Raheem Sterling


Fotbalul britanic, în special cel englezesc, nu pune accent pe promovări excesive al anumitor puști extrem de talentați în angrenajul echipei de seniori al vreunui club profesionist de fotbal, cu mici excepții în acest sens. Desigur, există Arsenal Londra care oferă prilejul tinerilor să-și demonstreze calitățile și mai târziu să spere într-o eventuală promovare meritorie în echipa de bază, dar alte cluburi pretențioase evită cu nonșalanță să ofere credit puștilor. Bineînțeles, există Cupa Ligii Angliei, o competiție cu importanță nesemnificantă în privința granzilor, dar benefică copiilor talentați avuți la dispoziție de vreun club anume. Unul dintre acești puști se regăsește în componența celor de la FC Liverpool. Băiatul se numește Raheem Sterling și într-o perioadă scurtă de timp a cochetat cu prima echipă, din dorința lui Sir Kenny Dalglish de a-i demonstra calea către succes, pentru puțin timp ce-i drept. Anterior înregimentării sale, Queens Park Rangers îi deținea drepturile și cât timp echipa era condusă de către Flavio Briatore, puștiul cu origini jamaicane avea parte de un tratament deosebit, datorită în mod special iminentei pasiuni pentru balon, care încânta vizibil publicul larg.

''Cormoranii'' au plătit celor de la Q.P.R aproximativ 1 milion de euro pentru serviciile sale, bazându-se 100% pe ascensiunea puștiului și pe stilul noncoformist al inegalabilului Kenny Dalglish de a-i facilita progresul absolut. În cantonamentele de vară susținute de FC Liverpool, tehnician scoțian l-a încurajat evident, oferindu-i destule oportunități să-și demonstreze apetitul ofensiv. Presiunea imensă l-a doborât psihic, prestațiile sale fiind sub așteptări, însă competițiile rezervate tinerilor l-au adus din nou în atenția suporterilor și în vederile selecționerilor de juniori ai Angliei. A avut prilejul să dispute partide împotriva unor puștani de vârsta sa, încântând conducătorii singurului club englezesc ce a putut câștiga de 5 ori cea mai titrată competiție intercluburi de pe mapamond, Liga Campionilor, fostă C.C.E. Cupa Angliei rezervată juniorilor, cât și competiția supremă în privința fotbaliștilor până în 19 ani apărută recent în formatul fotbalului european, NextGen Series, i-a facilitat progresul și automat a intrat într-o categorie selectă de puști ce pot deveni în viitorul apropiat fotbaliști de neînlocuit în angrenajul unei echipe extrem de pretențioase în acest sens.

Driblingurile pe spații mici îi sunt armă secretă în dezvoltarea fotbalistică, însă are nevoie de experiența necesară să tranșeze oarecum disputa indirectă cu el însuși în ceea ce privește eventuala progresie absolute, dar vârsta de 17 ani nu îi permite să fie jucătorul determinant. Pe parcurs, își poate îmbunătăți anumite defecte iminente în jocul său și cei care într-adevăr vor resimți dorința puștiului să se perfecționeze în sportul rege la toate capitolele, vor întâmpina probleme serioase. De ce afirm așa ceva? Nimic mai simplu. Are capacitatea să ridiculizeze adversarii cu o ușurință tipică dribleurilor fini, însă conștientizează apariția perioadei nefaste și încearcă de fiecare dată să ofere răspunsul corect în privința dobândirii unui renume glorios în viitorul apropiat. Repet, are calități demențiale, de lider înnăscut. Vă las un videoclip la dispoziție să urmăriți evoluțiile lui Raheem Sterling în diverse partide susținute în tricoul ''cormoranilor'' .


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii