Moisés Caicedo - tânăr înzestrat cu anumite calități nelipsite liderilor de generație

 





Moisés Caicedo reprezintă un caz special în sportul rege. Mijlocașul central de origine ecuadoriană în vârstă de numai 19 ani surprinde prin ușurința cu care acceptă provocări neprevăzute. Din momentul pășirii pe gazon, Caicedo luptă exemplar pentru absolut orice balon, indiferent de zona în care acțiunea se desfășoară. Cu sau fără minge la îndemână, este un tânăr extrem de mobil, ce simte profund apariția unor oportunități. Observă minuțios spațiul liber lăsat de adversari și oferă soluții prompte de șut/assist decisiv. Independiente del Valle, prin tenacitatea membrilor organizației sportive, l-au înregistrat în structura clubului încă de la 13 ani, observând în urma unui trial 
ardoarea nelipsită copiilor de a-și impresiona colectivul avut la dispoziție. 

Atitudinea în cauză permite instaurarea unei baze consecvente. Colegii se alătură de îndată ce constată pe propria lor piele o diferență semnificativă de ridicare a tempo-ului în joc. 
Moisés Caicedo e genul de mijlocaș cu veleități ofensive, întrucât interceptează rapid, datorită capacității enorme de efort fizic, baloane în raza lui de acțiune ce îi permite ulterior să sprinteze spre careul advers, devenind astfel omul în plus de care coechipierii acestuia au nevoie. Această dorință sadică aș îndrăzni să spun este demnă de-un lider al generației sale. Tipul acesta de jucător este capabil să adune în jurul său diferite personalități puternice ce formează adesea un grup unit în momente dificile ale sezonului competițional. Doar jucătorii cu educație exemplară reușesc să fie în astfel de ipostaze îmbucurătoare pentru absolut orice copil. 


Nu e ușor să accepți anumite roluri care ți se oferă necondiționat, însă de îndată ce emoția tracului dispare, devii sigur de intențiile tale. 
Moisés Caicedo, născut pe data de 2 noiembrie 2001 în Santo Domingo, Ecuador, și-a folosit conștiința în absolut toate împrejurările existente încât în prezent se bucură de simpatia diverșilor scouteri ai unor cluburi pretențioase ale Europei - senzație apărută recent datorită prestațiilor de excepție în tricoul reprezentativei de seniori a Ecuadorului, unde în actuala campanie de calificare la CM din 2022 ce se va desfășura în Qatar a fost titular în cele patru întâlniri de până acum, debutând contra Argentinei și terminând en-fanfare contra Columbiei, unde a pasat decisiv la unul dintre golurile compatrioților săi într-o victorie răsunătoare cu 6-1. 

Factorul agresivității l-a adus în această situație demnă de apreciat. Într-un campionat ca cel din Ecuador, unde nivelul este unul destul de slab, Caicedo știe când este momentul oportun să acționeze, ceea ce îi conferă încredere de sine, benefică în urgentarea îmbunătățirii defectelor. Din punctul meu de vedere calitățile acestui băiat ce constă în recuperarea baloanelor, pasarea în profunzime pe anumite culoare benefice creării ocaziilor, demarcarea imediată într-o zonă lăsată descoperită de adversari în momentul conlucrării cu un coleg aflat în apropiere, cât și stăpânirea duelurilor aeriene, îl determină să încerce din răsputeri soluționarea eventualelor carențe în prestația colegilor, întărind astfel argumentul conform căruia Moisés Caicedo este liderul de generație al ecuadorienilor de pretutindeni.


Din momentul debutului său în fotbalul profesionist survenit într-o zi senină de 1 octombrie 2019, Caicedo a arătat maturitate în joc, dându-mi senzația să cred pentru o clipă că este printre puținii copii ce se pot folosi de anumite calități provenite din bagajul tehnic și disciplinar al unor foști sau actuali campioni mondiali. N'Golo Kante, care este și idolul său, reprezintă o sursă de inspirație pentru protagonistul meu de astăzi. 
Stilul francezului bazat pe agresivitate e preluat într-totul de unicul marcator născut în milleniul 3 într-o grupă de calificare la CM din zona Americii de Sud și totodată îi conferă o stare prielnică ce îi permite ulterior să observe limpede jocul, verticalizând sublim 85% din timpul petrecut pe gazon, exact ca în cazul celui ce era până nu demult recunoscut ca fiind cel mai important jucător avut la dispoziție de spanioli, Sergio Busquets, până când vârsta a început să devină un impediment major în calea prestațiilor sublime de odinioară ale actualului număr 5 de la FC Barcelona.

Până la următoarele întâlniri ale reprezentativei ecuadoriene, care sunt programate în luna martie, microbiștii de pretutindeni îl pot urmări îndeaproape, dacă doresc, desigur, în confruntările de Copa Libertadores, respectiv de campionat, însă mai presus de acest lucru este important ca Moisés Caicedo să nu își facă iluzii pentru că poate avea deziluzii. Multă baftă în carieră, băiete. Vei avea nevoie, cu siguranță. Dacă am ajuns să te apreciez personal înseamnă că există pentru tine un dram de speranță pe viitor că indivizi mult mai competenți te vor coopta în echipa lor, fără doar și poate.




Reactions

Trimiteți un comentariu

3 Comentarii

  1. Sublim, mirific, epic.
    Felicitări Domnul Stefanoaica Ionuț!
    Ne încânți prin nonsalanta de a scrie aceste articole pline de stil.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un articol interesant, va stimez foarte mult. Tinerele talente trebuiesc descoperite. Mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitări Ionuț!
    Trebuie sa ți apleci atenția și asupra tinerilor din România.
    Avem o generație care scrie istorie.
    Bafta pe mai departe!

    RăspundețiȘtergere
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)