Valentin Barco - susținătorul înverșunat al unor idei tehnico-tactice menite să aducă rezultate scontate

                                                                                                                                                                                          
Fotbalul argentinian nu se mai oprește din a oferi publicului larg sportivi extrem de agili, pasionanți prin atitudine, extrem de orgolioși, cu personalitate uriașă. De-a lungul timpului am asistat cu toții la apariția în lumina reflectoarelor a unor copii dornici de progres. Indiferent de poziționarea pe gazon, aceștia nu ezitau să își arate calitățile desăvârșite. Argentinienii știu să ia ochii, cum se spune, oricărui microbist. Unii se dovedesc a fi artiști ai balonului, alții se remarcă printr-o dăruire exemplară ce demonstrează tuturor că sunt pregătiți din toate punctele de vedere să lupte până la epuizare în așa fel încât colectivul să câștige admirația și respectul adversarilor. Am deosebita plăcere să vă prezint astăzi un astfel de fotbalist menit să vă stârnească curiozitatea de îndată ce vă hotărâți să îl urmăriți îndeaproape. Numele său este Valentin Barco, evoluează în poziția de fundaș stânga și joacă pentru unul dintre cele mai titrate cluburi ale continentului sud-american, Boca Juniors.

Barco mi-a atras atenția prin ușurința cu care reușește într-o proporție covârșitoare să ajungă foarte repede în preajma careului advers din diverse zone ale terenului. Știe cum să găsească colegul potrivit pentru a combina rapid. Deține printre alte calități specifice fundașului lateral de bandă stângă cu profil ofensiv factorul agilității ce îl ajută totodată să ofere încredere colectivului prin luarea diverselor decizii ce susțin ideea unui fotbal extrem de spectaculos pentru oamenii aflați în tribune. Această atitudine îi oferă încredere și din ce-am observat până acum nu ezită să intre în clinciuri, dacă e cazul, cu adversarii. De obicei, indiferent de sport, publicul apreciază un puști cu mentalitate de luptător, ori acest Valentin Barco este de departe un exemplu elocvent de vivacitate. Este genul ăla de coleg de nădejde pe care te poți baza în bătălii crâncene cu rivalii de pe gazon, dar ceea ce este mai important ține de caracterul jucătorului, care preferă întotdeauna să fie de ajutor în momentele esențiale ale partidei.


Personal, apreciez implicarea excesivă a acestui puști. De fiecare dată când este titularizat de Jorge Almiron, tehnicianul celor de la Boca Juniors, Barco oferă garanții în ceea ce privește apariția ocaziilor în mod repetat. Prin diversele pătrunderi cu mingea la picior, respectiv prin procedeul demarcării în fața adversarului, Valentin Barco arată că stăpânește minuțios factorul tehnico-tactic, întrucât scoate din joc cu o lejeritate peste medie orice adversar ce îi iese în cale. Ba mai mult, știe exact când să șuteze ori să centreze decisiv pentru apariția din compartimentul median al colegilor. Aceste momente îi oferă prilejul să constate în prealabil că este indicat într-un fel sau altul să nu își neglijeze condiția fizică, deoarece importanța antrenamentelor reflectă totodată prestațiile sale, ce nu-s de lepădat în condițiile în care de abia a împlinit 19 ani în data de 23 iulie.

Cariera acestui fotbalist poate lua o turnură favorabilă intereselor personale dacă continuă într-adevăr să aibă prestații ce-au la bază entuziasm tipic celor dornici de progresie fotbalistică. Nu îmi lasă senzația că se mulțumește cu puțin și din acest motiv consider că este de bun augur să aibă încredere excesivă în forțele proprii. Nu-i de mirare că în această perioadă de mercato a atras atenția unor cluburi precum Juventus Torino, Manchester City, Bayer Leverkusen sau Brighton&Hove Albion - grupări recunoscute pentru fotbalul extrem de spectaculos și totodată tacticizat la maximum în funcție de abordarea indirectă a rivalilor de pe gazon. O colaborare cu Pep Guardiola, Roberto de Zerbi sau chiar Xabi Alonso l-ar aduce și mai aproape de-o binemeritată idolatrizare globală.



Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii