Mateo Mussachio, fundașul model pe El Madrigal


Mateo Musacchio este singura mea propunere de astăzi pentru microbiști. Născut pe data de 26 August 1990 în Rosario, oraș recunoscut pentru simplul fapt că de aici a pornit în fotbalul mare compatriotul său Lionel Messi, Musacchio a devenit într-un interval foarte scurt de timp om de bază în angrenajul actualei sale formații, Villareal CF. Povestea acestui tânăr fundaș de meserie începe în anul 2006, atunci când la nici 17 ani debutează în tricoul uneia dintre cele mai respectate echipe sud-americane din istorie, River Plate. In sezonul competițional 2006-2007, Mateo Musacchio a prins 4 prezențe în tricoul celor porecliți '' milionarii '' . În următorul sezon River Plate a câștigat campionatul în Argentina, dar protagonistul meu de astăzi nu a bifat niciun meci pentru echipa antrenată pe atunci de către marea glorie argentiniană Daniel Pasarella.

După trei ani petrecuți pe '' El Monumental '' , Mateo Musacchio a fost achiziționat de echipa secundă a grupării spaniole Villareal CF și a fost nevoie doar de un singur an competițional pentru ca talentul său să fie esențial în alungarea unuia dintre cei mai respectați fotbaliști ai echipei din comunitatea valenciană, Ivan Marcano. Sezonul precedent al Primerei Division l-a avut pe acest fundaș central iberic în prim-plan, fiind în dese rânduri salvatorul '' submarinului galben '' , însă odată cum timpul trecea postul său era serios amenințat de Musacchio, ale cărui evoluții creșteau simțitor în cadrul formației secunde a clubului patronat de Fernando Roig. Progresul remarcabil reușit i-a oferit prilejul de a debuta în tricoul echipei mari într-o partidă cu Athletic Bilbao încheiată 2-1 pentru Villareal, unde de altfel a prins ultimele 15 minute ale întâlnirii. De atunci a devenit titular incontestabil și l-a obligat pe Juan Carlos Garrido să-i găsească de urgență echipă fundașului titular de până atunci, Ivan Marcano. Zis și făcut.

Începând din actualul sezon competițional Marcano este împrumutat la Getafe CF, iar Musacchio face în prezent o pereche demnă de admirat cu un alt conațional de-al său, Gonzalo Rodriguez. Villareal CF este una dintre surprizele plăcute în actuala ediție a campionatului iberic și unul dintre motivele principale în această ascensiune este Mateo Musacchio, fundaș ce a reușit până acum să țină linia defensivă condusă magistral împreună cu Gonzalo Rodriguez, foarte intactă. Singura echipă care i-a administrat formației din comunitatea valenciană mai mult de două goluri în acest sezon este FC Barcelona, ceea ce demonstrează că unul dintre principalele argumente îl constituie buna organizare orchestrată de perechea de fundași centrali 100% argentinieni, una plină de calități remarcabile. În această seară, Villareal CF întâlnește pe teren propriu ocupanta locului 10 în Primera Division, RCD Mallorca. Va fi o dispută complicată întrucât s-a demonstrat de către statisticieni că formația aflată în Insulele Baleare reușeste să strângă mai multe puncte pe teren netru decât acasă, ceea ce pare puțin ieșit din comun la prima vedere.

Reactions

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)