Evoluțiile tinerilor propuși pe anul 2010, partea III




Philippe Coutinho, Inter Milano

- 7 aparitii / 0 goluri . Tanarul brazilian nu si-a demonstrat pana acum calitatile care l-au adus pe Giussepe Meazza, evolutiile sale fiind sub asteptari. Ulterior, sud-americanul s-a accidentat si nu se stie cu exactitate momentul revenirii sale pe gazon.
Nuri Sahin, Borussia Dortmund

- 7 aparitii / 1 gol . Mijlocasul ofensiv de origine turca este de departe '' motorul '' Borussiei Dortmund si datorita prestatiilor sale fabuloase din acest an, ''galbenii'' se bucura de ocuparea primei pozitii in clasament. Meciurile fabuloase avute de una dintre cele trei castigatoare ale celei mai importante competitii intercluburi date de Germania, l-au propulsat pe Nuri Sahin in lumina reflectoarelor si datorita determinarii avute in anul 2010 a fost considerat de compatriotii sai unul dintre cei mai buni fotbalisti din Turcia, indiferent de tara unde evolueaza respectivul sportiv.

Gareth Bale, Tottenham Hotspur
- 8 aparitii / 2 goluri . Bale este unul dintre surprizele placute in privinta microbistilor. Prestatiile sale au cunoscut in 2010 consacrarea suprema si Spurs au avut de profitat indelung dupa ambitia sa personala, una in care doreste insistent atat distrugerea mitului Top 4 din Premier League cat si cupele europene. Pana acum dorinta sa este implinita, insa doar pe jumatate. Vom vedea daca intr-adevar continua aceasta misiune personala pusa in aplicare de galez.

Marko Marin, Werder Bremen

- 7 aparitii / 0 goluri . Noul lider al ''verzilor'' dupa plecarea lui Mesut Ozil la Real Madrid nu a fost pana acum fotbalistul incredintat sa preia responsabilitatea pe gazon si acest lucru se vede evident din pozitia obtinuta de Werder Bremen in Bundesliga, locul 14.

Ever Banega, FC Valencia

- 6 aparitii / 0 goluri . Mijlocasul defensiv argentinian nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor avute de fanii ''liliecilor'' in el si a avut evolutii imprevizibile. Cu toate acestea insa, in majoritatea cazurilor, pasele sale au incantat pe deplin microbistii.

Javier Pastore, Us Citta de Palermo

- 6 aparitii/ 0 goluri . Pastore s-a oprit din marcarea golurilor exact in momentul amintirii sale pe blog. Pana atunci avea numai putin de 7 goluri, dar continuarea a lasat de dorit. Atenta supraveghere asupra sa a devenit brusc un moment neprielnic formei sale expetionale traversate pana atunci si s-a recunoscut oarecum invins de vigilenta aratata de fundasii adversi.

Diego Perotti, FC Sevilla

- 5 aparitii/ 0 goluri . Desi este considerat un fotbalist tanar de mare perspectiva, Perotti nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor in acest sezon competitional, fiind mult sub prestatiile avute in campania precedenta. Scaderea evidenta de forma se vede si in pozitia ocupata de andaluzi in Primera Division, locul 11.

David de Gea, Atletico Madrid

- 8 aparitii / 9 goluri incasate . Tanarul portar spaniol al castigatoarei primei editii de Europa League a fost tradat in cele 8 meciuri de fundasi, fiind nevoit sa scoata balonul din propria plasa in 9 randuri. Cu toate acestea insa, a aratat o siguranta fantastica in momentele cand a fost fata-n fata cu adversarii.

Danny Welbeck, FC Sunderland

- 6 aparitii / 4 goluri . Sunderland este una dintre surprizele placute ale actualei editii de Premier League, acolo unde ocupa momentan locul 7 in clasament, fiind in fata unor grupari precum FC Liverpool sau Aston Villa. Atacantul imprumutat de Manchester United pe '' Stadium of Light '' este unul dintre principalii realizatori ai gruparii antrenate de Steve Bruce, un fost mare fotbalist al ''diavolilor rosii'' .

Xherdan Sqahiri, FC Basel

- 5 aparitii / 1 gol . Cel care este considerat unul dintre cei mai promitatori fotbalisti elvetieni a fost pana acum protagonistul unor evolutii excelente, majoritatea dintre ele fiind placute ochiului. De la amintirea sa pe blog, Sqahiri a inscris doar un singur gol intr-o partida cu Young Boys Berna.

Mathias Jorgensen, FC Copenhaga

- 4 aparitii / 0 goluri . Fundasul danez a cunoscut in anul 2010 cea mai glorioada perioada de cand apara culorile celei mai importante grupari daneze. Impreuna cu colegii sai s-au bucurat de calificarea istorica in primavara europeana a Ligii Campionilor, fiind singura echipa daneza din istorie care reuseste acest lucru. Campionatul este pe punctul sa fie adjudecat inca dinainte ca situatia sa devina alarmanta pentru destinele echipei patronate de firma Parken Sports & Entertainment. In acest moment fata de cea de-a doua clasata detine un avantaj impresionant de 19 puncte si titlul a devenit o simpla formalitate.

Fábio Coentrão, Benfica Lisabona

- 6 aparitii / 0 goluri . Fábio resimte startul mai putin reusit de Benfica Lisabona in campionat si evolutiile sale au cunoscut momentan mediocritatea, as indrazni sa spun. Nu a existat in nicio clipa orgoliul lusitan la acest fotbalist si din pacate ''vulturii'' sunt la 8 puncte in spate de FC Porto, principala contracandidata la castigarea campionatului. De asemenea, patrunderea printre cele mai bune 16 echipe ale Europei nu a fost indeplinita, deoarece Schalke 04 si Olympique Lyon s-au clasat in fata portughezilor, ei multumindu-se doar cu clasarea pe pozitia a 3-a in UCL, care i-a adus in postura de a evolua in Europa League, cea de-a doua competitie ca importanta din fotbalul european la nivel de cluburi.


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii