Minunea cehă


Tomas Necid reprezintă în momentul de față un model de vârf autentic, în ciuda vârstei sale care indică doar 21 de ani. Posesor al unei calități excepționale când deține mingea la picior, atacantul rușilor de la CSKA Moscova a câștigat respect printre fanaticii suporteri din capitala Rusiei. Evoluțiile de la club nu mai au niciun secret pentru acest atacant de origine cehă. Anul 2008 a fost cel mai consacrat pentru Necid, chiar dacă pe atunci avea 19 ani. Apărând culorile clubului Jablonec, a fost distins cu titlul de promisiunea anului și ulterior a fost răsplătit cu o convocare senzațională la selecționata mare a Republicii Cehe. Când se află într-o dispoziție foarte bună de joc, actualul component al câștigătoarei Cupei UEFA din anul 2005, devine un punct de atracție pentru microbiști, datorită în special talentului său imens de a se face remarcat în ofensivă. Știm cu toții că meseria unui atacant este să înscrie goluri, iar mai apoi să primească toate mulțumirile posibile din partea colegilor săi și a conducerii clubului unde evoluează. Din acest punct de vedere, Tomas Necid este un model de urmat pentru foarte mulți fotbaliști. Fotbalul ceh este într-o permanentă schimbare de generație și acest Necid poate deveni un jucător respectat în Europa. De altfel cea mai mare performanță obținută în tricoul grupării patronate din umbră de către Roman Abramovich este sfertul de finală din sezonul precedent al Ligii Campionilor, acolo unde au fost eliminați de către viitoarea câștigătoare a acestei competiții, Internazionale Milano.

Astăzi începând cu ora 18:00 vom urmări un clasic în fotbalul din fosta Uniune Sovietică, Zenit Sankt-Petersburg - CSKA Moscova. Acest meci este unul foarte periculos, atât pentru gazdele acestei întâlniri cât și pentru vizitatori, deoarece loturile celor două tabere sunt foarte echilibrat valoric. Zenit se află pe prima poziție a clasamentului la opt puncte distanță de către Rubin Kazan, ultima câștigătoare a campionatului rusesc. CSKA ocupă ultima treaptă a podiumului în Rusia, fiind foarte aproape la rândul lor să participe în următoarea ediție a celei mai importante competiții intercluburi de pe bătrânul Continent. Tocmai de aceea această dispută poate deveni un moment de inspirație, iar Tomas Necid este recomandat oricând să producă deranj în apărarea condusă magistral de către Bruno Alves, fotbalist cumpărat în vara acestui an cu 30 mil euro de la FC Porto. Totodată partida din această după-amiază este un bun prilej de a urmări la lucru alți potențiali tineri fotbaliști care în viitorul apropiat pot deveni exemple remarcabile în acest sport. Nume precum Alan Dzagoev, Keisuke Honda, Seydou Doumbia sau Georgi Shennikov pot oricând să producă un spectacol regesc de care fanii se vor bucura încontinuu. Din păcate, Zenit nu are în componență tinere talente, Luciano Spalleti preferând fotbaliști cu experiență pentru a triumfa în campionat. Până acum această idee i-a priit, însă vom vedea astăzi dacă poate face față unei explozii fantastice a atacanților moscoviți, printre care și Tomas Necid, primul protagonist din această zi de 10 Noiembrie 2010.

Update: Tocmai s-a încheiat întâlnirea dintre Zenit St. Petersburg și CSKA Moscova. Câștig de cauză au avut vizitatorii, care au învins cu scorul de 3-1 actualul lider din campionatul Rusiei. Din păcate, Tomas Necid nu a evoluat nici măcar un minut pentru moscoviți, tehnicianul grupării din capitala Rusiei preferând un cuplu de atac format din Seydou Doumbia și Vagner Love. Decizia de a nu-l introduce pe Necid s-a dovedit de bun augur, ambii fotbaliști din avanposturi înscriind fiecare câte un gol pentru echipa aflată pe locul 3. Leonid Slutsky l-a păcălit foarte mult pe omologul său de pe banca tehnică, reușind să producă mult deranj în apărarea condusă de Bruno Alves. Chiar dacă Necid era recomandat 100% să intre ca titular în acest meci, datorită în special formei de excepție prin care trece ( 5 goluri în 3 partide) , decizia de a nu-l arunca în luptă i-a aparținut lui Slutsky, care a considerat că este benefic să-l odihnească pe atacantul de origine cehă. Golurile acestei partide le veți viziona imediat cum va exista un videoclip înregistrat cu cele mai bune secvențe din acest meci.

Toate reușitele din acest clasic al Rusiei le puteți viziona aici.


























Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii