Marko Marin, urmașul lui Mesut Özil pe Weserstadion


Marko Marin este cel de-al doilea nume propus de mine pentru voi, în această zi. Actuala sa echipa, Werder Bremen, se va deplasa pe Veltins Arena pentru a juca împotriva grupării Schalke 04. Atât gazdele acestei întâlniri cât și vizitatorii au avut parte de un start dezastruos de campionat, fiind victime ale ambiției impresionante ale celorlalte 16 combatante din Bundesliga, unul dintre cele mai echilibrate campionate ale bătrânului Continent. Marko Marin este privit de către fanii ''verzilor'' urmașul lui Mesut Özil și de aici toată atenția este îndreptată exclusiv către el. Acest lucru îți poate conferi o șansă de neimaginat ție ca fotbalist profesionist, să treci practic de la un viitor fotbalist respectat direct către cealaltă extremă a suporterilor, cea care reprezinți pe majoritatea dintre ei, devenind practic un idol al tribunelor. Progresul remarcabil reușit de acest Marko Marin îl plasează liniștit într-o categorie selectă de actuali fotbaliști respectați de către microbiștii germani, cât și nu numai. Ca și în cazul lui Gareth Bale, Marko este în momentul de față principala ''gură de foc '' a elevilor lui Thomas Schaff și într-un eventual succes în dauna celor de la Schalke 04, meritul va fi exclusiv al celui de-al doilea protagonist al meu de astăzi.

Întreg jocul colectiv este bazat pe clarviziunea și driblingurile sale, iar de aici totul poate deveni instantaneu un câștig pentru colegii săi, întrucât are capacitatea fantastică de a-și depăși adversarul, urmat mai apoi de pase geniale pe culoar sau în cele mai multe rânduri de pătrunderi individuale terminate cu șuturi imparabile pentru orice portar din această lume fascinantă a fotbalului. Mulți nu știu că Marko Marko este născut în fosta Iugoslavie, mai precis în orasul Gradiška aflat în nord-vestul Bosniei-Herțegovina. De aici rezultă că una dintre principalele sale calități este această necedare a luptei, fiind un exemplu de caracter și responsabilitate la nivel înalt, în ciuda vârstei sale care indică doar 21 ani. Știm cu toții că nemții nu cedează într-o partidă de fotbal doar dacă '' 'îi vezi urcați în autobuz '' . Celebrul proverb provenit din legile nescrise ale fotbalului îl caracterizează perfect pe mijlocașul ofensiv al celor de la Werder Bremen. A fost nevoie de multe meciuri pentru ca microbiștii să se convingă de cele spuse mai devreme, iar de aici totul a devenit brusc un punct de atracție. Astăzi începând cu orele 16:30 vom putea urmări prestația sa într-un duel foarte interesant. Va conta în cea mai mare măsură concentrarea înainte de toate, pentru că ambele tabere dispun de două loturi foarte echilibrat valoric și cea mai mică greșeală personală va fi imediat pedepsită de către celălalt.

Update: Marko Marin nu a lăsat o impresie bună pe Veltins Arena din Gelserkirchen și Werder Bremen a fost învinsă categoric de către Schalke 04, scor final 4-0. Acest mic derby al suferinței a fost o demonstrație senzațională a unuia dintre cei mai apreciați atacanți ai secolului XXI. Fosta legendă blanco Raul Gonzalez, a fost protagonistul înscrierii unui hat-trick de toată frumusețea în poarta apărată de neamțul Tim Wiese. Lipsa evidentă de concentrare din tabăra vizitatorilor i-a costat scump și au fost nevoiți să îndure o umilință tipic germană. Marko a fost total depășit de acest meci și nu a fost fotbalistul care să-l recomand în această zi de 20 Noiembrie 2010. Chiar și așa însă, Werder Bremen a fost de nerecunoscut, iar rezultatul final nu a mirat pe nimeni.


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii