Ever Banega, capabil oricând să amuțească tribunele

Sosit în urmă cu aproximativ trei sezoane pe Mestalla, mijlocașul defensiv de origine argentiniană a devenit treptat un fotbalist apreciat de către suporterii frenetici ai celor de la FC Valencia, actuala sa echipă. Văzut încă din perioada petrecută în țara sa natală la Boca Juniors un talent, Ever Banega a cunoscut aprecieri din partea grupării iberice în urma partidelor fenomenale făcute pe continentul sud-american și acest lucru a fost îndeajuns să-i convingă pe oficialii ''liliecilor'' să-l transfere definitiv, plătind pentru serviciile sale numai puțin de 16 milioane euro. Această sumă este uriașă dacă stăm să analizăm piața fotbalistică, una în care există foarte multe opțiuni și în cele mai multe rânduri căutarea unor talente în raport calitativ-preț devine mai avantajos. Din acest punct de vedere, Valencia a vrut insistent să-l achiziționeze și nu a dorit deloc să amâne discuțiile cu oficialii argentienieni. Totodată trebuie să-ți demonstrezi ulterior banii plătiți pentru că altfel riști să devii un personaj deranjant care altceva decât să asiste cu prezența sa pe gazon n-are ce să facă. Banega este genul de mijlocaș defensiv care poate să devină un idol al tribunelor, cât de asemenea un dușman pentru adversari. Printre principalele calități care l-au adus pe Mestalla sunt șuturile de la distanță, unele în care tăria execuțiilor este foarte ridicată.

De altfel, s-a remarcat în ochii microbiștilor cât și al suporterilor din comunitatea valenciană cu imensul travaliu dat de aceste șuturi periculoase îndreptate spre buturile adverse, unde în majoritatea cazurilor rezultă înscrierea vreunui gol sau în cel mai nedorit caz se crează o șansă care trebuie fructificată ulterior de către colegii săi din avanposturi. Coleg de generație cu cel mai mare nume al fotbalului în momentul de față, Lionel Messi, Banega a demonstrat tuturor potențialul său imens și este gata oricând să-și arate colții în momentele dificile ale oricărui meci oficial în care este implicată Valencia. Sub mandatul lui Unai Emery a devenit titular incontestabil, datorită în special ardoarei cu care tratează absolut orice întâlnire, fie că are de-a face cu un adversar modest, sau de talie europeană și mondială. Ajuns la o maturitate destul de ridicată, Ever Banega a devenit unul dintre cei mai aclamați fotbaliști ai uneia dintre cele mai apreciate echipe profesioniste din Spania care ar putea concura oricând cu cele două super-puteri, Real Madrid și FC Barcelona.

Astăzi începând cu ora 19:00, FC Valencia va disputa un derby local cu cealaltă grupare din orașul aflat undeva aproape de centrul țării, Villarreal. Mijlocașul în vârstă de 22 ani poate deveni un fotbalist care să decidă soarta acestei partide, pentru că are potențialul de a-și ajuta coechipierii să triumfe, fiind din acest punct de vedere un fotbalist care știe într-adevăr să-și motiveze colegii. Nu va fi foarte ușor, deoarece Villarreal CF este foarte puternică pe '' El Madrigal '' , dar cum de altfel ne-a obișnuit mai mereu, '' liliecii '' pot oricând să producă surpriza, așa că acest duel poate deveni instantaneu un duel foarte palpitant. Nu ne rămâne decât să privim cu mare atenție în fața micilor ecrane această întâlnire foarte echilibrată și să sperăm că cea mai bună să câștige. Spectacolul este garantat în acest sens. Partidele cu rivalul tradițional din oraș constituie amintiri plăcute pentru Ever Banega. Primul său gol oficial în tricoul '' liliecilor '' l-a reușit tocmai în dauna '' submarinului galben '' . Vă las cu un videoclip în care puteți admira îndeaproape prestațiile foarte reușite ale sale de până acum. Vizionare plăcută, atât acum cât și începând cu orele 19.




Update: Ever Banega a fost introdus în minutul 35 de către Unai Emery, datorită faptului că s-a accidentat căpitanul Valenciei, David Navarro. Intrarea sa pe gazonul de pe El Madrigal avea ca scop principal menținerea rezultatului favorabil în momentul respectiv '' liliecilor '' , însă n-a fost să fie seara celei mai respectate grupări din comunitatea valenciană. Chiar dacă tabela a fost modificată pentru prima dată de către Aritz Aduriz, Villarreal CF a presat buturile apărate de Moya până când au înscris golul egalizator prin atacantul italian Giuseppe Rossi. Ulterior, meciul s-a animat fantastic și ambele tabere puteau obține victoria, dar până la urmă și-au împărțit punctele frățește. Banega a fost în dese rânduri aproape să-i angajeze decisiv pe atacanți, dar atenția cu care a fost urmărit îndeaproape, nu i-a permis să producă liniștea pe El Madrigal. Cu toate acestea însă, mijlocașul defensiv argentinian a evoluat foarte bine de când a intrat pe gazon.






Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii