul rotund - cu precădere, polonezii. Orgoliul lor este fascinant și într-o proporție covârșitoare se ajută de acest amănunt în condiții potrivnice. Atitudinea este și va rămâne o calitate indispensabilă fotbalistului polonez - celui care se respectă cu adevărat, desigur. Când te hotărăști irefutabil să devii fidel acțiunilor tale, depinzi necontenit de eventualul sprijin acordat de către colegi. Personaje marcante din istoria fotbalului polonez au ''cucerit Everestul'' cu o astfel de mentalitate propice dezvoltării personale. Nume precum Ernst Wilimowski, Andrzej Szarmach, Grzegorz Lato, Zbigniew Boniek, mai târziu Jerzy Dudek, Krzysztof Warzycha, Jacek Krzynówek, cât și Robert Lewandowski au profitat îndelung de susținerea reciprocă a unei idei conform căreia excelezi în profesie de îndată ce te achiți conștiincios de obligații. 

Trăind cu această impresie plăcută, te descarci emoțional - încă de la primii tăi pași în soluționarea problemelor de ordin tehnico-tactic. Ulterior, beneficiezi nesilit de-o conjunctură favorabilă ce îți permite să gestionezi ireproșabil importanța rolului tău în angrenaj. Eforturile considerabile de a impresiona staff-ul tehnic nu vor rămâne neobservate și din momentul respectiv îți asiguri, practic, viitorul tău. 


Un astfel de scenariu se regăsește în concepția urmașului lui Robert Lewandowski. Arkadiusz Milik este, ca și idolul său, un tip cu personalitate uriașă. A luat urma sportului rege, fiind sedus de factorul spectaculozității. Treptat, avea să cunoască anumite reguli de care trebuie să țină cont un atacant pursânge ce constată că nu-i loc de ''bună ziua'' într-un mediu aparte. Neexistând seriozitate, ești cu un pas în spate. Tot timpul.

Arkadiusz Milik cunoaște foarte bine acest aspect, fără de care n-ar fi atât de apreciat în momentul de față - fie de conaționali, respectiv suporteri fideli ai actualei grupări unde activează, FC Augsburg - rampa de lansare către culmile gloriei. Bayer Leverkusen, echipa care i-a oferit prilejul unui împrumut pentru a-și arăta calitățile desăvârșite (demarcare printr-o mobilitate senzațională în preajma ''punctului cu var'' , dribling sclipitor pe spațiu redus și nu în cele din urmă specularea indeciziilor adverse) ce l-au adus în fața unui transfer pe Bay AreNa, se felicită pentru decizia irevocabilă de a-i facilita progresul. În actuala stagiune competițională reamintește prin evoluțiile sale de acel tânăr talentat ce uimea Polonia. Când situația impune precizie, n-are milă de portarii adverși. Îi execută cu sânge rece și pune încă ''o cărămidă'' spre îndeplinirea obiectivelor personale. Dovedește încă de la cei 19 ani ai săi o maturitate ieșită din comun, ori acest mod de a-ți prezenta încă de la început intențiile profesionale, reprezintă de departe cheia succesului.



Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii