Sebastian Coates


Sebastian Coates este unul dintre cei mai promițători fotbaliști de pe continentul sud-american. La cei 20 de ani ai săi, tânărul fundaș central de origine uruguayană își stăpânește emoțiile de pe gazon precum un fotbalist extrem de matur. Înălțimea sa, (1,96 m) îl ajută nespus să domine impecabil jocul aerian, dar în același timp prezintă o siguranță inimaginabilă în duelurile 1 contra 1. Produs 100% al grupării din țara sa natală, Nacional Montevideo, Coates a intrat în vizorul selecționerului ''celeștilor'' , inegalabilul Oscar Washington Tabarez. Prestațiile fantastice în tricoul uneia dintre cele mai galonate echipe din Uruguay a atras atenția fostului tehnician de la A.C. Milan, cât și ale unor formații puternice din Occident, însă ofertele au întârziat să apară. Cea de-a 35-a ediție de Copa America l-a avut printre remarcații turneului, reușind să-l determine pe Tabarez să-i acorde neîncetat minute în dauna unor colegi mult mai experimentați decât acesta și în astfel de momente este necesar psihicul tău, iar Coates s-a achitat perfect de sarcinile primite, stârnind zâmbete pe banca tehnică.

Nu este la îndemâna oricui să fie preferat în dauna unui Diego Godin, câștigător al Supercupei Europei cu Atletico Madrid sau Mauricio Victorino. Din acest punct de vedere, Tabarez a preferat tinerețea lui Coates, mizând pe ambiția puștiului de a-i demonstra că nu s-a înșălat absolut deloc asupra posibilităților de triumf ale actualului campion din prima ligă uruguayană. Primul contact cu actualii săi colegi l-a avut imediat după campania reușită în cadrul reprezentativei U-20, unde a avut un rol determinant în obținerea unui loc pe podiumul aceleași competiții, însă rezervată fotbaliștilor până în 20 ani. Oscar Tabarez nu l-a introdus nici măcar un minut în dubla manșă de calificare la CM din Africa de Sud contra selecționatei din Costa Rica, reprezentanta CONCACAF, într-un play-off echilibrat. Debutul său ca titular a fost într-un meci cu Chile din actuala ediție de Copa America și de atunci a lipsit din formula de bază doar în întâlnirea cu Argentina, gazda acestei ediții. Făcând cuplu în defensivă cu experimentatul Diego Lugano, Sebastian Coates și-a îndeplinit obiectivul personal care constă în perfecționarea deplină, totul pentru garantarea postului de titular.

Cu 14 titluri în palmares, Uruguay încearcă astăzi să-și adauge încă un astfel de titlu, cel mai important din zona sud-americană. Adversarul din finală este unul cât se poate de norocos. Paraguay nu a reușit nici măcar o singură victorie și a pătruns în marea finală datorită în special destinului, întrucât rezultatele de egalitate smulse pe durata întregii competiții i-a ajutat să se califice în fazele eliminatorii. Brazilienii sau venezuelenii au simțit pe propria piele norocul uluitor avut de băieții lui Gerardo Martino. Pragmatismul de invidiat al paraguayenilor a făcut diferența până acum, dar având oportunitatea să câștige un trofeu, vor fi puși în situația obscură de gestionare al unei presiuni fantastice. Aceeași senzație vor simți la rândul lor, uruguayenii. Totuși, prima șansă aparține de departe surprizei plăcute din Africa de Sud. În altă ordine de idei, protagonistul meu de astăzi va avea de înfruntat dorința nespusă al unor atacanți aflați la apogeul carierei. Fotbaliști precum Lucas Barrios sau Nelson Haedo Valdez vor perturba ocazional buturile adverse și Coates trebuie să fie vigilent. Începând cu ora 22:00 vom vedea cu toții cine va triumfa în Copa America. Meciul poate fi urmărit în România prin intermediul postului de televiziune Dolce Sport. Cei care sunt în rețeaua Romtelecom vor putea privi liniștiți din fața micilor ecrane.
Reactions

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)