Evoluțiile tinerilor propuși pe anul 2010, partea II

Andre Schuurle, FSV Mainz

- 4 aparitii / 4 goluri . Varful german a prins doua luni fantastice, totul culminand cu inscriera a numai putin de 4 goluri in tot atatea meciuri disputate. FSV Mainz este principala surpriza in Bundesliga si ocuparea pozitiei secunde in clasament nu arata decat faptul ca elevii lui Thomas Tuchel au devenit fotbalisti maturi.

Peniel Mlapa, TSG 1899 Hoffenheim

- 5 aparitii / 0 goluri. Atacantul german de origine togoleza a fost nevoit sa accepte faptul ca nu a putut sa se impuna in primul 11 al gruparii antrenate de Ralf Rangnick si acest lucru s-a vazut destul de evident in evolutiile sale.
Heung Min-Son, Hamburger SV

- 4 aparitii / 0 goluri . Sud-coreeanul a simtit din plin revenirea in lumina reflectoarelor a legendarului Ruud van Nistelrooy si astfel au fost rare ocaziile in care a putut sa-si etaleze performantele precedente, unele in care a reusit sa-si treaca de 3 ori numele pe lista marcatorilor.

Yann M'Vila, Stade Rennes

- 6 aparitii / 0 goluri. Desi a fost caracterizat de catre mine precum un fotbalist care recupereaza multe mingi, dar totodata avanseaza periculos spre careul advers, Yann M'Vila nu a reusit decat sa aibe evolutii excelent prin prisma faptului ca este un inchizator talentat si nimic mai mult. Golul a lipsit cu desavarsire, din pacate.

Antoine Griezmann, Real Sociedad

- 4 aparitii / 0 goluri. Talentatul mijlocas ofensiv de origine franceza si-a condus magistral colegii spre obtinerea unor rezultate pozitive care au adus gruparea basca pe pozitia a 9-a in Primera Division, ceea ce nu este putin lucru pentru o nou-promovata.

Iker Muniain, Athletic Bilbao

- 5 aparitii / 0 goluri. La cei doar 17 ani ai sai, Iker Muniain nu-si poate reveni din presiunea fantastica la care este supus de catre gruparea basca, una in care promovarea jucatorilor din zona bascilor este una de natura orgolioasa si implica multa mandrie la mijloc. Sezonul precedent a fost mai reusit, intrucat nu a simtit pe umerii sai presiunea din actuala stagiune competitionala.

Jack Wilshere, Arsenal Londra

- 6 aparitii / 0 goluri. Jack Wilshere simte de asemenea presiunea unui club tare pretentios precum Arsenal Londra. Desi este o grupare care promoveaza talente pe banda rulanta si se bazeaza 100% pe valoarea individuala, mijlocasul englez de numai 17 ani nu a devenit inca un fotbalist pe care te pozi baza, datorita in special acestei presiuni de care tot vorbesc de doua randuri incoace. Greu de tot pentru un pusti, fie ca joaca la Arsenal Londra.

Sime Vrsaljko, Dinamo Zagreb

- 2 aparitii / 0 goluri . Cea mai titrata grupare din Croatia detine in curtea proprie un fundas de banda remarcabil, dar si in cazul sau, presiunea reprezinta un motiv de ingrijorare personala. Necalificarea in faza urmatoare a Europa League s-a simtit in evolutiile sale, care de atunci nu a mai bifat decat o prezenta. Vahid Halidhozic inca il incearca pe Vrsaljko sa devina o figura importanta pentru destinele gruparii croate.

Johan Gudmundsson, AZ Alkmaar

- 3 aparitii / 0 goluri. Mijlocasul ofensiv islandez nu a mai avut evolutii reusite fata de inceputul sezonului competitional, unde de altfel a fost unul dintre liderii gruparii antrenate in prezent de Gertjan Veerbek.

Vaclav Kadlec, Sparta Praga

- 2 aparitii / 1 gol . Cel mai promitator fotbalist ceh s-a calificat in 16-mile Europa League in dauna gruparii italienesti Us Citta di Palermo. Singurul sau gol dupa scrierea sa a fost intr-un meci din cupele europene disputat in dauna gruparii rusesti CSKA Moscova. Golul sau i-a oprit pe rusi sa devina a doua echipa din Europa League care reuseste sa obtina victorii consecutive in faza grupelor. Doar cei de la FC Porto se pot mandri cu acest lucru.

Davide Santon, Internazionale Milano

- 4 aparitii / 0 goluri . Santon a avut evolutii imprevizibile, dar a cunoscut gloria mondiala cand a triumfat cu Inter Milano in Campionatul Mondial al Cluburilor, competitie organizata de FIFA care aduna toate castigatoarele celei mai importante competitii intercluburi din toate forurile responsabile cu organizarea acestor evenimente sportive.

Steven Defour, Standard Liege

- 2 aparitii / 0 goluri . Defour nu a reusit partide remarcabile in ultimele partide si nervozitatea aratata pe gazon s-a resimtit si in cadrul vestiarului, acolo unde a avut ceva de impartit cu Dominiq D'Onofrio, tehnicianul gruparii Standard Liege. Evident ca antrenorul ocupantei pozitiei a 6-a in clasamentul campionatului belgian nu l-a mai convocat in urmatoarele doua meciuri, preferand sa-l lase sa-si revina complet din punct de vedere psihic.


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii