Trădătorul din Rotterdam


Eredivisie își închide oficial porțile. Ultima etapă din campionatul olandez devine interesantă, atât Twente Enschede cât și Ajax Amsterdam păstrează șanse să poarte medaliile șlefuitoare oferite de președintele ligii profesioniste din Olanda. Este cel mai așteptat duel în această zi, însă mă văd nevoit să abandonez total ideea urmăririi acestui duel extrem de echilibrat, în detrimentul unui tânăr remarcat în curtea uneia dintre cele mai galonate echipe batave din istorie, Feyenoord Rotterdam. Georginio Wijnaldum a fost în cele 33 etape din acest sezon, ''motorul'' de la mijlocul terenului, fiind în dese rânduri protagonist al unor finalizări spectaculoase. Protagonistul meu de astăzi are o poveste interesantă pe care o veți cunoaște în rândurile de jos. La doar 6 ani, Georginio se vede nevoit să părăsească orașul natal, Rotterdam, strict din cauza căsniciei dintre mama și tatăl său. Viața micuțului a fost realmente josnică și într-o discuție avută cu mama sa, s-au înțeles că este timpul să revină acasă la bunici. Interesant este că fotbalul nu l-a atras, ci mai degrabă a încercat să se dedice 100% unor sporturi precum gimnastica sau acrobațiile, asta până când unchiul său l-a invitat să participe cu alți copii într-un stagiu de pregătire al grupării Sparta Rotterdam.

Surprinzător sau nu, Wijnaldum și-a dezvoltat potențialul, reușind să câștige două campionate rezervate copiilor cu una dintre formațiile orașului său natal. Cele mai puternice grupări existente în ''țara lalelelor'' i-au urmărit îndeaproape evoluțiile și au rămas plăcut surprinși de tupeul puștiului. Ajax Amsterdam, Feyenoord Rotterdam și PSV Eindhoven l-au curtat insistent, însă a refuzat propunerile tuturor, strict din cauza necesității de perfecționare deplină. Responsabilii celor de la Sparta Rotterdam aveau grijă nespus de Georginio și acest lucru îl încânta nespus. Totuși, de la 13 ani, după 7 ani extraordinari petrecuți în fieful micuței echipe din sudul Olandei, unul dintre cei mai talentați fotbaliști olandezi ai momentului, s-a decis că este timpul pentru acceptarea unei provocări uriașe. A semnat un acord cu conducătorii clubului și într-un interval scurt a apucat să debuteze în cadrul echipei mari. Vă vine să credeți sau nu, Georginio Wijnaldum a îmbrăcat pentru prima dată în cariera de profesionist tricoul celei mai titrate echipe din zona celebrului pod batav, la doar 16 ani, ceea ce l-a plasat liniștit într-o categorie selectă de tineri debutanți. La doar 9 luni distanță de debut, înscrie primul său gol, victimă fiind Heracles Almelo.

Cel ce seamănă izbitor cu Clarence Seedorf în ceea ce privește aspectul feței, a căpătat ulterior titulatura de trădător. Cum este posibil ca un puști să aibe această neșansă? Nimic mai simplu. Prestațiile în tricoul celor porecliți '' băieții din sud'' i-au determinat pe fanii celeilalte echipe din Rotterdam, cea care l-a ajutat să-și dedice neîncetat timp în privința sportului rege, să-l caracterizeze trădător, strict din cauza imensului talent demonstrat pe terenul de fotbal. S-au gândit că puștiul i-a trădat nespus, însă a fost decizia lui Georginio Wijnaldum să accepte oferta. Cluburi precum A.C. Milan, Chelsea Londra, F.C. Liverpool sau Real Madrid l-au studiat și au înțeles că deține calități specifice unui campion, dar cel de-al treilea copil al familiei Wijnaldum, nu dorește în acest moment să aibe vreun contact cu oficialii acestor cluburi, întrucât simte nevoia atingerii unui apogeu impresionant al carierei, iar după aceea este deschis oricăror oferte. Modelul său în fotbal este Dirk Kuyt și acest lucru îl determină să urmeze pașii idolului său. Prestațiile ulterioare i-au mulțumit pe gălăgioșii suporteri batavi și în prezent îl consideră un fotbalist important în angrenajul echipei conduse de către Mario Been. Începând cu ora 15:30, Feyenoord întâlnește în ultima etapă pe NEC Nijmegen, iar eventuala clasare în zona locurilor 8-10, depinde în mare măsură de aportul jucătorului în vârstă de numai 20 ani.




Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii