Anwar El Ghazi - adeptul perseverenței sportive


Ajax Amsterdam uimește mapamondul cu propunerile de tineri talentați dornici să ofere publicului larg o mostră din calitățile lor, extrem de benefice spectaculozității. De-a lungul timpului am asistat cu toții la apariția în lumina reflectoarelor al unor monștri sacri precum Ruud Krool, Johan Cruyff, Marco van Basten, Denis Bergkamp, Patrick Kluivert, Edgar Davids sau Rafael van der Vaart. Au contribuit într-o proporție covârșitoare la ridicarea brand-ului sportiv, determinând totodată generațiile viitoare să se alăture proiectului grandios ce vizează respectarea tradiției promovării meritorii în echipa de seniori, având ca scop esențial atragerea cluburilor galonate ale Europei.

''Lăncierii'' respectă ca atare principiile de bază ale oricăror academii, dar mai presus de acest lucru tind să conlucreze impecabil cu dorința arzătoare a puștilor de-a rezista tentațiilor juvenile, care-s de notorietate în acest sens și propune acestora un mod sănătos de conviețuire propice ascensiunii fulminante. Știm cu toții că de îndată ce stăpânești minuțios factorul responsabilității, devii intransigent. Majoritatea celor ce-s legitimați în cadrul clubului olandez dau dovadă de-o perseverență ieșită din comun, fapt ce le permite ulterior să descopere esența conduitei morale. Cei ce răzbat într-o direcție favorabilă intereselor personale devin modele de urmat.

Într-o astfel de manieră s-au remarcat în ochii microbiștilor de pretutindeni cei menționați în primele rânduri ale acestui articol. Așa are de gând și Anwar El Ghazi. Jucătorul cu origini marocane deține un ''bagaj tehnic'' desăvârșit. Driblingurile pe spațiu redus, coroborat cu un sprint letal în zone prielnice creării periculozității, m-au determinat să îl promovez. Totuși, n-au fost de ajuns aceste calități încât să merite promovarea, întrucât fără să dețină tupeul caracteristic unei ''aripi moderne'' n-ar mai fi fost înregimentat cu atâta ardoare cum a făcut-o Ajax Amsterdam, cât mai ales nu mi-ar fi atras atenția asupra dispoziției de joc, primordială consacrării fotbalistice.

Anwar este genul de fotbalist ce adoră să dețină obiectul muncii la picioarele sale pentru o perioadă îndelungată, fiind din acest punct de vedere un individ preocupat de aplicarea factorului X - senzație unică de menținere al echilibrului comparativ cu înverșunarea juvenilă, neadecvată dezvoltării fotbalistice. El Ghazi, prin stilul său debordant de joc, domină de-o manieră autoritară compartimentul median, implicarea fiind esențială în privința menținerii constanței sportive, fără de care Anwar El Ghazi nu s-ar mai regăsi în lotul lărgit al celei mai titrate grupări olandeze din istorie. 


Sezonul recent încheiat din Eredivisie a fost abordat corespunzător. Conform principiilor instituției, Anwar s-a lăsat purtat de val în majoritatea timpului petrecut pe gazon, diversele întâlniri cu adversari soldându-se de fiecare dată cu aplicarea deciziilor ferme și extrem de folositoare ''construirii'' mentalității de învingător. În prezent se consideră un privilegiat al sorții, dar conștientizează importanța prospețimii, ceea ce îi permite într-o oarecare măsură să reziste eventualelor critici venite dinspre cei familiarizați cu fenomenul în sine. Totuși, profită în permanență de condițiile optime de antrenament și încearcă din răsputeri să rămână fidel concepției căpătate. 

Agreează pe deplin ideea conform căreia absolut orice academician al ''lăncierilor'' se integrează perfect într-un sistem arhicunoscut microbiștilor de pretutindeni. Din câte am observat, chiar au fost luni extrem de extenuante, atât pentru mine ca observator al evoluției protagonistului de astăzi, cât mai ales al jucătorului, în care Anwar El Ghazi lăsa impresia că este marginalizat, însă era un tertip specific fotbalistului modern de-a păcăli asistența în așa fel încât împrejurarea potrivnică să simtă pe propria-i piele viclenia unui fotbalist pus pe fapte mari.

Incursiunile magnifice pe ambele flancuri ale terenului îi sunt aliat de nădejde în privința îndeplinirii priorităților de bază, astfel că sunt obligat de circumstanțe, unele extrem de favorabile, să promovez un material de calitate, care-i dornic de idolatrizare. Deci, în concluzie, Anwar El Ghazi este indubitabil adeptul perseverenței sportive. Convingeți-vă de argumentele mele, urmărind un videoclip esențial descrierii personale. Vă doresc vizionare plăcută, dragi cititori.   

Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii