Atracția suburbiei Sinsheim


În urmă cu doi ani, TSG Hoffenheim stârnea admirația majorității microbiștilor de pretutindeni datorită incredibilei ascensiuni către Bundesliga, primul eșalon fotbalistic al Germaniei. Ulterior, prestațiile tuturor celor implicați în fenomen au deranjat profund, întrucât finanțatorul grupării din suburbia Sinsheim, Dietmar Hopp, era supus anumitor teste de onestitate sportivă. Implicarea diverselor companii în structura clubului n-a fost pe placul oamenilor de fotbal din țara recunoscută ca fiind ''centrul economiei mondiale'' . Spre înțelesul tuturor, mâhnirea celorlalți consta în lipsa evidentă de menținere al unei tradiții veșnice, 100% germane, în ceea ce privește atribuirea drepturilor funcționale și structurale ale unui club profesionist menit să ofere garanții satisfăcătoare în bunul mers al redresării financiare, ori desfășurarea activității s-a dovedit tipică Orientului Mijlociu, însă pe parcurs situația a revenit într-o stare evidentă de normalitate, ceea ce i-a făcut pe majoritatea investitorilor nemți să-și ceară scuze față de clubul nou-promovat. Ținând cont de istoria grupării nemțești care nu oferea absolut deloc prilejul fotbaliștilor profesioniști să îmbrace tricoul de joc, domnul Hopp, un antreprenor respectat în Germania, i-a convins pe aceștia să-și îndrepte privirea spre modesta, dar în același timp, capabila și ambițioasa grupare condusă de societățile domniei sale, totul pentru a acoperi eventualele cheltuieli masive. Totuși, politica grupării ''trăda'' investiția masivă și acest lucru i-a readus în atenția mass-mediei, felicitând intențiile patronatului. Trimiterea scouterilor avuți la îndemână de club pe mapamond a fost o mutare inteligentă menită să aducă satisfacții depline și recunoaștere globală. Unul dintre fotbaliștii cumpărați pe sume modice, dar al cărui talent îl recomandă către performanță își are locul în acest colț destinat tinerilor talentați.

Roberto Firmino devine cel de-al 78-lea protagonist, iar spațiul alocat scrierii calităților sale sunt apreciabile, așa că puțină răbdare este necesară pentru a-l cunoaște îndeaproape. Sosit în urmă cu aproximativ 2 ani pe meleagurile europene de la gruparea Figueirense, talentatul mijlocaș ofensiv de origine braziliană și-a dobândit statutul de promisiune, iar apariția în lumina reflectoarelor a fost o misiune dusă la bun sfârșit prin muncă și determinare specifică neamțului de odinioară. Tocmai de aceea, promovarea la numai 18 ani în cadrul echipei de seniori n-a fost dificilă. De la debutul său survenit într-o victorie al echipei legitime, 2-1 împotriva celor de la FSV Mainz, prestațiile de pe gazon au atras interesul unor grupări puternice din domeniul sportului rege. Se zvonește că în această perioadă de mercato încheiată în prima zi din actuala lună, Arsenal și Manchester United au încercat să ajungă la un numitor comun în ceea ce privește suma pentru achiziționarea definitivă, însă s-au lovit de refuzul categoric al conducerii. Încrederea în posibilitățile de afirmare ale acestui brazilian și-a consumat primul episod în tentativa de elogiere permanentă și în astfel de cazuri subiectul îți demonstrează de ce ai avut sentimentul de siguranță. Fie că îți răsplătește susținerea prin goluri sau pase decisive, ești pus în situația să-l admiri încontinuu până când îți aduce profitul necesar. Ca și în cazul compatriotului său Carlos Eduardo, care a evoluat din momentul promovării în Bundesliga și i-a băgat în buzunar lui Dietmarr Hopp, 30 milioane euro, Roberto Firmino știe că eventualele evoluții remarcabile îl vor readuce în atenția granzilor, însă până atunci acceptă să-și dezvolte jocul, indiferent de perspective.

În acest sezon competițional, TSG Hoffenheim se află în vârful clasamentului datorită în special prestațiilor remarcabile ale protagonistului meu. Îți lasă impresia unui ucenic capabil să instaureze dominație perfidă, dar constanța insurmontabilă depășește uneori neîncrederea susținătorilor și tocmai de aceea m-a pus în situația să îi compar munca în folosul comunității precum al unor adepți primordiali în sportul rege. Brazilienii au oferit fantezia necesară cuceririi trofeelor, iar fotbalul german și-a câștigat respectul cuvenit în ochii microbiștilor din cauza unor legende precum Paulo Sergio, Giovanne Elber, Ze Roberto, Jorginho sau Marcio Amoroso. Dintre cei menționați, comparația cu Ze Roberto pare în momentul de față justificată de talent. Bineînțeles, n-a apucat să semneze cu Real Madrid precum a făcut-o fostul câștigător al Copei America cu reprezentativa Braziliei, însă este capabil de lucruri îndrăznețe. Sarcina lui Roberto Firmino este dificilă, dar pătrunderile în mare viteză pe lângă adversari, șutul puternic, tehnica preluării balonului, clarviziunea asupra jocului cât și completarea paselor cu coechipierii săi pentru a-i valorifica talentul nespus, îl va ajuta să reziste comparațiilor binevenite. Începând cu ora 16:30, puteți viziona meciul dintre 1.FC Köln și Hoffenheim. Vă garantez că nu veți rămâne dezamăgiți de Roberto Firmino. Aproximativ 13 meciuri în care i-am putut observa calitățile excepționale, m-a convins să vi-l aduc la cunoștință. Îi urez multă baftă în continuare, deoarece puștiul poate deveni în scurt timp, atracția Bundesligii, nu doar al suburbiei Sinsheim.
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii