Băiatul legendarului Diego ''Cholo'' Simeone


Se spune că de îndată ce deții factorul conștienței intacte, ai habar de ce-a reprezentat cu adevărat tatăl tău în sportul ce-l practici și îl iubești necondiționat. Viața anumitor fotbaliști, depinzând în mare măsură de caracterul acestora, este influențată de parcursul celui ce este considerat capu' familiei. Într-o proporție covârșitoare poate reprezenta un avantaj esențial în perspectiva înlăturării presiunii de pe umărul copilului, pentru că primește fără rețineri sfaturi primordiale depășirii anxietății. 

Este și cazul atacantului de numai 19 ani de la River Plate, Giovanni Simeone, fiul legendarului Diego Pablo ''Cholo'' Simeone, actualmente tehnician al grupării din La Liga, Atletico de Madrid. Din acest punct de vedere, Giovanni se poate consideră un privilegiat al sorții, întrucât Simeone senior l-ar ''mânca cu fulgi cu tot'' dacă nu s-ar dedica fotbalului cum a făcut-o însuși domnia sa. 

L-am urmărit cu atenție pe Giovanni de când și-a schimbat atitudinea de ''bad boy'' ; vă amintiți cu siguranță de freza excentrică afișată de acesta la un antrenament al fostei echipe unde a evoluat tatăl său... Mai mult ca sigur, Diego a avut un cuvânt de spus în ceea ce privește decizia luată de băiat, deoarece prestațiile protagonistului de astăzi au luat-o spre o pantă ascendentă, benefică intereselor personale. 

Cred că l-a muștruluit cât se poate de serios ''Cholo'' , altfel nu-mi explic cum în decursul timpului, trecuseră mai bine de-o lună de la evenimentul respectiv, atitudinea lui Giovanni s-a schimbat dramatic în bine. Nu reprezintă cu siguranță un inconvenient major pentru puștan, ba dimpotrivă, consider că grijile tatălui pentru fiul său s-au dovedit a fi extrem de importante în progresul jucătorului, cât și al omului Simeone, fițos până-n momentul incidentului. 

Giovanni a înțeles că nu-i loc de manifestații sub rangul demnității căpătate de cel ce trebuie să fie modelul său-n viață. S-a pregătit asiduu alături de cei responsabili cu dezvoltarea fotbalistică și în prezent se dedică sufletește patriei, cât și clubului de care aparține, prestând conform aștepărilor. Principalele calități ale celui născut în capitala Spaniei sunt tipice unui atacant.

Conlucrarea perfectă cu un coleg aflat în apropiere, preferabil unul extrem de capabil să îi furnizeze pasa decisivă, duelurile aeriene, unde cei 1,82 metri ai săi îi sunt aliat de nădejde, cât și viclenia tipică atacantului, care implică factorul demarcării în zone prielnice finalizării unei acțiuni cu caracter strict ofensiv, au făcut din Giovanni Simeone un demn urmaș al perseverenței. Grație tatălui său, Simeone jr. simte că plutește în momentul de față. 

O mostră din învățămintele trase de la tată au fost observate în cadrul competiției supreme din America de Sud rezervată jucătorilor până în 20 de ani, unde Giovanni a triumfat împreună cu reprezentativa Argentinei, fiind principalul marcator al evenimentului major ce favorizează irefutabil progresia puștilor, cu 9 goluri, unul mai încântător decât altul. Am admirat pătrunderile vertiginoase către careul advers și am considerat justă promovarea lui.

Simeone jr. se află pe liste lărgite de fotbaliști până-n 20 ani întocmite de diverse publicații prestigioase și acest lucru demonstrează faptul că Giovanni este pregătit să ducă mai departe tradiția numelui Simeone. Deși pare o misiune dificilă, puștiul se poate baza pe tatăl său în așa fel încât factorul plafonării să nu intervină în viața sa privată și de ce nu, Giovanni Simeone poate deveni  un nume important în istoria fotbalului argentinian și mondial, desigur. 





Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii