Hector Bellerin - planul de rezervă al reprezentativei Spaniei în vederea completării listei lărgite pentru EURO 2016

A trecut o bună perioadă de timp de când n-am mai avut ocazia să vă aduc la cunoștință puști extrem de promițători, cu un simț dezvoltat al responsabilității și îndârjirii sportive, mai precis două luni. Am analizat o mulțime de jucători în limita vârstei admise de promovare pe acest colț destinat tinerilor talentați și am constatat cu plăcere o enormă dorință de afirmare din partea majorității. 

Dintr-o listă lărgită de fotbaliști destinați căpătării idolatrizării, am ajuns la concluzia finală că fundașul dreapta H. Bellerin întrunește irefutabil condițiile unui lider al generației sale, demonstrând pe durata acestui început fastuos de sezon competițional că reprezintă de departe un plan de rezervă pentru interesele majore ale dublei campioane europene, lipsită oarecum de soluții în flancul drept al defensivei. 

Nu este de ajuns să emiți pretenții la câștigarea unei competiții importantă precum CE din Franța dacă dispui în momentul de față de jucători precum Azpilicueta sau Juanfran. Din punctul meu de vedere, îți trebuie un adaos de fantezie și libertate caracteristică acestei poziții, ori protagonistul meu de astăzi pare copia fidelă al posibilului său coleg de breaslă din cealaltă bandă, nimeni altul decât Jordi Alba, jucător amintit pe acest blog până-n momentul consacrării sportive. 


Hector a ajuns 'sub lupa mea' de scouter virtual încă de când avea 17 ani și încânta ochii diverșilor spectatori prezenți să descopere mentalitatea juvenilă, încercată în diverse ocazii cu putință. NEXT GEN Series, competiție amicală de valorificare a potențialului tinerilor condusă impecabil în perioada respectivă de către Mark Warburton, mi-a oferit motive întemeiate asupra urmăririi cu atenție a modului în care Bellerin își dezvoltă anumite calități primordiale luării deciziei de a-l promova necondiționat. 

Ceea m-a atras la acest jucător născut și crescut în celebra academie din Barcelona, La Masia, a fost spiritul combativ de luptă, esențial ascensiunii fulminante. Hector agreează pe deplin ideea conform căreia trebuie să riști mai mult decât este cazul pentru a avea parte de-o recunoștință globală, ca să zic așa, motiv pentru care și-a dedicat neîncetat timp progresului individual. A învățat în cei 10 ani de uceniei sportivă, 8 în cadrul complexului sportiv din Catalunya, respectiv 2 ani la actuala sa echipă unde evoluează, Arsenal Londra, secretele combativității. 

A învățat meticulos cum trebuie să te prezinți ca fundaș lateral în duelurile aprige cu adversarii. Secretul constă într-o determinare peste limitele admise ce implică printre altele stăpânirea ireproșabilă a situațiilor contradictorii, căci în prealabil ești obligat să respecți ca atare rolul în angrenaj. Pentru un tânăr de numai 20 ani, misiunea aceasta pare dificilă, însă de îndată ce conștientizezi importanța regăsirii constanței sportive, te concentrezi asupra obiectivelor personale. 

Este genul de fotbalist care nu se lasă impresionat de tertipurile oponenților și încearcă din răsputeri să întoarcă într-o oarecare măsură situația în favoarea sa și automat a echipei. Îi place enorm să pătrundă vertiginos înspre careul advers, sprintul preponderent ofensiv ajutându-l în acest sens. Nu lasă nimic la voia întâmplării. 


Se dovedește a fi un individ extrem de vigilent cu gestionarea fazelor dătătoare de speranță pentru destinele conaționalilor săi, cât și al ''tunarilor'' , unde își expune săptămânal o mostră din calitățile indubitabile ce vizează inevitabil o posibilă convocare la un turneu major. Fie că discutăm de apariția în lumina reflectoarelor la un campionat european sau mondial, Hector Bellerin, prin aportul său strict fotbalistic, poate da o mână de ajutor esențială încununării, întrucât dispune de factorul X în absolut orice împrejurare. 

Nu-i facil să surprinzi în permanență adversarul, dar Hector este capabil de așa ceva în mod constant, fapt dovedit în actuala stagiune competițională de anumite reprezentațe de gală împotriva unor rivali pe măsura talentului deținut precum Manchester City, Chelsea Londra sau cel mai recent, FC Bayern Munchen. Combinațiile rapide cu cel mai apropiat coleg aflat în situație clară de gol îl aduc în postura de-a decide de unul singur modul în care se încheie o fază de atac, respectiv apărare, unde agilitatea îi permite să rezolve eventualele inexactități survenite pe durata celor 90 de minute.

Doar timpul este singurul impediment în realizarea acestui țel personal, însă vă asigur pe această cale de-un posibil reviriment internațional al lui Hector. Trebuie doar să i se acorde credit ca să demonstreze tuturor din ce ''aluat'' este făcut. În opinia mea, este de calitate superioară, cu mici restricții de improvizație generală, dar ajustabile în timp cum ar fi stăpânirea duelurilor aeriene, pasarea în diagonală, cât și diversificarea creării periculozității (Hector preferă acțiunile în bandă, rareori ajunge în centru să paseze/șuteze decisiv) . 
Reactions

Trimiteți un comentariu

3 Comentarii

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)