Nuri Șahin, idolul excentricilor suporteri turci


Nuri Șahin este ultima mea propunere pentru voi în această zi. Talentatul mijocaș de origine turcă este în momentul de față unul dintre cei mai în formă fotbaliști ai Planetei. Rezultatele avute în tricoul grupării nemțești Borussia Dortmund mă disculpă de absolut orice tentativă josnică de promovare fără rost. Niciodată nu am să vin cu propuneri care deranjează microbiștii, ci doar care consider eu că vor deveni în viitorul apropiat adevărate personaje respectate în sportul rege. Născut în orașul german Lüdenscheid, Nuri Șahin nu și-a trădat adevăratele origini și îmbracă încă din anul 2005 tricoul reprezentativei Turciei. Orgoliul său imens l-au făcut să nu accepte propunerea venită din partea naționalei Germaniei, iar acest lucru i-a garantat totodată un respect imens printre excentricii suporteri din '' țara semilunei '' . Din acest punct de vedere, fanii turcilor simt în adâncul sufletelor că un conațional de-al lor nu s-a lăsat trădat de faptul că a emigrat împreună cu familia în Germania, iar acest statut îl plasează liniștit pe Nuri Șahin într-o listă largă de fotbaliști idolatrizați nebunește de turci. Șahin devenea în august 2005 cel mai tânăr fotbalist care a evoluat într-o partidă oficială în Bundesliga. La doar 16 ani și 335 de zile, mijlocașul creativ turc a stabilit un record care nici în ziua de astăzi nu a fost doborât de vreun alt jucător profesionist. Totodată a stabilit încă o premieră absolută în Germania: a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Bundesligii. Aceste două lucruri nu poate decât să arate imensul său talent.

Încă un record de care poate să fie mândru Șahin îl reprezintă înscrierea unui gol în poarta naționalei Germaniei într-o partidă amicală, ceea ce a garantat faptul că devenise cel mai tânăr marcator al reprezentativei Turciei. Se întâmpla într-o zi de 8 Octombrie 2005. Acest an competițional a fost cel care l-a adus în lumina reflectoarelor pe acest talentat mijlocaș turc. Timpul a trecut de atunci și în prezent demonstrează tuturor ambiția care-i caracterizează pe turci. Determinat să devină un nume respectat de către microbiști, Șahin încearcă în fiecare partidă, fie ea una amicală sau oficială, să stârnească mândrie printre fanii săi. Astăzi începând cu ora 21:30, Turcia întâlnește naționala Olandei într-un meci amical care se va desfășura în Amsterdam pe impunătorul stadion '' AreNa '' , din capitala batavilor . Va fi un moment foarte special pentru Șahin deoarece se va duela din postură indirectă cu cel care l-a promovat insistent, Bert van Marwijk. Tehnicianul vice-campioanei mondiale a crezut foarte mult în posibilitățile acestui mijlocaș turc și în prezent protagonistul nostru de astăzi îi mulțumește veșnic domniei sale că a avut încredere în posibilitățile sale de afirmare. Oare ce se va întâmpla astăzi? Nuri Șahin poate să-i demonstreze încă odată selecționerului '' portocalei mecanice '' talentul său? Totul se va afla undeva în apropiere de miezul nopții, atunci când cele două oponente de astăzi vor termina partida amicală.

Update: Nuri Șahin nu și-a putut ajuta colegii să obțină un rezultat pozitiv împotriva vice-campioanei mondiale, Olanda. Partida amicală disputată pe Amsterdam AreNa a fost foarte utilă pentru elevii lui Guus Hiddink, în ciuda înfrângerii cu scorul de 1-0. Tehnicianul olandez a putut vedea potențialul fotbaliștilor turci și a rămas plăcut surprins de modul cum au abordat acest meci. Șahin a fost cel care a orchestrat majoritatea acțiunilor îndreptate spre buturile lui Maarten Stekelenburg, însă neșansa a făcut ca mingea să nu intre în poartă și astfel reprezentativa '' semilunei '' s-a recunoscut învinsă de golul lui Klaas Jan-Huntelaar . 

       
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii