Ozan Tufan - produsul culturii turcești, bazat pe determinare și conștientizare

Microbiștii de pretutindeni sunt răsfățați în permanență de cei ce pot oferi un spectacol grandios. Indiferent de poziționarea pe gazon, un fotbalist reușește într-o proporție covârșitoare să devină plăcut de public. Fotbalul oferă garanții în ceea ce privește susținerea necondiționată ce îți este acordată ca urmare a prestațiilor tale. Majoritatea ce devin simpatizați pentru modul în care încearcă din răsputeri să devină influenți în echipa lor, sunt idolatrizați. Încă din perioada junioratului, diverși copii ce se hotărăsc să urmeze calea sportului rege cunosc senzația perfecționării, ori cine într-adevăr muncește și este atent la povețele antrenorilor, nu eșuează în tentativa de a-și mulțumi pe deplin șefii. În cele mai multe cazuri, reprezintă o oportunitate din care reiese ambiția puștilor de-a ‘’escalada Everestul ‘’ , ceea conferă o stare de bine , întrucât de îndată ce eviți cu brio eventualele tachinări venite dinspre oponenți, ești cu un pas spre îndeplinirea obiectivelor personale.

Un astfel de caz se întâmplă în Turcia, o țară extrem de arțăgoasă și instruită în același timp să promoveze îndârjirea. Excelează sublim la acest capitol și de obicei îndeamnă la perseverență, asta în ciuda faptului că sunt anumite rezervări în menținerea somptuozității. Așadar, există șansa afirmării în cel mai pur stil turcesc, bazat pe determinare și conștientizare. Protagonistul meu de astăzi, un mijlocaș defensiv ce îmbracă tricoul fostei campioane din ‘’țara semilunei’’, Bursaspor, este de departe un produs al culturii turcești. La cei 19 ani ai săi, Ozan Tufan a reușit să îi sucească mințile ‘’împăratului’’, nimeni altul decât Fatih Terim. Asta spune ceva, dacă îmi este permisă o opinie în acest sens. Cum a reușit să îl convingă pe un individ ce își alege riguros ‘’camarazii de război’’ ?! Simplu. Respectând ca atare menirea de turc veritabil.



Ozan a pornit în aventura vieții sale cu scopul arhicunoscut de a impresiona asistența. Stăpânind maiestuos principalele sale calități ce constă în agresivitate, viziune impecabilă asupra jocului, cât și trimiterea unor șuturi extrem de puternice și plasate în același timp, are suportul inegalabilului Terim. Saltul de la reprezentativa de juniori la cea de seniori este o performanță rarisimă, cu atât mai prețioasă cu cât nimeni din generația sa nu-și are locul printre titani. Ceea ce contează cu adevărat, de abia apoi urmează. Tufan este obligat de circumstanțe să nu lase capul plecat, altfel va apune steaua lui dinainte de-a străluci, deoarece fostul tehnician al Galatei nu va avea milă de el în caz că prestațiile sale vor lua o turnură neașteptată. 

Momentan este apreciat îndelung și numai factorul automulțumirii îi va înceta progresul. Consider că această posibilitate este egală cu 0, mai ales că își dă silința de fiecare dată pe gazon, fie la Bursaspor, unde recent era foarte aproape să ‘’pună piedică’’ actualului lider din Superliga turcă, respectiv printre tricolori și astfel rămâne valabilă opțiunea dobândirii idolatrizării. Acestea fiind spuse, vă las în compania unui videoclip în care veți admira evoluțiile acestui Ozan Tufan, un exemplu de spiritualism pur.
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii