Mats Hummels, fundaș cu două fețe


Borussia Dortmund se află într-o formă de excepție și unul dintre principalele argumente asupra acestei ascensiuni fantastice se datorează în special unui fundaș central de origine germană. Mats Hummels este liderul defensivei ''galbenilor'' , o linie de apărători care a primit doar nouă goluri în actuala stagiune competițională din Bundesliga. Acest fundaș neamț se remarcă prin agresivitatea specifică fotbaliștilor care evoluează pe această poziție și acest lucru îi conferă o încredere suplimentară întrucât atacanții se tem foarte mult de o eventuală accidentare. Hummels este un produs 100% al grupării bavareze Bayern Munchen, dar conducătorii de acolo nu au fost încântați pe deplin de tânărul fundaș neamț și l-au cedat nesilit la Borussia Dortmund. Nu a fost tocmai o mutare inteligentă venită din partea membrilor conducerii celei mai titrate echipe din Germania și astăzi acest lucru se vede destul de evident în jocul elevilor antrenați de olandezul Louis van Gaal. Defensiva campioanei en-titre din Germania suferă foarte mult în acest sezon competițional.

Venit mai întâi sub formă de împrumut, Hummels a știut să aibe răbdare cu el însuși , deoarece știa foarte bine că într-o eventuală evoluție peste așteptări în tricoul uneia dintre cele trei câștigătoare ale celei mai titrate competiții intercluburi, conducătorii Borussiei vor avea un cuvânt greu de spus în ceea ce privește achiziționarea sa definitivă. În cele din urmă după o perioadă îndelungată plină de discuții , Borussia Dortmund s-a înțeles cu Bayern Munchen asupra transferului definitiv, iar suma plătită pentru serviciile sale s-a ridicat la aproximativ 5 milioane de euro. Încă de când era împrumutat, Mats Hummels și-a câștigat locul de titular, reușind împreună cu sârbul Neven Subotic să devină o pereche de fundași centrali foarte ''sudată'' . A reușit într-un interval foarte scurt să-și arate calitățile care l-au propus în cadrul echipei și datorită faptului că și-a menținut evoluțiile remarcabile a devenit o soluție viabilă pentru destinele grupării aflate la nord de râul Rin, sau pentru naționala Germaniei.

Sezonul cometițional 2010-2011 a fost un bun prilej pentru mine să fiu cât mai atent asupra prestațiilor acestui fundaș neamț foarte talentat. De curând mi-a demonstrat personal că reprezintă în momentul de față garanția succesului la Borussia Dortmund în ceea ce privește faza de apărare, acolo unde trebuie să deții calități bune pentru a te menține în vârf. Majoritatea microbiștilor și-au dat pălăria jos în fața sa în acest an competițional 2010, pentru că datorită siguranței sale din defensivă a putut foarte bine să încerce o nouă provocare: înscrierea golurilor. S-a achitat perfect de sarcini și staff-ul conducerii uneia dintre cele mai apreciate grupări nemțești se bucură nespus de pe urma travaliului imens arătat de către Hummels, chiar și în ofensivă. Este genul de fundaș care se respectă, atât în momentele de joc unde este solicitat cel mai mult, cât și dincolo de suprafața sa obișnuită unde își are rolul esențial într-o echipă profesionistă de fotbal. Astăzi începând cu ora 19:30 voi avea oportunitatea să-l urmăresc într-un meci foarte greu cu Werder Bremen, dar uitându-ne atent pe loturile celor două tabere putem observa cât se poate de limpede că vizitatorii antrenați de Thomas Schaaf nu dispun de cei mai buni fotbaliști, majoritatea dintre ei fiind accidentați.

Update: Mats Hummels a realizat o partidă foarte bună și împreună cu colegii săi au reușit o nouă victorie în Bundesliga, scor final 2-0 cu Werder Bremen. Atenția a fost mare din partea fundașului neamț și vizitatorii n-au fost în stare să-și creeze ocazii periculoase în asa fel încât să-i destabilizeze pishic pe elevii lui Jurgen Klopp. Faptul ca a fost un apărător de netrecut, Mats Hummels s-a bucurat de un nou succes în campionat, ceea ce a garantat desprinderea față de principala contracandidată la cucerirea laurilor de campioni, Bayer Leverkusen. În momentul de față, ''galbenii'' se află la 11 puncte de '' aspirine'' . Golurile victoriei au fost înscrise de către Nuri Șahin și Shinji Kagawa.




Reactions

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)