Evoluțiile tinerilor propuși pe anul 2010, partea IV

Anul 2010 este aproape de sfârșit. Începutul lunii noiembrie a fost benefic pentru cititorii acestui nou blog inițiat de către mine care se dorește de altfel, un succes printre microbiști. Am propus până acum numai puțin de 48 tineri talentați care cred eu că vor deveni în viitorul apropiat figuri proeminente în sportul rege. Întotdeauna am analizat corespunzător prestațiile respectivilor fotbaliști pentru ca propunerea lor să fie pe deplin justificată și până acum ați putut cunoaște sportivi ai căror destine personale au cunoscut într-o oarecare măsură idolatrizări nebănuite. În această ultimă zi a anului 2010 am să prezint o inedită statistică cu evoluțiile și golurile înscrise de protagoniști după data amintirii acestora pe blog.

Connor Wickham, Ipswich Town

- 4 apariții / 0 goluri . Concurența acerbă avută cu Tamas Priskin, Jason Scotland și Rory Fallon nu i-a priit deloc tânărului de numai 17 ani, campion european cu selecționata Angliei. Roy Keane a preferat experiența în dauna tinereții, însă chiar și în aceste condiții Ipswich Town se află pe poziție retrogradabilă în Championship, locul 18.

Tomas Necid, CSKA Moscova

- 3 apariții / 2 goluri . Campionatul rusesc s-a încheiat și de abia în primăvară vom mai avea ocazia să-l urmărim pe atacantul de origine cehă. Până atunci însă, cupele europene reprezintă un motiv întemeiat să-l credităm cu toții în privința unei glorii europene dorită de toată lumea. Din februarie putem din nou să-l urmarim îndeaproape pe acest talentat vârf ceh.

Andy Carroll, Newcastle United

- 9 aparitii / 6 goluri . Gruparea engleză se poate mândri cu faptul că Andy Carroll este unul dintre golgeterii actualei ediții din Premier League. Pare puțin deranjant la prima vedere faptul că acest atacant de doar 21 ani ocupă ultima treaptă în clasament, însă dacă urmărim atent evoluțiile sale putem afirma că Newcastle United este dependentă de Carroll prin prisma talentului său imens. Printre victimele sale celebre din acest sezon se numără Arsenal Londra sau FC Liverpool, echipe care au plecat capul jos în fața ambiției și determinării ''coțofenelor'' . De la amintirea sa pe acest colț, Andy Carroll a fost convocat de Fabio Capello în selecționata Angliei, unde de altfel a debutat împotriva Franței.

Francisco Alcacer, Valencia Mestalla

- 6 aparitii / 6 goluri . Atacantul iberic reprezinta pentru destinele gruparii valenciene un fotbalist caruia imensul talent devine automat esential pentru ceilalti coechipieri ai sai. Desi gruparea satelit a ''liliecilor'' joaca tocmai in liga a 3-a, Alcacer demonstreaza in fiecare partida faptul ca conationalii sai au stiut intotdeauna ca au de-a face cu un atacant pur-sange, care nu lasa nimic la voia intamplarii. In momentul scrierii sale pe blog a evoluat minute bune pentru prima echipa in confruntarea cu Logrones, fiind in dese randuri servantul ideal pentru colegii sai din avanposturi. Dupa aceea consacrarea a venit in cel de-al treilea esalon, acolo unde Valencia Mestalla ocupa linistitor prima pozitie in clasament, reusind un tur de stagiune fara greseala.

Mario Götze, Borussia Dortmund

- 8 aparitii / 0 goluri . Borussia Dortmund a reusit un tur de campionat in Bundesliga foarte bun si distanta de 10 puncte fata de cea de-a doua clasata arata ca multitudinea de tineri talentati avuti la dispozitie de Jurgen Klopp a contat oarecum in progresul gruparii din nordul Germaniei. Mario Götze nu a reusit sa inscrie deloc, dar in majoritatea cazurilor a fost un bun pasator pentru coechipierii sai si acest lucru a contat enorm in clasarea pe prima treapta a podiumului in Germania. Clarviziunea impecabila a tanarului mijlocas de creatie neamt l-a ajutat pe Klopp sa devina un personaj respectat de microbisti. In absolut toate partidele jucate dupa amintirea sa, Götze a incantat asistenta indiferent unde a jucat.

Sergi Roberto, Barca Athletic

- 5 aparitii / 0 goluri . Sergi Roberto si-a pierdut putin din entuziasm odata cu accidentarea suferita in meciul castigat de Barca Athletic contra gruparii AD Alcorcon, 3-1. Atunci a evoluat magistral, fiind pasator decisiv in doua randuri. Chiar si asa insa, blestul l-a lovit crunt pe cel privit ca fiind inlocuitorul lui Andres Iniesta in ochii fanilor FC Barcelona. De atunci evolutiile sale au scazut si totul a culminat cu rezultate negative obtinute de elevii fostei mari glorii catalane, Luis Enrique.

Eden Hazard, OSC Lille-Metropole

- 9 aparitii / 0 goluri . Conducatorul de joc belgian s-a oprit din marcat goluri exact in momentul amintirii sale pe blog, dar in acelasi timp s-a pus in slujba colegilor sai, care cu aceasta ocazie au cunoscut momentul idolatrizarii nebunesti in ochii fanilor. Lille a terminat turul din Ligue 1 pe prima pozitie in clasament si aceasta performanta notabila se datoreaza in special patrunderilor in regim de viteza ale lui Eden Hazard. Desele incursiuni avute pe banda stanga l-au ajutat pe Moussa Sow sa devina golgeterul campionatului cu 14 reusite, printre care si un ''poker'' de zile mari impotriva celor de la FC Lorient, o alta revelatie in Franta.

Adem Ljajic, AC Fiorentina

- 8 aparitii / 0 goluri . Mijlocasul coordonator de origine sarba nu a reusit sa-si impresioneze compatriotul de pe banca tehnica, Sinisa Mihajlovic. Fostul castigator al Ligii Campionilor cu Steaua Rosie Belgrad l-a titularizat permanent in speranta unei cresteri semnificative in privinta increderii personale, insa din cate se pare duritatea campionatului italian nu-i prieste deloc lui Adem Ljajic. AC Fiorentina traverseaza o perioada nelinistita, iar pozita ocupata in clasament confirma spusele mele. Locul 15 ocupat in prezent este tare deranjant pentru pretentiile conducatorilor ''violeti''. Atat suporterii cat si responsabilii gruparii unde Gabriel Omar Batistuta si-a facut un nume important, cred ca se datoreaza absentei principalei atractii din Firenze, Stevan Jovetic. Accidentarea muntenegreanului a insemnat automat prabusirea pentru Fiorentina, care in prezent se zbate sa obtina un loc in cupele europene.

Seamus Coleman, FC Everton

- 7 aparitii / 1 gol . Fundasul dreapta de origine irlandeza a devenit preferatul tehnicianului David Moyes, un personaj care a rezistat 8 ani pe banca tehnica. Agresivitatea si ambitia cu care trateaza absolut orice partida l-a convins pe antrenorul scotian si momentan se bucura de un raspuns pozitiv din partea lui Seamus Coleman. Everton se situeaza momentan undeva aproape de zona retrogradarii, dar lotul destul de echilibrat valoric le-a permis ''caramelelor'' sa obtina rezultate pozitive in dauna unor grupari mult mai pretentioase cand vine vorba despre adjudecarea trofeelor. Rezultatele de egalitate obtinute in fata unor grupari precum Chelsea Londra sau West Ham United, respectiv victoria in fata celor de la Manchester City arata tuturor ca aceasta echipa este tare imprevizibila si niciodata nu stii ce ti se poate intampla daca esti adversarul lor. Coleman a insris golul egalizator in meciul cu West Ham United si acest lucru demonstreaza agilitatea uluitoarea de a ajunge in postura de finalizare.

Mamadou Sakho, Paris Saint-Germain

- 7 aparitii / 0 goluri . Capitanul parizienilor si-a condus magistral defensiva si datorita atentiei cu care a tratat adversarii, Mamadou Sakho a devenit neoficial vice-campion in Ligue 1, campionatul Frantei. In varsta de numari 20 ani, Sakho a devenit intr-un interval foarte scurt de timp, preferatul tribunelor de pe Parc des Princes.

Jack Rodwell, FC Everton

- 6 goluri / 0 goluri . Rodwell tocmai a revenit dupa o accidentare teribila si evolutiile sale au fost mai degraba modeste, insa cu trecerea timpului orice se poate intampla. De altfel, ultimele meciuri au demonstrat ca talentatul mijlocas defensiv englez si-a recapatat increderea in sine si acest lucru s-a vazut cel mai bine in confruntarile cu Chelsea si Manchester City, unde de altfel ambele confruntari s-au incheiat cu obtinerea unor rezultate pozitive.

Romelu Lukaku, RSC Anderlecht Bruxelles

- 9 aparitii / 5 goluri . Lukaku continua sa arate tuturor ca nu si-a pierdut calitatea in fata portii si in actualul sezon a reusit sa inscrie 10 goluri in 20 meciuri jucate pentru cea mai iubita echipa din Belgia, RSC Anderlecht Bruxelles. O jumate din reusitele sale din acest sezon au fost inscrise in ultimele doua luni ale anului 2010, printre care o dubla impotriva selectionatei Rusiei, intr-o partida amicala.
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii