Jordi Alba, unul dintre preferaţii lui Unai Emery


Luna martie mă aduce în faţa promovării unui tânăr mijlocaş stânga spaniol de mare perspectivă. Jordi Alba m-a impresionat extrem de plăcut în ultimele întâlniri avute de către FC Valencia, echipă de care aparţine 100%. Monitorizarea evoluţiilor personale a fost atent analizată de către mine şi astăzi are parte de admiraţie profundă din partea microbiştilor. Născut în L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Jordi Alba şi-a început cariera fotbalistică în cadrul celebrei academii La Masia, recunoscută în lumea întreagă pentru productivitatea nesfârşită de tinere talente oferite sportului rege. Puştiul nu i-a impresionat deloc pe responsabilii centrului de copii şi juniori ai celebrei FC Barcelona şi astfel Jordi Alba a fost nevoit nesilit să-şi caute altă provocare.

Mai întâi a fost membru al echipei UE Cornellà din regiunea catalană pentru câţiva ani, întrucât FC Valencia a reuşit să-l convingă să-şi îndrepte atenţia către gruparea din comunitatea valenciană. Ucenicia şi-a încheiat-o într-un mod lăudabil, iar primul contract de jucător profesionist l-a adus în culmea fericirii. Încrederea avută de către conducătorii ''liliecilor'' în Jordi Alba s-a concretizat pe deplin, fotbalistul demonstrând un potenţial imens. Debutul său a avut loc în sezonul competiţional 2008-2009 într-o partidă contra grupării Real Valladolid câştigată de colegii săi, scor final 4-2. Jordi Alba a înţeles perfect că nu-i momentul oportun să obţină atenţie din partea antrenorului şi a decis să accepte oferta celor de la Gimnastic Tarragona. Împrumutul i-a priit de minune, acolo arătându-şi calităţile remarcabile.

După aproximativ cinci luni extrem de bune petrecute în Tarragona, Jordi Alba a devenit în sfârşit preferatul staff-ului tehnic condus de către domnul Unai Emery. Fostul tehnician al grupării andaluze UD Almeria a avut încredere enormă în capacităţile puştiului şi l-a promovat insistent, iar purtătorul tricoului cu numărul 28 de la FC Valencia, nu i-a înşelat deloc aşteptările. Unul dintre cei mai apreciaţi antrenori iberici ai momentului l-a folosit în permanenţă pe două posturi diferite, cel de fundaş stânga, respectiv mijlocaş stânga. După prestaţiile avute, Jordi Alba s-a dovedit un mijlocaş extrem de talentat. Ediţia 2010-2011 de Primera Division l-a adus în lumina reflectoarelor, iar microbiştii au fost încântaţi. Disponibilitatea enormă de efort colaborată cu un dribling sclipitor în regim de viteză l-a obligat pur şi simplu pe Unai Emery să-i acorde minute, strict din cauza meciurilor bune.

Cel mai bine s-a putut observa în meciul contra echipei care l-a lansat în fotbalul mare, FC Barcelona. Jordi Alba a avut o evoluţie fantastică, nepermiţându-i lui Daniel Alves să-şi facă ''numărul obişnuit'' de pătrunderi impetuoase. Ba mai mult, a reuşit să-l învingă pe Jose Manuel Pinto, dar reuşita a fost anulată de asistent pe motiv de off-side. Putem vorbi de un regret catalan? Cu siguranţă, da. Ca şi în cazul mult mai respectatului Cesc Fabregas, greşeala se plăteşte. Catalanii au realizat performanţe notabile care nu-i aduc într-o stare deranjantă de pierdere al talentelor din academie, poate doar Fabregas să fie regretat cu adevărat, tocmai din cauza calităţii ireproşabile de pe gazon. Valencia se deplasează astăzi în Mallorca pentru a întâlni echipa locală şi sunt nevoiţi să învingă pentru a-şi păstra poziţia a 3-a, ultima care oferă posibilitatea să ajungi direct în faza grupelor din UCL. Meciul va începe de la 19:00 .



Reactions

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)