Jean Marie Dongou


Între 2004-2009, FC Barcelona a putut conta pe serviciile camerunezului Samuel Eto'o, un fotbalist de origine cameruneză care se plia perfect stilului de joc al actualei deținătoare de Liga Campionilor. Microbiștii de pretutindeni cunosc perioada glorioasă petrecută pe Camp Nou culminată cu câștigarea unor mulțime de trofee, atât colective, cât mai ales individuale. Atacantul a avut parte de sprijin necondiționat din partea publicului și acest lucru l-a determinat să înființeze o fundație ce îi poartă numele, totul pentru a atrage diverși copii în celebra academie producătoare de tinere talente pe bandă rulantă, La Masia. Un număr impresionant de puști au luat calea provinciei catalane pentru a-și urma idolul și desigur, să aibe prilejul extraordinar de a lucra împreună cu profesioniști desăvârșiți. Foarte mulți compatrioți de-ai săi s-au dedicat trup și suflet proiectului său și în prezent se bucură de susținere din partea staff-ului tehnic. Unul dintre numeroșii camerunezi avuți la dispoziție de FC Barcelona și care a demonstrat talentul pentru care a fost cooptat în academie, se numește Jean Marie Dongou, un tânăr ce promite în viitorul apropiat să îmbrace tricoul echipei de seniori, visul oricărui puști din apropierea celui mai încăpător stadion al Europei.

Dongou s-a făcut remarcat încâ de la bun început, agilitatea permițându-i să perforeze buturile adverse în multe ocazii, chiar din unghiuri imposibile, uneori. Instinctul său îl ajută enorm în găsirea soluției potrivite și de asemenea atrage privirile tuturor printr-o demarcare letală ce îi permite să fie oportunist când este cazul, respectiv altruist în unele momente. Aceste calități indiscutabile nu le poți avea în arsenalul tău propriu decât dacă ești pasionat de tot ceea ce faci, fiindcă ambiția ta este valorificată instantaneu dacă într-adevăr conștientizezi importanța jocului colectiv, pentru că în acest sport unitatea grupului contează într-o proporție covârșitoare în detrimentul individualității. Nu poți pur și simplu să emiți pretenții că anumite calități te pot transforma brusc într-un Maradona și în aceste condiții reușești să ai parte de respectul cuvenit, întrucât demonstrezi că îți pasă de binele tuturor, ci nu de-al tău însuți. Jean Marie Dongou deține un avantaj esențial în privința unui tânăr dornic să devină urmaș al idolului său, discernământul. El apreciază întotdeauna lucrurile bune, nu se încăpățânează deloc să-și impună ideile în fața celorlalți colegi de-ai săi.

Din această cauză, camerunezul și-a îndeplinit obiectivul, acela să fie spre sfârșitul anului golgeter în cadrul echipei juvenile antrenate de Oscar Garcia. Ei bine, Jean Marie Dongou profită îndelung de faptul că nu este atras într-o capcană de mass-media globală în ceea ce privește elogierea și acest lucru îi conferă liniștea debordantă să își vadă de prestațiile sale, încântătoare de altfel. Catalunya îi este aproape în absolut orice moment, pentru că fanii îl consideră un puști pus pe fapte mari, ce nu își propune nimic altceva decât să fie într-o bună zi, idol pe Camp Nou. Până în momentul de față se descurcă excelent. NextGen series, competiție acceptată în structura UEFA de curând, îi priește de minune. Generația actuală avută de FC Barcelona are un pretendent serios la obținerea unui contract individual de muncă, ceea ce ar asigura iminenta continuitate a unei tradiții benefice clubului iberic. Atât în Liga Campionilor juvenilă cât și în divizia de onoare, Jean Marie Dongou este de departe golgeter, datorită în mod deosebit tentativei de perfecționare al unor calități semnificante în privința progresiei absolute.

P.S. Jean Marie Dongou a fost ultimul fotbalist amintit pe ziua de astăzi ce a atras atenția în 2011. Până la cifra de 35, mai sunt doar 13 pași. Zilele rămase până la sarbători îmi permit să menționez alți tineri extrem de talentați. Vă doresc o seară liniștită și lipsită de orice griji.
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii