Vărul lui Urby Emanuelson

Feyenoord Rotterdam este recunoscută în ''țara lalelelor'' ca fiind una dintre cele mai productive grupări profesioniste în privința apariției în lumina reflectoarelor al anumitor puști preocupați în mod deosebit de factorul idolatrizării. Copiii beneficiază de condiții remarcabile de pregătire, similare cu cele ale rivalei de-o viață, Ajax Amsterdam. Există o concurență acerbă între cele două rivale tradiționale din fotbalul olandez de foarte mulți ani și cei responsabili cu convocările în lotul lărgit al diverselor selecționate, se bucură nespus pentru acest fapt inedit, întrucât profesionalismul este un capitol esențial trimiterii eventualei telegrame de convocare spre sediul clubului. Datorită acestei seriozități colective, un puști în vârstă de 19 ani s-a remarcat în Eredivisie, devenind un individ respectat de majoritatea celor implicați în competiția internă. Numele său este Jean-Paul Boëtius și în rândurile următoare aveți ocazia să îl cunoașteți îndeaproape. 


Jean-Paul este genul de ''aripă modernă'' ce nu își neglijează calitățile tipice unui marcator. Mingea îi este aliat de nădejde în situații favorabile. Stăpânește impecabil procedeul driblingului pe metru pătrat. Ba mai mult, știe să paseze în profunzime de îndată ce observă cum un coechipier de-al său se demarcă în careul advers. Este altruist în majoritatea timpului petrecut pe gazon, nicidecum un individualist convins, astfel că nu există motive întemeiate să îi fie perturbat progresul indubitabil. Colegii au înțeles că tipul se sacrifică exemplar pentru binele grupului și acest lucru îl ajută în mod direct pe protagonistul nostru de astăzi, care nu ratează nicio ocazie de-a impresiona asistența. Boëtius reușește ceea ce alții doar speră, ca să zic așa. Deține un psihic de invidiat și cu greu îl scoți din ritmul său. 

Adversarii s-au convins de precocitatea puștiului și indiferent că te numești Ricardo van Rhijn, Kelvin Leerdam, Roberto Rosales, Santiago Arias sau Etiënne Reijnen, ești obligat să îți iei măsuri de precauție. Vărul lui Urby Emanuelson inspiră teamă oricărui adversar. Acest lucru m-a determinat să vi-l aduc la cunoștință, întrucât am o slăbiciune aparte pentru așa zișii mingicari - indivizi recunoscuți de majoritatea microbiștilor de pretutindeni ca fiind indispensabili în cadrul oricărei grupări cu pretenții de succes. Chiar și Louis van Gaal s-a arătat surprins în mod plăcut de evoluțiile sale și se află pe lista de priorități pentru un eventual loc în lotul lărgit al ''portocalei mecanice'' . Că este încă de pe acum, când ar avea șansa de a-și apăra patria în fieful celei mai titrate selecționate de pe mapamond, ori în viitorul apropiat, rămâne de văzut. Până atunci, îi urez baftă în continuare.


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii