Philippe Coutinho, un brazilian ce țintește o carieră fabuloasă

Următoarea ediție a Campionatului Mondial se va desfășura în Brazilia, iar pentru acest lucru selecționerul celei mai bune naționale din lume, Mano Menezes, experimentează până când va începe ediția de acasă fotbaliști ai căror potențial poate deveni semnificativ în privința câștigării celui de-al 6-lea trofeu suprem. Din acest punct de vedere, Philippe Coutinho este încercat în multe rânduri, pentru că conaționalii săi îl consideră un fotbalist foarte talentat care își va spune un cuvânt serios în viitorul apropiat. Evoluțiile sale de la gruparea italiană Internazionale Milano nu i-au convins momentan pe microbiști, cât mai ales pe fanii '' nerrazurilor '' . Din ce observ eu pare a simți într-o oarecare măsură o presiune enormă și nu-l înțeleg deloc pe Coutinho, deoarece cât timp l-am putut vedea la treabă mi-a demonstrat pătrunderi impetuoase spre careul advers, însă atunci când trebuia să finalizeze acțiunea se pierdea cu firea. În ciuda acestor evoluții neconvingătoare, Philippe Coutinho va încerca astăzi cu începere de la ora 19:00 să-și ajute colegii să obțină o victorie de palmares în dauna reprezentativei similare a Argentinei.

Clasicul fotbalului mondial este un bun prilej pentru a urmări prestațiile viitorilor fotbaliști respectați în Europa, cât și nu numai. Din acest punct de vedere, brazilienii excelează prin fotbaliștii convocați. Dacă în reprezentativa argentiniană observăm că au fost chemați jucători consacrați precum Lionel Messi, Javier Mascherano, Gonzalo Higuain, Ezequiel Lavezzi sau Carlos Tevez, în tabăra brazilienilor îi putem admira îndeaproape pe Neymar, Coutinho, David Luiz, Ramires sau Sandro, tineri propuși sportului rege de către Mano Menezes, selecționerul Braziliei. Va fi o întâlnire de prestigiu și de orgoliu, știindu-se rivalitatea între cele doua super-puteri sud-americane. Favoriți în acest duel foarte interesant sunt argentinienii, deoarece jucătorii convocați sunt într-o formă de excepție și aici mă gândesc la un Messi, Pastore sau Sergio Aguero. Brazilienii vor fi nevoiți să evolueze foarte bine dacă într-adevăr vor să obțină încă o victorie în dauna dușmanului de-o viață de pe continentul sud-american. Atacantul brazilian Coutinho în vârstă de doar 18 ani poate să demonstreze tuturor talentul său și nimic nu se compară cu un meci împotriva Argentinei pentru a-ți arăta potențialul imens. Este chestie de orgoliu național la mijloc și acest lucru poate să-l motiveze suplimentar pe actualul component al grupării Internazionale Milano. Ambiție are, îi mai trebuie și un gram de noroc și încredere suplimentară pentru a deveni cu siguranță unul dintre nenumeroșii fotbaliști brazilieni care au devenit ''monștrii sacrii '' ai sportului rege.

Update: Philippe Coutinho nu a evoluat nici măcar un singur minut în meciul amical dintre Argentina și Brazilia. Scorul s-a incheiat 1-0 pentru argentinieni, iar eroul '' pumelor '' a fost Lionel Messi, care cu această ocazie a rupt definitiv blestemul ce-l lega de reprezentativa braziliană. În toate cele 5 meciuri jucate împotriva dușmanilor sud-americani, starul Barcelonei nu înscrisese deloc.

Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii