Lewis Holtby, fotbalist neamţ cu o clarviziune impecabilă asupra jocului


Campionatele puternice ale Europei oferă întotdeauna prilejul să descoperi tinere talente care vor avea un cuvânt greu de spus în ceea ce priveşte idolatrizarea nebunească primită din partea diverşilor fani ai grupărilor profesioniste de fotbal. Astăzi am pregătit pentru voi două nume, iar unul dintre aceştia evoluează în Bundesliga, campionat care permite tuturor tinerilor să-şi dezvolte progresul în aşa fel încât mai apoi să atingă nivelul dorit pentru a face pasul către înalta performanţă. Nemţii sunt adepţii promovării excesive şi datorită acestor lucruri sunt demni de respectat, întrucât majoritatea dintre ei au demonstrat că-s fotbalişti născuţi pentru spectacol. Unul dintre ei este adeptul progresului şi îşi are locul în colţul meu dedicat tinerilor care mai apoi vor deveni figuri proeminente în sportul rege. Lewis Holtby mi-a captat atenţia încă de când juca pentru Schalke 04, dar teribila concurenţă i-a stopat ascensiunea dorită şi astfel a fost împrumutat pentru acest sezon competiţional la FSV Mainz, revelaţia campionatului german. Holtby lasă în urma sa o poveste foarte interesantă care l-a pus în situaţia să-şi trădeze oarecum tatăl. Totul a pornit de la insistenţa federaţiei engleze de fotbal care l-a dorit insistent în cadrul reprezentativei mari, însă a fost de ajuns pentru tânărul Holtby să refuze amiabil oferta, deoarece s-a născut în Germania şi a fost practic obligat de celebra rivalitate anglo-saxonă să-şi vadă în continuare de viaţa sa privată.

Mama lui este nemţoaică şi probabil această decizie personală îi aparţine celei care i-a oferit imensa oportunitate de a deveni fotbalist. Trecând peste această problemă ivită din întâmplare, Holtby a demonstrat
pe gazon că ştie foarte mult cu mingea, fiind printre puţinii nemţi creditaţi cu un plus în ceea ce priveşte tehinicitatea, un factor esenţial în cariera unui fotbalist profesionist. Are o clarviziune impecabilă asupra jocului şi în repetate rânduri contribuţia sa pentru colegii săi atinge obiectivul propus. Startul fulminant avut de cei porecliţi ''die nullfünfer'' a fost cauzat într-o proporţie ridicată, de apetitul ofensiv al acestui remarcabil playmaker. Fotbalişti precum André Schürrle sau Ádám Szalai au avut de profitat enorm după imensa dorinţă de a-şi ridica nivelul jocului, iar Thomas Tuchel şi elevii săi se află pe ultima treaptă a podiumului, în special datorită colectivului unit şi desigur, al individualităţilor. Începând cu ora 16:30, Mainz va disputa o partidă extrem de dificilă contra celor de la Wolfsburg şi pentru a scoate un rezultat pozitiv din această întâlnire care contează pentru etapa a 19-a din Bundesliga, trebuie concentrare maximă din partea gazdelor, pentru că ''lupii'' din oraşul celebrelor automobile Volkswagen, sunt greu de ucis.



Update: Surprinzător sau nu, Lewis Holtby nu a fost introdus în primul unsprezece de Thomas Tuchel şi datorită acestui lucru, Mainz a fost învinsă de către VFL Wolfsburg, printr-o reuşită semnată de fundaşul de origine daneză, Simon Kjaer. Cele 25 de minute nu au fost îndeajuns pentru Holtby şi a fost urmărit îndeaproape, suficient cât să nu-l pună într-o situaţie dificilă pe Benaglio, portarul ''lupilor'' .
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii