Francisco Román Alarcón


Luna decembrie devine primordială în privința amintirii anumitor fotbaliști până în 22 de ani care au avut un an 2011 senzațional, culminat cu prestații excepționale. Până în momentul de față am ajuns la cifra 25 în ceea ce privește jucătorii ce mi-au lăsat o impresie plăcută și trebuie să mă opresc definitiv la un număr total de 35-40 de promisiuni ale sportului rege. Realizările puștilor mă pune în situația extraordinară de a-i aminti cu mare plăcere și astăzi mă simt nevoit să scriu încă 2 tineri extrem de talentați. Primul dintre aceștia este de origine spaniolă, evoluează pentru CF Malaga și joacă pe postul de mijlocaș ofensiv. Numele său este Francisco Román Alarcón, cunoscut de microbiști drept Isco și în rândurile următoare aveți oportunitatea să aflați motivul întemeiat pentru care am decis să îi dedic acest material.

Născut în data de 21 aprilie 1992, Isco și-a început cariera de fotbalist profesionist în cadrul echipei de tinere talente Atletico Benamiel, unde a învățat corespunzător anumite detalii tehnice, esențiale în astfel de condiții. Scouterii clubului CF Valencia l-au urmărit îndeaproape o perioadă îndelungată în care au avut destul timp la dispoziție să se decidă asupra cooptării sale în club, mai ales că ''liliecii'' erau în pragul posibilităților financiare și era indicată o astfel de mutare, întrucât oferea garanții semnificante în privința unei eventuale despărțiri de fotbaliști determinanți în angrenajul echipei conduse de către Unai Emery. Ei bine, David Villa și David Silva au părăsit destinele clubului din comunitatea valenciană și acest lucru a fost în folosul său. Isco își convinsese mentorul în disputele avute împreună cu filiala, unde reușise în decursul a 2 ani competiționali să fie unul dintre remarcații conducerii, astfel că debutul său în echipa de seniori survenită în data de 11 noiembrie 2010 într-un meci cu UD Logroñés contând pentru 16-mile Cupei Regelui Spaniei a venit de la sine.

Reușind să-și treacă numele pe listă marcatorilor de 2 ori la debut, Isco primise iminentul sprijin colectiv. S-a remarcat printr-o stăpânire de sine ce îi permite în mod deosebit să-și ridiculizeze adversarii pe spații mici, întrucât protejează balonul în așa fel încât adversarul să fie amețit pur și simplu. De asemenea, știe în permanență să fructifice ocaziile, dovedindu-se din acest punct de vedere, un oportunist convins. Mai presus de orice calități indiscutabile, mijlocașul ofensiv a ales o cale greșită în momentul actual. CF Malaga, actuala echipă ce îi deține 100% drepturile, a reușit să își asigure serviciile sale, plătind clauza de reziliere în valoare de numai 6 milioane euro, însă vina le aparține 100% celor de la CF Valencia, pentru că n-au știut să profite de ambiția sa, care viza evident performanța. Desigur, există nemulțumiri în tabara ''liliecilor'' și îl consideră pe Isco drept trădător, dar vina nu îi aparține lui, deoarece nu putea absolut deloc să se opună mutării, mai ales că avea ocazia să se apropie de familie, care trăiește în apropiere de Malaga, Andaluzia. Un singur lucru este cert, investitorii arabi ce dețin gruparea andaluză se felicită reciproc pentru achiziționarea lui Isco, extraordinară în privința raportului calitate/preț. De ce afirm așa ceva? Nimic mai simplu. Abilitățile desăvârșite deținute de Francisco Román Alarcón ce constă în exersarea anumitor driblinguri sclipitoare, indiferent de poziționarea lui pe gazon, cât și al convertirii într-un finalizator letal într-un sistem de joc prielnic cum ar 4-3-3 sau 4-3-2-1, îl recomandă microbiștilor de pretutindeni să aspire la idolatrizare.


Reactions

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Frumos articol, nu prea am urmarit pe Malaga in acest sezon,dar la primul meci o sa vad cu ochi mai atenti ce poate Isco

    RăspundețiȘtergere
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)