Ezequiel Muñoz calcă pe urmele lui Nestor Sensini


Dintre toate opţiunile valabile de astăzi, subsemnatul a ales un singur fotbalist în privinţa amintirii sale pe acest colţ 100% dedicat tinerelor talente din fotbalul european şi mondial. Provine din campionatul italian, unul plin de durităţi. Desigur, au fost unele cazuri recente în care s-a depăşit limita bunului simţ, dar păstrează nonşalant eticheta unui campionat în care te poţi afirma dacă deţii o stăpânire de sine lăudabilă. Tocmai de aceea, protagonistul meu deţine calităţile menţionate mai sus, fără de care intri într-o prăpastie adâncă dacă nu-ţi demonstrezi dorinţa arzătoare de afirmare pe toate planurile posibile. Vă mai amintiţi dragi prieteni de inegalabilul Nestor Sensini, dublu câştigător al Cupei UEFA? Un actual fotbalist deţinut în proprietate de către US Citta di Palermo aminteşte prin determinare şi agresivitate asupra adversarului, de marele fundaş central de origine argentiniană. Numele său este Ezequiel Muñoz şi provine din celebra grupare sud-americană, Boca Juniors, punctul de atracţie când vine vorba despre promovarea tinerelor speranţe. Să nu uităm că cel mai mare nume al sportului rege şi-a început ascensiunea în cadrul celei mai titrate formaţii de pe continentul sud-american.

Muñoz a încântat asistenţa argentiniană încă de la 18 ani, când a debutat în tricoul predominant albastru-galben. De obicei calităţile unui fundaş central trebuie să fie în cea mai mare parte excelente, astfel eşti considerat nimeni în ochii microbiştilor, dar te poţi concentra asupra misiunii tale dacă într-adevăr eşti pregătit, iar Ezequiel Muñoz îndeplineşte absolut toate criteriile necesare pentru a-şi ridica nivelul obişnuit. De obicei, Sensini excela la capitolul încredere în sine, deoarece avea pe lângă el coechipierii senzaţionali precum Dino Baggio sau Antonio Benarrivo, ceea ce lui Muñoz îî lipseşte cu desăvârşire şi este nevoit să apeleze la factori proprii pentru a succede într-un mod cât se poate de lăudabil. Maradona i-a grăbit progresul convocându-l în sânul reprezentativei argentiniene într-un meci amical contra selecţionatei Panama, dar s-a accidentat într-un moment de neatenţie. Duritatea adversarilor l-a călit pe Muñoz şi experienţa nefericită de atunci l-a învăţat să devină ceva mai agresiv, necesar în privinţa unui fundaş de meserie. US Citta di Palermo nu a ezitat să-i acorde şansa de a evolua pe meleagurile europene, conducătorii sicilieni fiind realmente încântaţi de acest fotbalist.

Acomodarea cu rigorile campionatului italian a fost la început un adevărat calvar pentru Ezequiel Muñoz, însă treptat avea să-şi ridice nivelul obişnuit de joc, întrucât a avut parte de încredere permanentă. A fost destinat tot timpul să privească în urmă pentru a-şi îndrepta greşelile făcute şi în prezent se bucură de diverse simpatii printre microbişti. Debutul său în tricoul roz a avut loc într-un meci cu gruparea slovenă NK Maribor, devenită cunoscută pentru desele eliminări ale puternicelor echipe europene. Deposedările sale de atunci i-au făcut pe responsabilii grupării siciliene să se felicite reciproc pentru decizia luată şi momentan încrederea căpătată în acest tânăr fotbalist depăşeşte limitele decenţei. Este considerat liderul defensivei la doar 20 de ani, ceea ce spune multe despre capacitatea mentală desavârşită. Experienţa acumulată şi mai presus de acest lucru, poveţele ascultate conştiincios l-au adus în postura unui idol pe Renzo Barbera din Palermo. În această după-amiază, Palermo se deplasează pe Stadio Via del Mare din Lecce pentru a disputa o nouă etapă în Serie A în compania echipei locale, care se zbate undeva în zona retrogradării. Victoria este necesară pentru sicilieni, deoarece obiectivul grupării patronate de Maurizio Zamparini rămâne accederea într-o cupă europeană.



Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii