Steven Caulker


Ultimul protagonist pe ziua de astăzi ce a avut un an 2011 excelent se numește Steven Caulker, fundaș central de origine engleză, împrumutat de către Tottenham Hotspur la gruparea galeză Swansea City. Produs 100% al grupării din nordul capitalei englezești, Caulker și-a dedicat neîncetat timp în privința sportului rege încă din momentul neîmplinirii vârstei de 6 ani. Steven este moștenitorul unei tradiții fabuloase în istoria clubului londonez ce privilegiază nespus tinerii. De-a lungul timpului, londonezii au pus accent pe promovări excesive, totul pentru a-i acorda responsabilitatea necesară să înțeleagă rostul implicării într-un asemenea club, pretențios de altfel. Steven Caulker s-a declarat un fan împătimit Tottenham Hotspur și practic, devotamentul arătat în cadrul tuturor categoriilor de vârstă, extrem de ridicat în acest sens, l-a propulsat într-o categorie selectă de promisiuni care în viitorul apropiat speră la fascinanta idolatrizare. Diverșii tehnicieni perindați prin academie au fost pur și simplu uluiți de spiritul jucătorului și i-au oferit ca bonus banderola de căpitan, responsabilizându-l în așa fel încât să îndeplinească cerințele suporterilor, extrem de pasionanți. Contractul individual de muncă a venit de la sine, mai ales că patronatul nu-și permitea să se descotorosească atât de ușor de serviciile sale. În iulie 2009 semnează actele conform cărora este angajat la Spurs până în 2014, dar în același timp conștientiza perioada dificilă în care s-a implicat după parafarea documentelor, întrucât n-aveai șanse absolut deloc să pătrunzi în echipa de seniori, dar anumite să devii titular incontestabil.

Din această cauză a fost împrumutat în diviziile inferioare pentru a-l determina să uite de perioada nefastă și să se concentreze pe jocul său, semnificant ascensiunii fulminante. Yeovil Town și-a manifestat interesul pentru Steven Caulker și în decurs de câteva luni, a reușit să cunoască iminenta încredere de sine, inevitabilă în astfel de momente prielnice ție, când ai asigurată continuitatea necesară să impresionezi plăcut. Sezonul competițional 2009-2010 a devenit primordial în privința revirimentului, pentru că Spurs l-au atenționat să-și îmbunătățească anumite defecte, pentru a putea ulterior să evolueze în Premier League, visul său copilărie. 44 de partide susținute în tricoul celor de la Yeovil Town l-au responsabilizat enorm și sezonul precedent l-a petrecut în cadrul grupării Bristol City, unde a făcut cunoștință cu rigorile celui de-al doilea eșalon fotbalistic ca importanță din fotbalul englezesc. I-a priit de minune această experiență, deoarece a descoperit metode benefice unui lider înnăscut, preocupat în mod deobebit de binele echipei. Ei bine, a avut un sezon încântător. Folosindu-se de jocul său aerian impecabil, Steven Caulker a primit în sfârșit vestea conform căreia poate evolua în Premier League. Au fost de ajuns cele aproximativ 30 de partide jucate pentru Bristol City, timp în care și-a trecut numele pe lista marcatorilor de 2 ori și mai presus de acest lucru, a câștigat admirație din partea lui Sir Harry Redknapp.

Domnia sa i-a oferit de această dată prilejul debutului în unul dintre cele mai puternice campionate de pe mapamond, din pricina evoluțiilor senzaționale avute în Championship, unde a fost pentru aproximativ 8 zile, jucătorul săptămânii. Convocările la selecționata Angliei sub 19 ani au venit de la sine, Caulker fiind un om important în angrenaj. Sezonul fulminant petrecut în tricoul predominant roșu al celor de la Bristol City a fost culminat cu distincția de cel mai bun tânăr fotbalist al echipei, într-un sondaj inedit votat de fanii acestei grupări. Actuala ediție de Premier League îl regăsește la Swansea City, un club galez ce a devenit primul din această țară ce are deosebita onoare să aibe adversari în campionat. Harry Redknapp a înțeles că puștiul este dornic să îi lase o impresie plăcută și l-a încurajat prin acest împrumut menit să îl responsabilizeze și mai tare decât atunci când avea prilejul titularizării certe în diviziile inferioare. A reușit! Agresiv în tot ceea ce face, Steven Caulker s-a integrat perfect în ceea ce privește cerințele unui eveniment major ce implică spiritul de lider,dar în același timp a suferit enorm, deoarece s-a accidentat teribil într-un meci cu Arsenal Londra, care l-a obligat să stea departe de gazon numai puțin de 8 săptămâni. Revenit pe 10 decembrie într-o victorie importantă obținută în dauna celor de la Fulham FC, Caulker nu și-a pierdut entuziasmul și echipa de tineret l-a avut în componență pentru disputele cu Azerbaidjan și Israel, jucate anterior accidentării sale, mai precis în luna septembrie.
Reactions

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)