Kyle Walker

Ultima zi din cea de-a 11-a lună într-un an calendaristic îi este dedicată 100% lui Kyle Walker, un fundaș dreapta de meserie care mi-a demonstrat pe durata întregului sezon competițional că reprezintă un câștig enorm pentru Tottenham Hotspur. Vă invit să aveți răbdare în așa fel încât să-l cunoașteți îndeaproape, întrucât articolul în sine conține printre altele, povestea parafării înțelegerii cu Spurs, motivul întemeiat datorită ascensiunii fulminante din acest sezon cât și întâmplarea fericită ce i-a permis să devină un titular incontestabil. Să începem!

Născut în urmă cu 21 de ani în Sheffield, Kyle Walker devine membru al grupării din orașul său natal Sheffield United la vârsta de 7 ani, fiind recomandat conducătorilor de către o bază sportivă anti-rasism, Football Unites Racism Divides. Până în anul 2008 a excelat în absolut toate categoriile de vârstă ale celui mai important club din zona Yorkshire. Inițial, staff-ul tehnic avea de gând să îl introducă în lumea fotbalului pe Kyle încă din perioada în care nu împlinise 18 ani, dar lupta acerbă pentru titularizare nu i-a convenit absolut deloc și s-a hotărât să primească acceptul din partea conducerii să-l împrumute la Northampton Town, pentru a-l determina subit să-și intensifice pregătirile conform cărora depindea în mare măsură destinul său. În cele aproximativ 7 luni în care a avut prestații deosebite, Kyle Walker a fost urmărit de scouterii grupării londoneze Tottenham Hotspur. Convinși de calitățile excepționale care constau într-un fuleu impresionant pe banda dreaptă, Spurs l-a achiziționat la pachet cu Kyle Naughton pentru suma de 9 milioane lire sterline și a fost cedat sub formă de împrumut întreg sezonul 2009-2010 ca urmare al înțelegerii între cele două cluburi.

De această dată Kyle devenise un personaj dornic de titularizare și ținând cont de promisiunile făcute de către membrii clubului din Yorkshire ce îl privilegia nespus, a mulțumit ambele tabere, atât pe Spurs, cât mai ales pe Sheffield United. Știindu-se un individ capabil să intre în grațiile suporterilor, Kyle Walker și-a perfecționat stilul de joc într-o perioadă în care profita îndelung de absențele concurenților din banda dreaptă, astfel că în momentul revenirii acestora pe gazon, s-au văzut nevoiți să asiste cum se descurcă puștiul. Încrederea extraordinară acordată lui s-a transformat într-un beneficiu pentru destinele grupării Sheffield United, deoarece evoluțiile încântătoare le-a permis colegilor săi să dispute un meci de baraj pentru promovarea în Premier League în compania celor de la Burnley FC, survenit în anul 2009. Din păcate, cei porecliți ''the blades'' n-au fost inteligenți să fructifice șansele ivite, dar in același timp i-a permis protagonistului nostru de astăzi să devină cel mai tânăr jucător al grupării din Yorkshire care are ocazia să joace pe cel mai impunător stadion din Anglia, Wembley. Flancul drept al celor de la Spurs era ''apărat'' de croatul Vedran Corluka, iar Kyle n-a avut decât posibilitatea să devină unul dintre componenții de bază ai clubului Queens Park Rangers în stagiunea 2010-2011, cea în care QPR a revenit în primul eșalon fotbalistic din Anglia.

Harry Redknapp nu-și permitea să-l neglijeze și s-a hotărat în final să îi acorde șansa revirimentului personal, însă după un nou împrumut, de această dată la fosta câștigătoare a C.C.E. , Aston Villa. Pe Villa Park a reușit să-și treacă în contul personal primul gol al carierei sale, într-un meci cu Fulham FC. Avându-l tehnician pe reputatul Gerard Houllier, Kyle Walker a înțeles perfect situația în care un tânăr talentat este nevoit să-și aștepte rândul în privința titularizării permanente în cadrul clubului legitim. Încurajările primite din partea francezului l-au ambiționat teribil și accidentarea lui Corluka, respectiv despărțirea de Alan Hutton, l-a obligat pe Sir Harry Redknapp să îl folosească constant. Încă din momentul începerii actualului sezon, mai exact de la întâlnirea cu deținătorii Premier League, Manchester United, Kyle a impresionat plăcut asistența, reușind chiar să devină erou în celebrul derby cu rivalii de-o viață, Arsenal Londra.

Înscriind golul decisiv de 2-1 într-o dată fundamentală de 2 octombrie 2011, puștiul a devenit în scurt timp unul dintre favoriții spectatorilor de pe White Hart Lane, în special datorită agilității și al driblingului devastator în regim de viteză ce deranjează nespus defensiva adversă. Ba mai mult, Fabio Capello a fost realmente încântat de progresul său și se află printre preferințele domniei sale pentru întocmirea listei finale a lotului deplasat de Anglia în Polonia și Ucraina, în meciurile contând pentru CE. Astăzi cu începere de la ora 22, Spurs este obligată să învingă pe PAOK Salonic, ocupanta primei poziții în grupa A din Europa League pentru a spera la pătrunderea în faza 16-milor de finală. Chiar dacă londonezii nu se pot baza pe fotbaliști esențiali în mecanism precum Luka Modric, Gareth Bale sau Rafael van der Vaart, toți fiind scutiți de implicarea în cea de-a 2-a competiție ca importanță din fotbalul european intercluburi, Spurs păstrează șansa calificării, dar victoria depinde în mare măsură de aparițiile lui Kyle Walker în careul advers, cât și replierile sale în defensivă. Succes, Kyle!
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii