Urmașul inegalabilului Hidetoshi Nakata


Fotbalul japonez încă suspină după retragerea unuia dintre cei mai eleganți playmakeri ai continentului asiatic. Hidetoshi Nakata a fost și va rămâne o legendă a balonului rotund. O mulțime de copii încearcă din răsputeri să urmeze calea acestuia, însă puțini reușesc acest lucru. De vină sunt aceștia, respectiv lipsa organizării trialelor benefice cluburilor angrenate în diviziile japoneze. Au fost de-a lungul timpului destule oportunități pentru ca micuții să beneficieze de cele mai bune condiții, însă majoritatea dintre aceștia iau calea Occidentului, întrucât reprezintă de departe un avantaj primordial în privința dezvoltării umane. Nakata este exemplul concludent în acest sens. Ne amintim cu toții de perioada fastuoasă petrecută în Serie A. 

Este îmbucurător pentru majoritatea puștilor că se gândesc pentru o clipă la momentul în care un mapamond i-ar urmări confortabil din fața micului ecran, respectiv la fața locului. În condițiile date, presiunea este arhiprezentă în concepția copiilor, însă de îndată ce elimină senzația iresponsabilității, devin ''piese de rezistență'' în angrenajul oricărei grupări profesioniste din Europa. Este și cazul talentatului Takumi Minamino, actulamente component al campioanei en-titre din Austria, FC Salzburg. Japonezul ''a aterizat'' în Red Bull Arena din Walls-Siezenheim de la Cerezo Osaka, ca urmare a plecării unuia dintre cei mai emblematici jucători din Bundesliga austriacă, Alan, golgeter în actuala ediție de Europa League cu 8 reușite. 

Putem spune că Takumi era oarecum privilegiat să-l înlocuiască pe atacantul brazilian, dar în același timp era conștient că evoluțiile sale din J-League trebuiau să aibe constanța necesară integrării în mecanismul grupării patronate de concernul austriac de băuturi energizante. N-a reprezentat o problemă majoră pentru interesele sale, întrucât tot ceea ce avea nevoie era de ordin disciplinar, Minamino fiind din acest punct de vedere un fotbalist pe care te poți baza oricând. Nivelul efortului depus în campionatul intern îl ajutase enorm în tentativa titularizării. Staff-ul tehnic aprecia modul în care Takumi se pregătea. Dânșii erau obligați de prestațiile japonezului din antrenamentele libere să îi acorde minute. Deținea anumite calități esențiale triumfului suprem.

Modul cum își elimină adversarii prin procedeul driblingului, combinațiile purtate în viteză cu colegul aflat în cea mai bună poziție, clarviziunea impecabilă asupra jocului, tendința subită de creere al spațiilor pentru oamenii din avanposturi, cât și șutul năpraznic de la distanță au reprezentat motivul întemeiat pentru care Takumi Minamino este considerat în prezent urmașul inegalabilului Hidetoshi Nakata, dar mai presus de acest lucru, dovada clară că austriecii, prin membrii din conducera administrativă, sunt vigilenți în ceea ce privește înregimentarea oricăror jucători ce-s capabili să aducă un plus de imaginație tactică. 

Protagonistul meu de astăzi a reușit în decursul câtorva luni extenuante să atragă atenția prin lejeritatea cu care își dezvoltă minuțios calitățile prezentate în cel de-al 4-lea paragraf al acestui articol. Pe mine, cel puțin, m-a impresionat puternic acest Takumi Minamino și nu de curând, ca să zic așa. În sezonul precendent, am avut ocazia să îl urmăresc din fața micului ecran pe canalul britanic ce emite și-n țara noastră, Eurosport. Prestațiile sale în tricoul grupării Cerezo Osaka au fost realmente încântătoare și am considerat justă decizia conform căreia trebuie urmărit în continuare. Nu m-a dezamăgit, prestând impecabil într-un campionat mult superior celui al Japoniei. 

Nu-mi rămâne decât prilejul de a-i ura succes în carieră și de ce nu, poate într-o bună zi va avea șansa unui transfer răsunător, pe placul său, cât și al grupării unde își va onora contractul. Acolo, indiferent de locația clubului, speră că unul dintre defectele majore ale sale, duelurile aeriene, să se remedieze cât mai repede cu putință. Vă las la îndemână un videoclip în care aveți ocazia să îi admirați stilul de joc. Vizionare plăcută!





Reactions

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. sunt de parere ca kagawa fotbalistic vorbind este peste nakata. nu stiu daca si ca talent dar din punct de vedere al performatei este peste

    RăspundețiȘtergere
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)