Kolbeinn Sigthórsson


Politica grupării olandeze Ajax Amsterdam care constă în promovarea tinerilor, îl privilegiază nespus pe unul dintre cei mai talentați fotbaliști de origine islandeză. Kolbeinn Sigthórsson a fost achiziționat în această vară de la fosta campioană din Eredivisie, AZ Alkmaar, contra sumei de 4,5 milioane euro. Prima bornă din cariera atacantului în vârstă de 21 ani a fost modesta Knattspyrnufélagið Víkingur, iar în momentul împlinirii vârstei de 13 ani a ales să-și continue dezvoltarea fotbalistică în cadrul echipei HK Kópavogs. Prestațiile remarcabile au atras atenția cluburilor puternice din domeniul fotbalului. Se zvonește în mass-media globală că Arsene Wenger, nimeni altul decât tehnicianul formației Arsenal Londra, a fost în dese rânduri uimit de calitățile islandezului și i-a oferit perioade de teste suplimentare, totul pentru a confirma așteptările avute în posibilitățile sale. Din păcate, Sigthórsson n-a reușit sub nicio formă să-l impresioneze pe reputatul manager francez și până la urmă s-a mulțumit cu un transfer în Olanda. Alkmaar s-a interesat de progresul său și n-a ezitat să-l înregimenteze, întrucât aveau așteptări imense.

Inițial, oficialii batavi au considerat că Kolbeinn are nevoie de-o îmbunătățire evidentă în joc, astfel că s-au decis de comun acord să evolueze în cadrul echipelor de juniori și tineret până în momentul când perfecționarea calităților tehnice ajunge într-un stadiu avansat. În anul 2010 debutează într-un meci oficial în tricoul alb-roșu împotriva suedezilor de la IFK Göteborg. Ulterior, a reușit să înscrie primul său gol în data de 29 august 2010, victimă fiind Excelsior Rotterdam. Șase luni mai târziu stabilește un record personal într-o partidă de fotbal. Înscrie cinci goluri împotriva modestei VVV Venlo, echipă ce-l deține în proprietate pe nigerianul , Ahmed Musa, fotbalist promovat pe blog. Evoluțiile demne de apreciat i-au consolidat încrederea necesară continuării depășirii obiectivelor personale și convocările constante la reprezentativa Islandei, fie la nivel de tineret, respectiv selecționata de seniori, l-au adus în pragul nădejdii.

Debordând de-un entuziasm de nedescris, Kolbeinn Sigthórsson și-a manifestat într-o oarecare măsură dorința să părăsească destinele echipei cu care s-a proclamat campion al Olandei în anul 2008. Intențiile lăudabile ale atacantului islandez a stârnit interesul unor grupări precum Borussia Dortmund, Newcastle United sau Ajax Amsterdam. Existând opțiunea ca în decursul unui singur an competițional să semneze cu oricine în postură de jucător liber, AZ Alkmaar a fost nevoită să-l cedeze contra unei sume modice, deoarece refuzul categoric al scandinavului de prelungire al contractului scadent în vara anului 2012 i-a obligat pur și simplu să accepte oferta ''lăncierilor'' . Astăzi se află în fața unui nou debut într-o competiție europeană. Liga Campionilor este de departe atracția principală pentru orice fotbalist profesionist.

Nimeni nu vrea să rateze oportunitatea unui joc oficial, indiferent de nivelul echipei unde ești legitimat. Olympique Lyonnais vizitează în această seară Amsterdam ArenA și în eventualitatea unui succes în dauna multiplei campioane din Franța, cea mai titrată echipă batavă din istorie va avea un imbold moral asupra adversarilor, pentru că într-o grupă cu Real Madrid și Dinamo Zagreb, întotdeauna două formații cu loturi extrem de echilibrate valoric își dispută locul secund care asigură pătrunderea în optimile de finală. Desigur, este devreme să concluzionăm ocupanta locului 2, însă un început îndrăzneț îți garantează instantaneu avantajul necesar în privința atingerii obiectivului propus la început de stagiune competițională. Prin agilitatea pătrunderilor spre careul advers, jocul aerian și preluările excelente urmate îndeaproape de expedierea unor șuturi precise, Kolbeinn Sigthórsson este principalul om de gol din tabăra condusă de către Frank de Boer.
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii