Jadon Sancho - victima surplusului de inteligență tactică de la Manchester City

Manchester City dispune în momentul de față de fotbaliști capabili să irite orice oponent întâlnit în cale. Dispun de-o linie mediană excepțională. Nume precum Kevin de Bruyne, David Silva, Riyad Mahrez, Bernardo Silva, Raheem Sterling sau Ilkay Gundogan îți garantează succes pe toate planurile, însă în același timp aceste figuri proeminente ale sportului rege, cu al lor aplomb dinamic cauzează probleme majore celor ce urmează să ia contact cu rigorile stricte de perfecționare.

Josep Guardiola y Sala, managerul campioanei en-titre din cel mai mediatizat campionat al Planetei, a fost pus și este totodată în situația să gestioneze cu dificultate un lot numeros cu potențial uriaș, ori acest lucru produce disconfort în situașii neașteptate. Pleiada de tineri talentați ce vin din urmă sunt nevoiți  să își aștepte rândul, cât și să aleagă o destinație propice dezvoltării profesionale.

De un asemenea scenariu nedorit a avut parte Jadon Sancho, de departe cel mai talentat copil avut la dispoziție de ''cetățeni'' până în momentul plecării în Germania la Borussia Dortmund. Problema lui Jadon era că Manchester City nu îi oferea meciuri în picioare, astfel că decizia semnării contractului cu BVB a venit de la sine, întrucât galben-negrii nu treceau printr-o perioadă fastă, considerând justă înrolarea într-un proiect benefic ascensiunii personale.

Venit pentru numai 7 milioane de euro în sânul ''zidului galben'' , Sancho era pur și simplu ușurat de situația creată inoportun la Manchester City și avea de gând să mulțumească pe această cale Borussiei Dortmund pentru faptul că i-au înțeles pe deplin motivele întemeiate de-a părăsi clubul ce se presupunea a fi esențial creării unui statut important printre adolescenți.

Cu moralul extrem de ridicat, Jadon Sancho mai avea de îndeplinit o simplă formalitate în ceea ce privește integrarea propriu-zisă la nevoile comune ale societății nemțești recunoscută global ca fiind esența atașamentului uman. Știm cu toții că Borussia Dortmund, prin fanii ei, ''te adoptă'' instantaneu de îndată ce observă patima cu care încerci din răsputeri să arăți că îți pasă cu adevărat de familie.

Calitățile tehnico-tactice ale acestui adolescent născut în Camberwell sunt o mină de aur în acest sezon compețional pentru Borussia Dortmund. Incursiunile de pe ambele benzi ale terenului în careul advers, fie prin acțiuni individuale, respectiv prin cooperări cu diverși coechipieri pentru destabilizarea mecanismului defensiv al adversarilor, s-au dovedit propice întemeierii unei iluzii fantastice în vestiar, cât și în rândul gălăgioșilor suporteri din vestul Germaniei.

Este minunat să știi că prin aportul tău ofensiv creezi așteptări nebănuite. Jadon Sancho, prin conștiinciozitatea extrem de ridicată, (a știut să plece de la o echipă ce dorea faimă globală la una pusă pe fapte mari) prezintă în momentul de față garanții pentru apariția performanței - o misiune stopată pentru o perioadă de rivalii tradiționali în umplerea vitrinii cu trofee importante, Bayern Munchen. 

Această senzație apărută brusc nu este întâmplătoare. Protagonistul meu de astăzi este ajutat necondiționat de-un staff recunoscut în Germania pentru productivitate pe gazon, ceea ce îi conferă încredere deplină în forțele proprii pentru a răzbate într-o direcție favorabilă tuturor. Lucien Favre, actualul tehnician al Borussiei Dortmund, se laudă cu anumite isprăvi somptuoase.

Prin bagheta sa magică au trecut jucători precum Blerim Dzemaili, Gokhan Inler, Lukasz Piszczek, Marc-Andre Ter Stegen, Granit Xhaka sau Marco Reus - nume care în prezent justifică prin prestațiile lor faptul că Jadon Sancho poate urma oricând destinul acestora. Dacă ați urmărit cu atenție meciurile echipei nemțești din acest sezon veți constata că Sancho este lipsit de carențe tehnico-tactice. 

Pare, din punctul meu de vedere, ''liantul'' între compartimentul median și cel de atac, unde prezența lui de spirit ajută enorm Borussia Dortmund și în același timp se bucură de sprijinul colegilor în a uita definitiv de perioada petrecută în academia celor de la Manchester City, unde dorea cu insistență să facă pasul spre seniori, dar a fost victimă colaterală a surplusului de inteligență tactică în rândul fotbaliștilor avuți la dispoziție de echipa engleză. Rămâne de văzut dacă într-adevăr continuă parcursul excelent de până acum, cu pase decisive demne de playmaker veritabil și finalizări ale acțiunilor colective ce amintesc de acel fotbalist pus pe fapte mari care nu se mulțumește cu puțin.

P.S. Succes în carieră, Jadon Sancho!



Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii