Bernardo Silva, noua ''perlă'' a reputatului Jorge Mendes


Ligue 1 și-a închis oficial porțile săptămâna trecută. Surprinzător, unul dintre cele mai solicitante campionate ale Europei a avut rolul esențial de-a propune pe durata celor 38 de partide din actuala stagiune competițională un anumit nivel accentuat de indulgență, majoritatea copiilor având prioritate în acest sens. Dacă ne uităm cu atenție pe loturile lărgite ale celor 20 de competitoare, observăm limpede că tinerii talentați n-au fost evitați în mod nonșalant, ceea ce le-a permis într-o oarecare măsură să se dezvolte conform planului. Până să înceapă campionatul, am fost încântat de faptul că voi avea la dispoziție o pleiadă de puști preocupați în mod deosebit de binele lor, fiind la rândul meu obligat de anumite circumstanțe să dau credit necondiționat misiunii conform căreia trebuiau promovați fără rețineri, urmând ca la finele sezonului să ofer cititorilor o mostră din realizările acestora, fără ca partea neutră să fie oarecum deranjată de diverșii protagoniști.

Dintr-un total de 947 de goluri înscrise, 220 au provenit din bocancul tinerilor până-n 22 de ani - o performanță remarcabilă dacă ținem cont de faptul că Ligue 1 nu-i tocmai mediul adecvat pentru realizarea acestei sarcini ingrate de care sunt nevoiți s-o ducă la bun sfârșit acești puștani. Despre un asemenea copil dotat cu cele necesare pentru a-și îndeplini obiectivele personale, relatez astăzi cititorilor acestui blog. Numele lui este Bernardo Silva, aparține de AS Monaco, evoluează în compartimentul median al terenului într-o poziție predispusă creării superiorității, cea de mijlocaș dreapta. Bernardo mi-a atras atenția în preliminariile CE până în 21 de ani, unde împreună cu reprezentativa Portugaliei a obținut victorii pe linie, incluzând aici și cele care au contat pentru barajul de calificare în turneul din Cehia ce va începe la mijlocul lunii viitoare.

Ochiul meu de scouter, chiar și virtual, credea că lusitanul va avea șansa imensă de-a plăti unele polițe contestatarilor săi. Pare inimaginabil, însă Bernardo Silva, jucător ce-a dovedit tuturor că putea fi o soluție viabilă pentru interesele celei mai titrate grupări din Portugalia, Benfica Lisabona, a fost tratat necorespunzător de oficialii ''vulturilor'' . Deși era pregătit sufletește să facă față concurenței acerbe de la actuala campioană din Primeira Liga, protagonistul meu de astăzi a fost silit de reputatul impresar Jorge Mendes să dea curs ofertei de la AS Monaco, considerând că ar fi oportună o astfel de tranzacție, ținând cont de faptul că Bernardo devenise profund dezamăgit de tratamentul la care a fost supus, astfel că împrumutul în Principat l-a ajutat enorm, prestațiile sale dând posibilitatea unui transfer definitiv la fosta finalistă a Ligii Campionilor, lucru care avea să se și întâmple, de altfel, monegascii plătind în cele din urmă aproximativ 16 milioane de euro pentru a-l avea definitiv în lot. 

Principalele calități ale lui Bernardo Silva sunt stăpânirea procedeului driblingului, pătrunderea agilă înspre careul advers, cât și disponibilitatea la efort ce atinge proporții devastatoare, alergând în medie peste 11km în majoritatea partidelor în care a fost aruncat în luptă de către Leonardo Jardim, omul care a insistat pentru ca Bernardo să devină component al grupării monegasce. Combinând aceste calități, de obicei te transformi ca jucător într-unul de bază al echipei unde evoluezi, ori purtătorul tricoului cu numărul 15 a depășit deziluzia regăsirii în echipa ce l-a format ca fotbalist. Datorită acestei situații, unul dintre cei mai atractivi mijlocași lusitani ai momentului se gândește să prospere în cele mai bune condiții cu putință, întrucât se consideră dator celor de la AS Monaco, drept urmare îl văd capabil să-și ridice nivelul de joc, devenind astfel un fotbalist de talia celui pe care l-a înlocuit cu brio în acest sezon, columbianul James Rodriguez. 

Nu-i tocmai facil să îndepărtezi amintirea precisă a suporterilor ce încă suspină după golgeterul ultimei ediții a Campionatului Mondial. Totuși, nu pare o misiune complicată, ba dimpotrivă, sunt convins de faptul că Bernardo Silva nu se simte deranjat de această oportunitate ivită, factorul celebrității determinându-l să se pregătească conștiincios pentru a primi eventualele ropote de aplauze dinspre susținătorii săi. Bernardito s-a obișnuit cu situația în sine și încă oferă microbiștilor de pretutindeni senzația că factorul chibzuinței îl ajută în tentativa progresiei absolute. Nu-i de mirare acest lucru, întrucât respectă ca atare bunul mers al îndeplinirii obligațiilor morale de care trebuie să se achite conștiincios, dovada pură în acest sens fiind evoluțiile sale remarcabile, pline de fantezie și determinare tipică unui copil de-a deveni bărbat în toată firea.

Așadar, pot afirma răspicat, fără să am senzația regretului, că Bernardo Silva îi va umple buzunarele lui Jorge Mendes în cel mai scurt timp, deoarece cluburile galonate ale Europei nu vor sta cu brațele încrucișate. Silva are argumentul seriozității de partea sa, anumite grupări profesioniste alegând fără nicio urmă de ezitare acest tip de fotbalist profesionist, capabil de-o integrare ireproșabilă în mecanismul echipei respective. Dacă descrierea mea n-a fost suficientă pentru ca unii dintre dumneavoastră să îi devină simpatizant, vă ofer prilejul de-al urmări prin intermediul unui videoclip realizat de ScoutNation, un grup ce promovează neîntrerupt materiale de calitate cu privire la eventualele prestații fantastice ale diverșilor fotbaliști de pe mapamond, astfel veți înțelege de ce Bernardo Silva este de esență tare. Vizionare plăcută!



Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii