Erik Lamela


Campionatul mondial destinat jucătorilor până în 20 de ani care se desfășoară în Columbia mi-a atras atenția în mod deosebit prin ambiția și determinarea majorității fotbaliștilor implicați în competiție. Primul nume dintr-o listă largă de promisiuni pe care îi veți cunoaște prin intermediul acestui blog provine din continentul sud-american. Erik Lamela impresionează asistența globală prin agilitatea de neconceput, tipică unui argentinian. Lider al unei generații realmente fabuloasă, purtătorul tricoului cu numărul 10 din tabăra ''pumelor'' își rezervă neîncetat timp pentru eventualele aplauze, întrucât stângul său lovește necruțător. La vârsta de 12 ani, Lamela a fost aproape de un eventual transfer la FC Barcelona, însă tatăl său împreună cu Jose Maria Aguilar s-au opus acestei tranzacții, preferând ca micuțul să-și dezvolte viziunea asupra sportului rege în țara natală. Tehnica argentinianului l-a încântat pe Josep Colomer, responsabilul din acea perioadă al centrului de tinere speranțe La Masia.

Fanii ''extratereștrilor'' puteau admira îndeaproape un nou caz Lionel Messi, dar cei 120.000 euro oferiți familiei pentru a-l avea la dispoziție n-au fost acceptați. Ca și în cazul legendarului său compatriot, Lamela driblează senzațional pe spații mici. Singura diferență între conaționali o constituie viteza debordantă în mișcări de periclitare al buturilor adverse. Chiar și în aceste condiții, unul dintre cei mai îndreptățiți jucători să spere la idolatrizare din noul val al argentinienilor, păstrează eticheta unui fotbalist prodigios și neînfricat. Din câte am observat, lui Lamela nu îi este teamă de agresivitatea adversarilor și de fiecare dată încearcă diverse tertipuri să îi umilească, demonstrând astfel calitatea principală, tehnica. De asemenea, excelează în privința loviturilor libere, plasând magistral balonul în plasa porții. Când situația devine prielnică pentru colegii săi, nu ezită absolut deloc să ofere pasa decisivă. Din acest punct de vedere, domină ampla clarviziune asupra jocului.

Pe lângă calitățile specificate, Erik are o slăbiciune care trebuie remediată urgent, jocul aerian. De obicei întârzie inexplicabil săritura, deoarece nu-l ajută aspectul fizic. La cei 1,83 m ai săi, argentinianul nu excelează în duelurile aeriene, preferând jocul în profunzime, extrem de spectaculos. S-a evidențiat permanent prin mișcări dezechilibrante asupra oponenților, remarcându-se în ochii unor scouteri dornici să-l propună conducerii diverselor cluburi profesioniste din domeniu. De curând, se zvonește că AS Roma l-ar fi acontat pentru aproximativ 20 milioane de euro, Luis Enrique insistând pentru perfectarea tranzacției. Datorită retrogradării istorice survenite spre sfârșitul lunii iunie, conducerea grupării argentiniene River Plate s-a văzut nevoită să renunțe la serviciile celui mai talentat fotbalist crescut în academie. Puțin după miezul nopții, selecționata argentiniană condusă de Walter Perazzo este obligată să câștige împotriva reprezentativei similare a Coreei de Nord pentru a accede în optimile de finală ale competiției de pe prima poziție, ceea ce le-ar garanta un adversar facil.


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii