Marash Kumbulla - fundașul la modă în Balcani


Peninsula balcanică este recunoscută ca fiind un punct de atracție pentru sport. De-a lungul timpului am fost martorii unor apariții impresionante pe diverse arene sportive ale unor personaje marcante în istorie. Factorul excentricității pregnante a impulsionat generațiile următoare în așa fel încât cultura sportivă să atingă culmi nebănuite, plăcute publicului larg. La acest capitol, sârbii sau croații, membri ai fostei Iugoslavii, sunt de departe emblemele unei regiuni ce deranjează vizibil concurența globală. Dejan Savicevic, Veselin Vujovic,  Drazen Petrovic, Toni Kukoc, nume extrem de sonore în sport și totodată idoli pentru eternitate, au dus steagul atât de sus, ca să zic așa, încât atleții profesioniști din prezent se confruntă cu o presiune existentă pe umeri ce este benefică recunoștinței.


Majoritatea copiilor care se alătură fenomenului conștientizează importanța gestionării ireproșabile a devotamentului. Desigur, sunt unii care nu pot face față rigurozității, clacând inexplicabil, însă procentajul este foarte ridicat în ceea ce privește succesul colectiv. Atitudinea rămâne esențială în absolut orice sport, individual sau în echipă. Transmiți cât se poate de clar că este loc de mai bine, iar colegii se supun instantaneu dorinței tale arzătoare de perfecționare. Este și cazul fundașului central de origine albaneză Marash Kumbulla, component al celei mai iubite echipe din Verona, Hellas, care a profitat îndelung de condițiile propice dezvoltării fotbalistice, impulsionând grupul din care face parte cu mândrie. 

Născut în ''cizmă'' , într-o comună ce aparține de provincia veroneză, Marash a făcut cunoștință cu balonul încâ de când avea 5 ani. În momentul împlinirii unei decade din viață, și-a arătat o parte din calitățile indiscutabile în cadrul grupărilor de copii și juniori ai celor de la Hellas Verona. Alert în permanență, Kumbulla reușește într-o proporție covârșitoare să își exaspereze oponenții aflați în cale cu un joc aerian de apreciat. Câștigarea duelurilor aeriene constituie un pas semnificativ în dobândirea unui binevenit statut meritoriu ce îi poate garanta ulterior o mutare total neașteptată. 

Scouteri ai unor cluburi de renume ale fotbalului european precum Manchester United, Chelsea Londra, Tottenham Hotspur, Everton FC, Internazionale Milano, Juventus Torino, Lazio Roma ori S.S.C. Napoli îi urmăresc îndeaproape progresul fotbalistic și nu ar surprinde pe nimeni dacă o astfel de societate prosperă l-ar transfera mai devreme sau mai târziu pe fundașul în vârstă de 20 ani. Interesul stânit de aceste grupări de cu totul alt calibru decât Hellas Verona se datorează în mod deosebit siguranței defensive a protagonistului meu de astăzi.

Marash Kumbulla m-a impresionat teribil în actuala stagiune competițională de Serie A. Stăpânirea de sine i-a adus diverse elogii fotbalistice, extrem de plăcute căpătării unui psihic desăvârșit. Albanezul surprinde prin anticipație - un factor elocvent consacrării fotbalistice pentru un apărător. Are meritul de a-l determina pe adversarul din marcaj să gândească minuțios continuarea fazei, ceea ce demonstrează că de îndată ce îți studiezi oponentul fără ca acesta să aibă idee despre cum să te facă să greșești lamentabil, ești cu un pas înaintea așteptărilor propriu-zise, astfel că exemplul tău este urmat fără rețineri de către colegii din defensivă.

Datorită celor 26 de goluri încasate, cu o medie generală de aproximativ 1 gol pe partidă, Marash Kumbulla este fundașul la modă în Balcani. Nu foarte mulți jucători profesioniști născuți în 2000 din Europa sud-estică se pot lăuda cu realizările lui, care-s demne de top 50 în clasamentul final al vestitului trofeu individual pentru fotbaliști până în 21 de ani, Golden Boy. Trebuie să deții un nivel ridicat de discernământ să evoluezi atât de bine contra unor adversari redutabili precum Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala, Ciro Immobile, Lorenzo Insigne, Lautaro Martinez, Romelu Lukaku și exemplele pot continua. Nu este la îndemâna oricui și acela ce reușește să facă față cerințelor tehnico-tactice, de obicei excelează în cariera profesionistă.

Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii