Daniel Parejo, un alt fotbalist tratat cu indiferență de Real Madrid


Bine v-am regăsit prieteni. Încep anul 2011 cu un tânăr fotbalist din curtea grupării iberice Getafe CF. Până să ajung aici au fost destule oportunități să amintesc fotbaliști tineri , însă ei n-au avut încrederea mea deplină și astfel au fost lăsați oarecum în pace, să văd într-adevăr dacă evoluțiile personale ale celor implicați cresc considerabil. Tocmai de aceea am evitat să scriu până acum, iar primul meu nume pe 2011 provine din campionatul spaniol. Dani Parejo este un coordonator de joc care în trecut apăra culorile echipei Real Madrid, însă doar la nivel de juniori. Când a avut oportunitatea să-și arate calitățile n-a încântat asistența blanco și a fost împrumutat pe la diverse grupări. Născut într-o localitate din apropierea Madridului, Parejo s-a simțit oarecum deranjat de politica clubului care vrea permanent să aducă cei mai valoroși jucători de pe Planetă. Această idee absurdă aș putea să zic, le-a oferit oportunitatea unor fotbaliști crescuți în cantera madrilenă să devină figuri respectate și aici mă gândesc desigur la un Samuel Eto'o sau Juan Manuel Mata, jucători profesioniști care n-au fost pe placul conducătorilor din capitala Spaniei.

Într-o oarecare măsură ''galaxia'' madrilenilor are enorm de suferit datorită acestor plecări masive de tineri talentați și de multe ori au acuzat acest factor al neatenției. Cei care au plecat pe ușa din dos au ajuns în prezent figuri carismatice la cluburile unde activează și fanii respectivelor grupări sunt entuziasmați de randamentul oferit. Având în vedere faptul că madrilenii n-aveau deloc încredere în posibilitățile sale, Dani Parejo a fost mai întâi împrumutat în Anglia pentru a evolua la clubul patronat de celebrul Flavio Briatore, Queens Park Rangers. Timpul petrecut pe Loftus Road a fost un adevărat calvar și doar din cauza accidentărilor suferite de doi dintre cei mai constanți fotbaliști ai Realului din sezonul 2008-2009, Mahamadou Diarra și Ruben de la Red, l-a adus înapoi la gruparea care l-a crescut. Chiar și în condițiile acestei reveniri, Parejo a fost supus unui test de maturitate sportivă, picat cu desăvârșire. A evoluat doar în 5 partide oficiale pentru Real Madrid și a fost îndeajuns pentru ambele părți să se despartă pe cale amiabilă.

Cei care i-au oferit o mână de ajutor să-și continue cariera au fost cei de la Getafe CF. Încă din 2009 s-a dovedit un transfer reușit, deoarece a avut liniștea necesară să devină într-un interval de timp foarte scurt, un fotbalist respectat pe Colliseum Alfonso Perez. Totodată, madrilenii s-au asigurat că-l pot achiziționa din nou și au adăugat în clauza sa contractuală un paragraf în care se specifică destul de clar că poate reveni oricând dacă se plătesc în schimbul său numai puțin de 10 milioane euro. Evoluțiile sale au crescut considerabil și suporterii madrileni erau în al 9-lea cer. Amintește prin calitățile tehnice de mult mai celebrul playmaker brazilian Kaka. Păstrând limitele decenței în ceea ce-i privește pe ambii, Dani Parejo a demonstrat că poate deveni la rândul său un excelent fotbalist dacă își menține nivelul maxim de concentrare colaborat cu viziunea jocului, ceea ce reprezintă un avantaj dacă stăm să privim cu atenție meciurile realizate de acest nou caz al încăpățânării conducătorilor madrileni de a-i face pe tinerii implicați în fenomen să-și caute de muncă în altă parte decât Real Madrid. În meciul cu fosta sa echipă, Parejo a realizat o fază de toată frumusețea, aplaudată îndelung de fani. Getafe întâlnește astăzi pe teren propriu Real Sociedad și în cazul unui succes, madrilenii așteaptă sclipirea de geniu al fotbalistului iberic.
Reactions

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. acesta este doar unul dintre ei. mie imi place foarte mult in acest sezon de soldado de la valenci , tot fost jucator al Realului.

    oricum parejo are timp sa demonstreze cat e de bun si sa joace la un club mare.

    RăspundețiȘtergere
  2. real in ultimii ani nu a oferit sanse tinerilor din propia pepinera. v-am luat in blogrol, pe blogul de sport

    RăspundețiȘtergere
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)