Dominik Szoboszlai - fotbalist care se recomandă subit granzilor Europei datorită stăpânirii unor calități indispensabile mijlocașului creativ


Fotbalul european propune microbiștilor de pretutindeni, indiferent de sezonul competițional, prin sârguința anumitor indivizi capabili să surprindă într-o oarecare măsură, jucători profesioniști demni de toată isprava. Pasiunea reprezintă, de departe, atuul fotbalistului în diverse circumstanțe. Deținând un spirit liber desăvârșit, își duce până la capăt misiunea conform căreia vrea cu orice preț să atragă atenția oricui. Un astfel de fotbalist, datorită prestațiilor excepționale, a atras atenția granzilor Europei. Din cauza stăpânirii anumitor calități indispensabile mijlocașului creativ, Dominik Szoboszlai, la cei 19 ani ai săi, a reușit într-un interval scurt de timp să își perfecționeze sublim stilul de joc. 

Red Bull Salzburg, echipă recunoscută pentru atenția cu care scouterii oferă liste lărgite de copii responsabililor clubului, au observat în 2016 un copil de origine maghiară în capitala Ungariei, la MTK Budapesta. Szoboszlai a fost observat îndelung și după întocmirea raportului favorabil angajării în structurile grupării austriece, Christoph Freund, directorul sportiv și totodată șeful departamentului de scouting, a aprobat nesilit recrutarea tânărului de numai 15 ani, pe atunci. 

Ceea ce l-a convins pe fostul mijlocaș defensiv austriac ce este recunoscut mapamondului pentru simplul fapt că se numără printre puținii fotbaliști retrași din activitate fără a se plăti măcar un cent pentru serviciile sale, a fost clarviziunea impecabilă asupra jocului. A fost încântat teribil de modul în care pasează în profunzime și nu a ezitat să îl înregimenteze. Mai întâi, după cum era de așteptat, Dominik Szoboszlai s-a inițiat corespunzător în fieful ''satelitului'' FC Liefering.

Decizia a fost justă, ținând cont de faptul că Dominik mai avea de lucrat la anumite procedee tehnico-tactice pentru a primi binemeritatul ''botez fotbalistic'' în cadrul echipei de seniori. A fost nevoie de aproape două sezoane pentru ca versatilul playmaker să intre în grațiile staff-ului tehnic, timp în care nu a ezitat să conlucreze cu colegii lui în zona de acoperire a mijlocului terenului. 

Folosit adesea în spatele atacanților sau în banda stânga a compartimentului median, Dominik Szoboszlai devenea esențial în treimea adversă, întrucât abilitatea de a-și păcăli adversarii facilita transmiterea rapidă a baloanelor în careul advers, ceea ce semnifica automat crearea unor șanse de gol pentru colegii din avanposturi. 

Mereu cu privirea ridicată, Dominik găsește întotdeauna soluții viabile. Gândește sublim continuarea fazelor și arată maturitate în joc la cei 19 ani și 11 luni ai săi încât cluburi importante ale Europei, prin diverși reprezentanți de seamă, au început să ia notițe. Cluburi precum Arsenal Londra, AC Milan, Borussia Dortmund, Liverpool FC sau Chelsea Londra încă sunt interesați de serviciile sale. 

Ungurul a ajuns în postura respectivă datorită agilității desăvârșite de pasare, ridicare a nivelului scăzut al jocului prestat de coechipieri, executarea impecabilă a fazelor fixe, în special al loviturilor libere, unde procedeul de lovire a mingii îmi amintește de Andrea Pirlo, clarviziunii impecabile asupra jocului, cât și stăpânirea într-o manieră foarte calmă a îndârjirii specifice mijlocașului creativ, ce nu permit oricui să fie pe deplin mulțumiți de faptul că îl controlează psihic pe gazon.

Calitatea în cauză, care este esențială, din punctul meu de vedere, în progresul fotbalistic, a dobândit-o în cele două sezoane competitiționale la nivelul ligii secunde austriece, prioritară ascensiunii prodigioase. A fost o chestiune de timp și adaptare la schemele tehnico-tactice până când Dominik Szoboszlai își dădea drumul la joc. În prezent se bucură de aprecieri, atât neutre cât și colegiale. 

Factorul conștiinciozității îl ajută să evolueze conform standardelor impuse de Red Bull Salzburg și de îndată ce va ajunge să fie transferat de alt club, de preferat unul important al Europei, cu o marjă de progres remarcabilă, nu va ezită să semneze cu gruparea în cauză. Calitățile îl recomandă nesilit și este foarte matur în gândire, ceea ce îl va determina să opteze pentru echipe în care rolul său va fi important.

Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii