William de Carvalho - fotbalist asemănător ca stil de joc cu Patrick Vieira

Se spune că fără să dispui de-o anumită personalitate într-un sport colectiv cum este fotbalul, eșuezi lamentabil în tentativa ''cuceririi Everestului'' . Această calitate indispensabilă oricărui jucător profesionist îți dă posibilitatea de a-ți forma o părere despre absolut orice practicant al acestui sport. Milioane de copii așteaptă ziua în care diverși microbiști le vor da atenția cuvenită și din moment ce ești conștient de faptul că aparții unei culturi aparte, obligatoriu îți rezervi neîncetat timp pentru a impresiona în mod plăcut, indiferent de originea ta. Nu contează că ești mozambican, portughez sau costarican, important este să arăți tuturor că respecți ca atare metodele de perfecționare deplină care ți s-au adus la cunoștință încă din momentul hotărârii irevocabile de implicare în sportul rege. Treptat, te vei obișnui cu situația ingrată de a impresiona asistența. Fără muncă asiduă, automat ești cu un pas în spatele tuturor, întrucât nu ți se asigură un eventual tratament preferențial din partea staff-ului tehnic. O asemenea descriere minuțioasă are, desigur, rolul de promovare meritorie în acest colț dedicat exclusiv tinerilor talentați. 


William de Carvalho a demonstrat în actuala stagiune competițională că îndeplinește sarcinile unui workaholic înnăscut. În vârstă de 21 ani, cel născut în Luanda, capitala statului Angola, amintește prin această atitudine demnă unui mijlocaș defensiv de legendarul Patrick Vieira - un exemplu de urmat pentru generațiile care vin din urmă. După cum puteți observa, inevitabila comparație a venit ca urmare a progresului făcut de jucătorul legitimat în momentul de față la Sporting Lisabona. Nu este reconfortant pentru un mijlocaș cu îndatoriri strict defensive să asigure bunăstare într-o zonă extrem de importantă în vederea obținerii rezultatelor optime de performanță. Totuși, cei înzestrați cu o tehnică esențială acestei poziții pe gazon, supraviețuiesc unor tertipuri de eliminare din joc al deposedărilor - capitol unde reușești într-o proporție covârșitoare să garantezi un loc printre titulari de îndată ce nu permiți nimănui să își bată joc de tine. Fiind alert în majoritatea timpului petrecut pe gazon, William a căpătat un statut aparte în campionat, adversarii temându-se de duritatea intercepțiilor. 

Este un jucător ce urmărește ca nimeni altul obiectul muncii sale și ceea ce este cu adevărat important, nu cedează atât de ușor posesia balonului. Din acest punct de vedere, are inteligența tactică a lui Sergio Busquets. Când este cazul, pasează în profunzime și coechipierii săi încearcă din răsputeri să ofere un beneficiu de pe urma agresivității pozitive a ultimului jucător ce aparține de ''leii lusitani'' și este convocat în lotul lărgit al selecționatei portugheze. Creșterea evidentă în joc l-a adus într-o postură de invidiat pe William de Carvalho. Echipe precum Arsenal Londra, Manchester United, F.C. Liverpool, Chelsea, Internazionale Milano, Juventus Torino, FC Barcelona sau Real Madrid, îl monitorizează atent și o eventuală prestație remarcabilă în cadrul competiției supreme la nivel de echipe naționale care va avea loc în Brazilia, l-ar aduce în fața îndeplinirii unui obiectiv personal, acela de a-și vedea numele imprimat pe tricourile unor grupări legendare din cel mai urmărit sport de pe mapamond. Credeți-mă, cu o astfel de ''stâncă'' în echipă, oricine ar avea de câștigat și nimic de pierdut. Vă las un videoclip drept dovadă. Vizionare plăcută! 



Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii