Raphaël Varane


Real Madrid ne-a obișnuit să cumpere fotbaliști excepționali, drept pentru care ofereau sume considerabile menite să îi determine pe conducătorii cluburilor respective să îi cedeze definitiv. De-a lungul timpului au poposit pe Santiago Bernabeu figuri emblematice ale sportului rege precum Roberto Carlos, Zinedine Zidane, Luis Figo, Ronaldo, David Beckham și lista poate continua în acest sens. Garanția succesului devenea prioritate principală și milleniul 3 a adus trofee în vitrina clubului, ceea ce i-a obligat pe viitori conducători să aibe aceeași atitudine în privința achiziționării fotbaliștilor. Tradiția s-a menținut, însă performanța a lipsit cu desăvârșire. În prezent, situația s-a schimbat radical, fotbaliștii fiind transferați cu sume nedemne pentru valoarea lor. Acest lucru a fost posibil datorită în primul rând lusitanului Jose Mourinho, un tehnician ce reușește să păcălească cu o ușurință nemiloasă diverși angajați ai unui club profesionist de fotbal. Din pricina acestui tertip, Raphaël Varane a fost convins să îmbrace tricoul celor de la Real Madrid. Cum a fost posibilă această mutare? Ei bine, ''The Special Five'' i-a transmis lui Zidane să fie îndeajuns de cooperant încât să îi garanteze acest transfer. Misiune realizată cu succes. ''Zizou'' n-a stat prea mult pe gânduri, mai ales că Varane este unul dintre preferații săi în momentul de față și convingerea puștiului a devenit o simplă formalitate.

Mourinho l-a urmărit îndeaproape în multe meciuri susținute în tricoul grupării franțuzești RC Lens. Raphaël Varane a fost instruit corespunzător de un maestru emerit în progresul copiilor, Ladislau Bölöni. Compatriotul nostru a avut un rol determinant în privința ascensiunii fulminante al acestui fundaș central. Încrezător în abilitățile defensive ale lui Varane, fostul câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua București i-a oferit destule oportunități să demonstreze că merită într-adevăr locul său în primul unspezece. Francezul născut în Lille i-a mulțumit tehnicianului pentru sprijinul acordat și tot ceea ce contează cu adevărat este să-ți urmezi ca atare principiile de bază, totul pentru a-ți facilita eventuala progresie. Varane s-a conformat asupra posibilităților de afirmare și într-un interval scurt de timp a convins pe toată lumea cu dezinvoltura prestată pe gazon. Și-a arătat măiestria în jocul aerian, cât mai ales la capitolul deposedări. Fără o determinare specifică, nu poți emite pretenții absolut deloc. Raphaël a conștientizat iminent pericolul unei eventuale decăderi psihice și nu s-a pus niciodată în postura inedită de a-și face autocritică, întrucât ar fi reprezentat un pas înapoi, iar acest fapt l-a motivat suplimentar în așa fel încât să îndeplinească criteriile performanței.

Retrogradarea celor porecliți '' les sang et Or '' a devenit motiv întemeiat pentru conducerea madrilenilor să urgenteze înregimentarea sa și până în momentul de față se dovedește o achiziție excelentă. Prețul de 10 milioane euro oferit pentru serviciile sale reprezintă un mizilic, în comparație cu prestațiile încântătoare de până acum. Și-a demonstrat calitățile excepționale când era nevoie de serviciile sale. Încurajat permanent de accidentările colegilor din defensivă, și-a propus pentru câteva săptămâni să impresioneze asistența de pe Santiago Bernabeu. A reușit! Debutând într-o remiză neașteptată cu Racing Santander, Varane a continuat în ''garnitura'' de start , înscriind primul său gol pentru Real Madrid într-un meci cu Rayo Vallecano. Cum era de așteptat, fundașul în vârstă de 18 ani a debutat și în Liga Campionilor, fiind titular în confruntările cu croații de la Dinamo Zagreb și ulterior, prestațiile excelente în tricoul blanco i-au adus o binemeritată convocare în selecționata de tineret, unde a reușit să înscrie în meciul cu Slovacia, încheiat 2-0 pentru ''cocoșii galici'' .
Reactions

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Nu cred ca e mare diferenta in Varane si Papp, dar e francez si Realul nu se uita spre un roman.

    RăspundețiȘtergere
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)