Erik Pieters, următorul fundaş stânga din cadrul selecţionatei Olandei


Toate campionatele puternice ale Europei au astăzi pauză în ceea ce priveşte disputarea partidelor în competiţia cea mai importantă din cadrul fiecărei ţări care ne aduce mai de fiecare dată bucurie deplină când descoperim tinere talente. Cupa reprezintă de obicei, a doua mare competiţie din calendar şi exista enorma posibilitate ca cei implicaţi în aceste meciuri să devină automat personaje plăcute de noi toţi. Tocmai de aceea, astăzi veţi cunoaşte povestea unui tânăr fundaş lateral stânga de origine olandeză care a devenit între timp, titular incontestabil în cadrul reprezentativei batave, cât şi la clubul unde activează în prezent. Erik Pieters este un fost component al unei generaţii fabuloase de fotbalişti olandezi, câştigători ai CE din ţara '' lalelelor '' în anul 2007. Pe atunci, selecţionerul Foppe de Haan a avut de ales între Pieters şi Drenthe, iar fosta mare glorie batavă l-a ales pe cel care apără astăzi culorile grupării Real Madrid, echipa de care aparţine şi este imprumutat la Hercules Alicante. Viclenia lui Foppe de Haan a avut de câştigat prin luarea unei decizii inspirate care a constatat în poziţionarea lui Drenthe ca mijlocaş stânga, ceea ce i-a permis lui Pieters să ocupe obişnuitul post de fundaş stânga în echipă, asta până in finala competiţiei, cand Olanda a zdrobit reprezentativa Serbiei, 4-1.

Pieters evolua în 2007 pentru FC Utrecht, fiind produs 100% al acestei formaţii din care face parte printre alţii, românul Mihăiţă Neşu. Oficialii echipei PSV Eindhoven s-au declarat încântaţi de prestaţiile sale şi imediat au început negocierile cu Utrecht pentru ca Erik Pieters să devină fotbalist cu acte în regulă la cea de-a doua grupare câştigătoare a celei mai titrate competiţii intercluburi de pe bătrânul Continent, C.C.E, denumită în zilele noastre, Liga Campionilor. Concurenţa acerbă a fost de asemenea menită să-i aducă eventualele beneficii de pe urma consistenţei evoluţiilor şi doar prestând meciuri impecabile, l-a pus în situaţia de a părăsi clubul pe Carlos Salcido, fundaş stânga de origine mexicană. Conducerea clubului a înţeles că este de preferat ambiţia şi determinarea acestui Pieters în detrimentul exeperienţei acumulate de-a lungul anilor în privinţa mexicanului Salcido, fotbalist care s-a transferat mai apoi în Anglia, la FC Fulham. Favoarea făcută lui Pieters a avut urmări îmbucurătoare asupra evoluţiilor sale şi astăzi reprezintă un model de urmat. Bert van Marwijk, actualul selecţioner al naţionalei '' portocalei mecanice '' l-a convocat constant în preliminariile pentru CE din 2012, care se va desfăşura în Polonia şi Ucraina.

Ajungi în cadrul echipei mari doar dacă îl mulţumeşti pe cel responsabil cu telegramele de convocare trimise diverselor cluburi pentru a începe pregătirile în privinţa partidelor oficiale din calendarul competiţional al selecţionatei Olandei. Până acum, olandezii defilează pur şi simplu în campania pentru calificarea între cele mai bune reprezentative europene, având patru victorii din tot atâtea partide oficiale disputate, fiind la egalitate în această situaţie cu Germania. Ajuns la 22 de ani, Pieters a profitat la maximum de retragerea lui Giovanni van Bronckhorst şi încearcă în permanenţă să-şi mulţumească mentorul, totul pentru a rămâne opţiunea numărul 1 pentru actuala poziţie de pe gazon. Revenind la afirmaţiile mele din primul rând al acestui articol, PSV Eindhoven joacă astăzi împotriva campioanei en-titre din Eredivisie, Twente Enschede, în faza sferturilor de finală şi absolut orice este posibil în această partidă din KNVB Bekker, competiţie cunoscută ca fiind Cupa Olandei. Poate învinge echipa considerată mai bună din care face parte Pieters, sau colectivul puternic al elevilor titratului tehnician belgian, Michel Preud'homme? Vom afla cu începere de la ora 21:45.

Update: Erik Pieters a fost nevoit să se recunoască învins de către Twente Enschede după loviturile de departajare. Colegii săi au egalat practic la ultima fază a întâlnirii şi se părea că elevii lui Fred Rutten vor câştiga acest duel înainte de termen, însă precizia a lipsit cu desăvârşire şi astfel au fost nevoie de prelungiri, iar mai apoi lovituri de pedeapsă pentru a decide învingătoarea. PSV Eindhoven a pierdut calificarea pe mâna lui Orlando Engelaar, un fotbalist care şi-a arătat limitele într-un moment crucial şi Dwight Tiendalli a profitat de ratarea compatriotului său, trimiţându-şi elevii în semifinale. Pieters a executat impecabil lovitura de la 11 m, iar pe durata întregii partide a avut o evoloţie demnă de admirat. Urmăriţi aici evoluţia partidei.



Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii