Speranța regiunii Ruhr


Ultima lună a anului devine prilej pentru mine să amintesc microbiștilor o mulțime de tineri talentați. Am avut la dispoziție zile întregi să-mi fac lista lărgită de promisiuni ce merită un loc pe blogul personal. Lista cuprinde în jur de 35-40 de fotbaliști până în 22 de ani ce pot deveni în viitor figuri proeminente ale sportului rege. Încep astăzi cu un jucător în vârstă de 18 ani care aparține de semifinalista ediției precedente din Liga Campionilor, Schalke 04.

După cum bine știm cu toții, fotbalul nemțesc a evoluat fantastic de-a lungul anilor în privința creșterii de tinere talente. Bazele de pregătire îi ajută enorm și încrederea deosebită avută într-un puști promițător îi permite acestuia să conștientizeze situația favorabilă, reușind în majoritatea ocaziilor să răspundă convingător. Unul dintre acești puștani se numește Julian Draxler. Desigur, îți trebuie un anumit moment favorabil să intri în grațiile staff-ului tehnic sau al suporterilor, factor determinant în condiții nefavorabile, când pur și simplu devii temător fără vreun motiv. Fără să deții tupeul necesar revirimentului personal, n-ai vreo șansă de afirmare, indiferent de talentul tău. Julian Draxler a profitat de ascensiunea fulminantă în cadrul echipelor de copii și juniori, iar convocarea în echipa de seniori survenită în urmă cu un singur an, l-a adus într-o postură favorabilă și debordând de-un optimism specific, Draxler a mulțumit tuturor pentru faptul că și-au arătat susținerea față de el.

Debutând în data de 15 ianuarie 2011 într-un meci cu Hamburger SV, Julian își stabilea meticulos prioritățile principale. Știa 100% că este nevoie de îmbunătățire și doar antrenamentele realizate alături de colegii săi îl ajutau nespus, întrucât povețele fotbaliștilor experimentați sunt binevenite oricând. Doar dacă nu asculți și crezi în tine sau în metodele tale de perfecționare, automat devii neagreat într-un colectiv. Tocmai de aceea, după destule tentative de a-și trece în contul personal prima reușită stagională, tupeul puștiului se dovedește primordial în prelungirile sferturilor de finală ale Cupei Germaniei. Când toți se pregăteau de executarea loviturilor de departajare, Draxler șutează extraordinar de la distanță și îi califică pe Schalke 04 în semifinale, scor final 3-2 împotriva celor de la 1. FC Nürnberg. Prestațiile demne de apreciat au continuat și în prima zi a lunii aprilie reușește să înscrie primul și totodată singurul său gol de până acum în Bundesliga, victimă fiind FC St.Pauli. Sezonul precendet l-a încheiat en-fanfare, deschizând scorul în finala Cupei cu MSV Duisburg în ceea ce a fost un meci realmente fabulos, 5-0 pentru Schalke 04.

Viziunea impecabilă asupra jocului, stăpânirea de sine specifică unui dribleur fin cât și acuratețea execuțiilor au fost apreciate de Felix Magath, cel care l-a promovat în echipa de seniori și mai târziu de către Ralf Rangnick, tehnician care l-a preferat în mod constant fără să îi pese de eventualele partide neconvingătoare. De aceea, Julian Draxler este speranța regiunii Ruhr, populată de puști remarcabili, 100% nemți. Maniera ireproșabilă în care și-a câștigat anumiți susținători îl determină să continue lupta cu eterna și fascinanta idolatrizare. Astăzi, de Ziua Națională a României, Draxler și coechipierii săi vor întâlni pe Steaua București în cel de-al 5-lea meci care contează pentru pătrunderea în 16-mile de finală ale Europa League. Meciul va începe în aproximativ 1 oră și vă invit cu mare plăcere să îi admirați calitățile menționate în acest ultim fragment al articolului. Cu siguranță, steliștii trebuie să-l anihileze permanent, astfel nu pot emite pretenții pe Veltins Arena din Gelsenkirchen.
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii