Bryan Cristante

Din momentul agățării ghetelor-n cui ale legendarului Paolo Maldini, A.C. Milan deplânge valorificarea sistemului juvenil. Din păcate pentru ''diavolii rossoneri'' , cei responsabili cu atragerea copiilor în cadrul instituției milaneze, n-au fost inspirați ca în vremurile în care gigantul din ''cizmă'' domina autoritar competițiile europene. Deși s-au perindat o mulțime de puști ce aveau un scop precis în tentativa menținerii încrederii în capacitățile proprii de a-i entuziasma iminent pe cei ce-au avut inspirația de convingere asupra implicării în tot ceea ce înseamnă tradiție, spirit de sacrificiu cât și loialitate, puțini dintre ei au reușit să rămână în familie, ca să zic așa. Există anumite excepții în acest sens și ca atare, merită să vă aduc la cunoștință calitățile celui mai talentat jucător deținut de cea de-a 2-a echipă ca număr de trofee câștigate în cea mai titrată competiție intercluburi de pe mapamond. 

Bryan Cristante reprezintă de departe cea mai viabilă soluție pentru viitorul grupării lombarde. La cei 18 ani ai săi, cel născut în San Vito al Tagliamento, a sosit în centrul de pregătire profesională de la Milanello în 2009, via Liventina Gorghense. Trecerea de la un standard stradal la unul extrem de solicitant nu l-a descurajat câtuși de puțin pe acest talentat mijlocaș creativ, campion cu echipa U-15, respectiv U-17 a italienilor. Anii treceau, iar evoluțiile sale erau apreciate de membrii academiei conduse de Filippo Galli. La doar doi ani distanță de venirea în club, Bryan primește o șansă nesperată: debutul în Liga Campionilor, survenit în data de 9 decembrie 2011, într-un meci cu campioana en-titre din Cehia, Viktoria Plzen, înlocuindu-l pe brazilianul Robinho în minutul 81. Din momentul respectiv, puștiul încearcă din răsputeri să fie parte integrantă într-o etapă de îmbunătățire iminentă al calităților indispensabile unui playmaker care se respectă cu adevărat. 

Apreciez enorm că nu ezită să șuteze când momentul îi permite acest lucru. Din câte am observat până acum și slavă Domnului, am avut ocazia să îl urmăresc atât în UEFA Youth League, respectiv Cupa Italiei și nu în cele din urmă, Serie A, puștiul nu resimte presiunea, ori în cele mai multe cazuri, devii idolatrizat de suporteri de îndată ce stăpânești minuțios această povară grea ce-o resimt majoritatea copiilor preocupați în mod deosebit de ascensiune. De asemenea, afirm răspicat că este înzestrat cu o clarviziune impecabilă asupra jocului, ceea ce mă aduce în postura de a-l compara cu Andrea Pirlo, întrucât este ca și actualul component al grupării Juventus Torino, un excelent pasator în profunzime, respectiv executant de lovituri libere - capitol esențial în privința căpătării unei notorietăți vaste în domeniul sportului rege. 

Ceea ce contează cu adevărat, de abia acum urmează. Bryan Cristante se află într-o perioadă fastă a carierei sale, dar în același timp este obligat de anumite circumstanțe să conștientizeze rolul său în angrenaj, altfel va avea de suferit. De îndată ce nu-și va arăta nemulțumirile în mod privat, în public ar fi un dezastru total, are doar de cîștigat și pe această cale dați-mi voie să cred cu tărie că nimeni și nimic nu-l va opri din îndeplinirea obiectivelor personale, care nu-s de neglijat. Ambițios de felul său, Bryan nu va ceda atât de ușor o eventuală situație în care i-ar fi apreciat efortul depus, atât în cadrul antrenamentelor libere, cât mai ales în partidele oficiale, unde contribuția unui mijlocaș cu calități desăvârșite este infinit mai importantă decât la un joc-școală comandat de staff-ul tehnic. Acestea fiind spuse, îi urez succes jucătorului cotat la 2,5 milioane de euro.

P.S. Pe mine a reușit să mă impresioneze cu stilul său de joc. 




Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii