Kevin Strootman, un mix clasic între Wesley Sneijder și Philip Cocu


Zilele de sâmbătă și duminică reprezintă un moment prielnic pentru diverși microbiști să admire îndeaproape prestațiile fotbaliștilor. De obicei suntem privilegiați să urmărim din cadrul micului ecran meciuri realmente fabuloase, indiferent de competiție. Programul competițional ne rezervă astăzi dueluri extrem de interesante și mă văd nevoit să acord spații largi unui fotbalist de origine batavă ce evoluează pentru PSV Eindhoven. Numele său este Kevin Strootman și în cele ce urmează veți descoperi esențialul ascensiunii fulminante al unuia dintre cei mai talentați coordonatori de joc din ''țara lalelor'' .

Născut în data de 13 februarie 1990, Kevin Strootman se dedică 100% sportului rege încă din perioada copilăriei, când pasiunea pentru balon devine esențială în privința convingerii părinților că este necesară acceptarea unei provocări sufletești. VV Rijsoord, o grupare de tinere talente din apropierea orașului natal Ridderkerk îi acordă șansa să demonstreze tuturor apropiaților săi că este ambițios și determinat în prealabil de viitor. În anul 2007 devine component al clubului Sparta Rotterdam și în anul următor este promovat în echipa de seniori, strict din cauza problemelor financiare ale celor porecliți ''gladiatorii alb-roșii'' . Având restricție la transferuri din motive 100% nedorite, dumnealor au apelat la serviciile puștiului pentru a-și menține doza necesară de echilibru economic, întrucât fanii erau pur și simplu atrași de calitatea indiscutabilă a lui Kevin Strootman și în dese rânduri au acceptat prețurile exorbitante pentru a-i urmări progresul. Ei bine, cluburile puternice din Eredivisie n-au întârziat să trimită scouteri la fața locului. Știindu-se într-o oarecare măsură urmărit, Kevin a etalat printr-o măiestrie remarcabilă, evoluții de-a dreptul fantastice, pline de entuziasm. În urmă cu doua sezoane, Kevin Strootman și-a perfecționat exemplar calitățile de vizionar și în decursul anilor următori avea să devină un jucător ce-a provocat dispute neimaginabile între Twente Enschede, PSV Eindhoven și Ajax Amsterdam.

Prețul cerut de conducătorii Spartei Rotterdam n-au fost acceptate de cei implicați în achiziționarea sa. Kevin Strootman era obligat de statutul căpătat în cei aproximativ 3 ani să-și mulțumească ca atare suporterii pentru devotamentul arătat și a continuat să apere culorile clubului, sperând ca o eventuală înțelegere să se parafeze înainte de termenul inițial. Da, patronatul grupării din Rotterdam dorea cu insistență să-l aibe cooptat în lotul lărgit pentru o perioadă îndelungată, însă doleanțele coordonatorului de joc au fost în cele din urmă ascultate. Utrecht FC este clubul care îl legitimează la începutul anului 2011 și previzibila situație în care așteptau o ofertă avantajoasă devenea primordială în privința menținerii echilibrului financiar existent. Doar șase luni a îmbrăcat tricoul grupării unde l-a avut coleg de cameră pe compatriotul nostru Mihăiță Neșu. Experiența trăită alături de ex-stelist l-a ajutat enorm, deoarece și-a regăsit spiritul de luptător și în prezent redescoperă atribuțiile cuvenite unui mijlocaș talentat ce urmărește să rezolve problemele cauzate de eventualele prestații sub așteptări. Semnând în vara acestui an cu PSV Eindhoven, Kevin Strootman a avut de-a face cu metodele inedite de pregătire fizică ale domnului Fred Rutten. L-au ajutat oarecum să-și îmbunătățească anumite calități, luptând până la epuizare pentru a-și mulțumi mentorul.

Personal m-am atașat de acest Kevin Strootman de îndată ce l-am observat în cadrul selecționatei de tineret a Olandei, unde furniza pase excepționale și dribla cu mare ușurință adversarul întâlnit în cale. Evoluțiile fantastice în tricoul uneia dintre câștigătoarele celei mai titrate competiții intercluburi date de către Olanda, l-au convins pe Bert van Marwijk, finalist în ultima ediție de CM, acordându-i șansa debutului la numai patru zile distanță de împlinirea vârstei de 21 ani. Ulterior, convocările n-au fost o problemă majoră pentru talentatul coordonator, van Marwijk declarându-se un fan împătimit al abilităților desăvârșite, tipice unui fotbalist dornic să exceleze în domeniul sportului rege, indiferent de eventualele consecințe. De anumite calități s-au convins și rapidiștii, când în disputa avută cu giuleștenii din fazele grupelor Europa League, viziunea impecabilă asupra jocului le-a permis unor colegi exponențiali în angrenaj precum Wilfred Bouma sau Ola Toivonen să-l determine pe Dani Coman să scoată balonul din plasă. Datorită centrărilor de calitate cât și dorinței arzătoare de implicare în majoritatea acțiunilor îndreptate spre buturile adverse, mi-a confirmat predicțiile inițiale ce constau într-o inedită comparație cu doi jucători legendari pentru selecționata Olandei. Pe scurt, Kevin Strootman este un mix clasic între Wesley Sneijder și Philip Cocu, din motivele enumărate mai sus. De acest lucru se vor convinge cei de la Feyenoord Rotterdam. Mâine cu începere de la ora 13:30 microbiștii de pretutindeni vor vedea, desigur dacă doresc acest lucru, întâlnirea care se anunță extrem de echilibrată.
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii