Succesorul legendarului Raúl González


Campionatul european sub 19 ani care s-a desfășurat în România mi-a oferit prilejul să descopăr tineri extrem de talentați care vor avea un cuvânt greu de spus în viitorul apropiat. Din păcate, compatrioții noștri au dezamăgit profund, terminând pe ultimul loc într-o grupă relativ ușoară cu reprezentativele similare ale Republicii Cehe, Irlandei și nu în cele din urmă, Greciei. Totuși, dintre fotbaliștii care mi-au lăsat o impresie plăcută la acest turneu final provin din selecționatele Cehiei și Spaniei, finalistele ediției 2011. Meciul care va începe la ora 20:00 și va fi transmis pe canalul sport.ro devine obligație morală pentru cei implicați. Ibericii pornesc evident cu prima șansă, din cauza echilibrului valoric. Un fotbalist din această generație uimitoare antrenată de domnul Gilles Menendez devine cel de-al 75-lea protagonist pe blogul personal. Alvaro Morata m-a impresionat cel mai mult, întrucât este aproape să doboare un record deținut de un alt tânăr de mare perspectivă, promovat prin intermediul acestui colț destinat tinerelor talente ale fotbalului european și mondial. Nu din această cauză țin neapărat să vi-l aduc la cunoștință, ci strict datorită abilităților tehnice desăvârșite, ale demarcărilor viclene și nu în ultimul rând, al preciziei în situații favorabile.

Alvaro Morata pare să fie succesorul legendarului Raúl González . Dacă ne uităm cu atenție la grupările unde și-au început carierele ambii, destinul îi este prielnic acestui talentat vârf spaniol de numai 18 ani. Ca și în cazul celebrului atacant iberic, Morata și-a făcut ucenicia doar în cadrul formațiilor madrilene, comportându-se exemplar în misiunea de idolatrizare. Spre deosebire de golgeterul all-time al Ligii Campionilor, Morata este victimă al staff-ului tehnic condus în prezent de către Jose Mourinho și al standardelor impuse în momentul de față la Real Madrid. Deși i-a oferit ocazia să apară în prim-plan, Morata își continuă ascensiunea în cadrul echipei juvenile din capitala Spaniei, încercând să-și impresioneze șefii. Știm cu toții povestea lui Raul, fotbalist care a beneficiat de ajutorul nespus primit din partea lui Jorge Valdano într-o perioadă nefastă în istoria madrilenilor. Argentinianul a fost rampa de lansare spre performanțe uluitoare realizate de fostul idol al tribunelor de pe Santiago Bernabeu, însă cel poreclit '' The Special One'' mizează pe experiența atacanților avuți la dispoziție de ''galactici'' și ezită să-și încalce principiile de bază. Din cauza acestei iminente situații defavorabile, Alvaro așteaptă emoționat clipa când îi va călca pe urme idolului său.

Până atunci își vede exemplar de treabă, producând bucurie de nedescris pentru actuala generație U-19 printre care se regăsesc tineri promițători precum Pablo Sarabia, coleg până nu demult în cadrul echipei antrenate de Alberto Toril, Gerard Deulofeu Lazaro sau Juanmi Jimenez. Golgeter în competiție, Alvaro Morata este decis să continue tradiția iberică din ultimii ani, una lesne de înțeles pentru fiecare membru al diverselor naționale, câștigarea unui turneu final. Profitând în majoritatea ocaziilor de ambiguitatea adversarilor, ibericii încearcă peste aproximativ 3 ore să aducă în vitrina federației un nou trofeu prețios. Din acest punct de vedere, protagonistul meu de astăzi pare pregătit să continue excelenta vioiciune cu care m-a încântat până acum. Știindu-se apreciat, Morata conștientizează momentul favorabil traversat pe durata competiției, iar posibilitatea să fie declarat jucătorul turneului cresc considerabil dacă într-adevăr își duce la bun sfârșit obiectivul personal. Îi urez succes pe această cale și fie ca cei mai buni să triumfe.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.