Matheus Dória - urmașul natural al lui João Miranda

Brazilia, prin preponderența globală, propune anual câte un copil dornic de afirmare. Indiferent de poziționarea acestuia pe gazon, microbiștii de pretutindeni sunt atrași instantaneu de calitățile sale, extrem de atractive și folositoare progresiei absolute. Generațiile de fotbaliști brazilieni atrag mapamondul înspre aceștia, întrucât dețin factorul spectaculozității în sânge. Asigură confortul microbistului într-un mod aparte, garantând prin evoluțiile lor că-s făcuți pentru idolatrizare. 

Fiind predispuși să înfurie orice adversar întâlnit în cale, îi ajută într-o oarecare măsură să genereze apariția indiscreției, întrucât majoritatea brazilienilor sunt oarecum dornici să afle secretele meseriei, devenind dintr-o dată cei mai ascultători ucenici ai planetei. Se inspiră indubitabil din carierele prodigioase ale diverșilor compatrioți. Totuși, puțini au dreptul să spere că la un moment dat vor fi în aceeași postură, însă luptă din răsputeri pentru căpătarea privilegiului. 

Conform logicii mele, consider juxtapunerea fundașului central Matheus Doria în ecuație ca fiind elocventă. Actualul component al uneia dintre cele mai glorioase grupări sud-americane ale continentului, Sao Paulo, se află în momentul de față într-o situație asemănătoare cu a unuia dintre cei mai respectați fundași ai reprezentativei ''auri-verde'' , Joao Miranda, deoarece fostul finalist al Ligii Campionilor a avut parte de-o experiență neplăcută în Franța.

Puțini dintre dumneavoastră vă aduceți aminte de perioada ingrată a lui Miranda petrecută la modesta Sochaux, unde n-a avut absolut nicio șansă de a-și demonstra calitățile, fiind din acest punct de vedere o victimă a obstinației conducerii administrative care a dorit recrutarea acestuia, dar s-a văzut nevoit să accepte rolul de eternă rezervă, pentru că staff-ul tehnic, în frunte cu antrenorul de atunci, Dominique Bijotat, nu-l considera o soluție optimă pentru interesele francezilor . O întoarcere în țara natală a fost de bun augur pentru acesta.

Este și cazul protagonistului meu de astăzi. În ciuda faptului că Doria este un fundaș alert și conștient de rolul său în angrenaj, a căzut în dizgrația reputatului Marcelo ''El Loco'' Bielsa, care n-a dorit sub niciun chip să îi ofere șansa consacrării, alegând să rămână fidel principiilor de bază, nedorind astfel să dea mură-n gură membrilor conducerii singurei echipe franțuzești din istoria fotbalului care se poate lăuda că a triumfat în cea mai titrată competiție intercluburi. 


Împrumutul survenit agravării situației, i-a priit de minune urmașului natural al lui Joao Miranda. Și-a câștigat dreptul la titularizarea permanentă, impresionând irefutabil staff-ul tehnic cu deposedările pure, ușurința cu care câștigă majoritatea duelurilor aeriene, clarviziunea impecabilă asupra jocului, cât și direcționarea paselor extrem de precise în celelalte zone ale terenului. Aceste calități l-au adus în fața promovării meritorii pe acest spațiu larg dedicat tinerilor talentați.

Apreciez enorm mentalitatea jucătorului. Nu-i tocmai facil să redevii jucătorul ce încânta sutele de milioane de compatrioți în liga braziliană, mai ales în cazul trăirii unei dezamăgiri profunde. Se observă limpede cum Doria reintră încet, dar sigur, în grațiile criticilor săi, care n-au fost încântați de tratamentul la care a fost supus, crezând inițial că jucătorul nu-i conștient de valoarea sa. A dovedit asistenței că nu există dubii în ceea ce privește talentul său.

Mai presus de acest lucru, simțul responsabilității îl ajută enorm pe Doria, care nu va sta cu mâinile încrucișate în privința căpătării respectului cuvenit bravilor soldați ce își petrec majoritatea timpului în locul corespunzător, astfel că putem spera la un eventual transfer ce îi va permite ulterior să cunoască metodele de perfecționare deplină. Idolul său a devenit unul dintre cei mai apreciați fundași centrali sub comanda lui ''Cholo'' Simeone. 

Doria poate să spere la un eventual transfer în cadrul echipelor cu pretenții ale Europei, dar trebuie să rămână fidel angajamentului luat cu el însuși care prevede o stăpânire de sine ireproșabilă. Ceea ce agreez pe deplin la acest fotbalist este că nu se lasă descurajat de argumentele criticilor. Situația favorizează enorm procesul dezvoltării personale și datorită ambiției va deveni în cel mai scurt timp un individ capabil să atragă atenția grupărilor galonate ale Europei. 

La cei 20 de ani ai săi, Doria a demonstrat tuturor că nu-și uită obligațiile morale atât de ușor. Ca și-n cazul lui Joao Miranda, purtătorul tricoului cu numărul 26 din tabăra liderului provizoriu al ediției curente de Serie A Brazileirão, o să fie cât se poate de circumspect în ceea ce privește îndepărtarea senzațiilor mixte, garantând prin această atitudine că în absolut orice condiții, fie ele și potrivnice, poate deveni o atracție pentru majoritatea antrenorilor. 





Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii