Zakaria Labyad


Astăzi vă aduc la cunoștință patru fotbaliști extrem de promițători ce n-au împlinit încă 19 ani, însă sunt suficient de maturi încât să gestioneze ca atare presiunea existentă pe umerii lor de a-și convinge tehnicienii, cei responsabili 100% de progresul puștilor. Primul dintre aceștia se numește Zakaria Labyad și în momentul de față aparține clubului olandez PSV Eindhoven. Născut în Utrecht, Zakaria s-a lansat în sportul rege la un centru de formare excepțional, care în trecut i-a avut la dispoziție pe Marco van Basten sau Ibrahim Afellay, idolul său, USV Elinkwijk. Cât timp a fost ucenic, Zakaria Labyad a încântat vizibil asistența datorită în mod deosebit calităților tehnico-tactice desăvârșite. Cluburile puternice din ''țara lalelor'' și-au manifestat interesul pentru mijlocașul ofensiv cu origini marocane și în cele din urmă, PSV a câștigat indirect lupta cu alte formații pretențioase precum Ajax Amsterdam sau Feyenoord Rotterdam, astfel că Labyad putea în sfârșit să-și vadă visul împlinit, acela de a deveni coleg cu idolul său, nimeni altul decât Ibrahim Afellay, câștigător al Ligii Campionilor cu FC Barcelona.

Acest lucru s-a întâmplat în data de 25 februarie 2010, atunci când PSV a învins pe teren propriu Hamburger SV, 3-2 și din momentul respectiv, Labyad trăiește cu senzația unică de a-și ajuta cuviincios coechipierii în tentativa lăudabilă de cucerire a laurilor de campioni, indiferent de competiție. Are un fler nemaipomenit ce îi permite să expedieze șuturi realmente fabuloase, strict din cauza driblingurilor reușite sau al combinațiilor letale cu coechipierii săi din linia mediană, dar mai presus de orice dubii, trăiește cu impresia vădită că ascultă permanent sfaturile staff-ului tehnic condus de Fred Rutten, ceea ce îi garantează respectul cuvenit dăruirii exemplare. Din câte am observat, Zakaria Labyad are tendința să pătrundă spre interiorul gazonului pentru a avea timp la dispoziție să șuteze periculos către buturile adverse. Această calitate indispensabilă mijlocașilor ofensivi îi este de prisos în condiții nefavorabile, atunci când tupeul său devine ulterior cheia succesului, din pricina iminentei schimbări de direcție, benefică în astfel de condiții.

Cu siguranță, Zakaria Labyad are șanse foarte mari să-l facă uitat pe idolul său. Afellay a fost un fotbalist extraordinar cât timp a evoluat pe Philips Arena din Eindhoven și înlocuitorul său de drept promite cu vârf și îndesat ca publicul să-și imagineze pentru o clipă că despărțirea de fostul vice-campion mondial nu a fost atât de contestată, cât ajutătoare în privința promovării sale în angrenaj. Tocmai de aceea, magrebianul își cunoaște calitățile și încearcă permanent să fie în centrul atenției, din pricina continuării tradiției. Are numai 18 ani și în viitorul apropiat speră să-și depășească idolul, dar în același timp este dornic să predomine atenția microbiștilor de pretuntideni, întrucât este esențial pentru oricine să aibe susținători de partea sa, indiferent de situație.


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii