Kasper Dolberg - o propunere atractivă pentru granzii Europei a unui reputat scouter danez


John Steen Olsen vă spune ceva?! Probabil că nu, însă microbiștii ce-au avut ocazia să urmărească fotbalul anilor 60-70 îl știu cu siguranță, asta în ciuda faptului că nu aveai oportunitatea de-a afla cele mai recente noutăți ale favoritului tău precum în prezent. Acest domn în vârstă de 74 ani este recunoscut în industria scouting-ului european drept un individ extrem de scrupulos și convingător totodată cu propunerile de jucători dornici de celebritate. 

Ajax Amsterdam este gruparea norocoasă ce-l are în ograda proprie de peste două decenii, mai precis 22 de ani. Este specializat în descoperirea materialului juvenil capabil să ia ochii tuturor. Fie că propune un fundaș de bandă, mijlocaș creativ sau atacant extrem de vivace în duelurile arțăgoase cu diverși adversari întâlniți în cale, domnul Olsen știe întotdeauna ce copii să aducă în patria regretatului Johan Cruyff. 

Printre comorile sale, ca să zic așa, se află Christian Eriksen, Zlatan Ibrahimovic sau Arkadiusz Milik. Cunoscându-și instinctul de clarvăzător, John Steen Olsen a urmărit în Danemarca natală puștani cu anumite calități esențiale înrolării într-un proiect benefic dezvoltării personale. Perioadele lungi și extenuante totodată petrecută în jurul diverselor cluburi ce aveau în componență lot de copii și juniori îl determinau subit să își noteze meticulos absolut orice calitate, respectiv defect, al reprezentantului de seamă.

În timpul misiunii specifice unui scouter veritabil, a fost plăcut surprins de-un compatriot. Scena respectivă se derula fascinant în Silkeborg, oraș aflat în centrul națiunii preocupate în mod deosebit de-o bunăstare desăvârșită. Un blondin extrem de ager și abil tehnico-tactic l-a determinat să îi acorde timp neîncetat de evaluare generală și de îndată ce s-a convins că nu mai este loc de vreo amânare în cazul său, s-a dus personal la puștiul în cauză, convingându-l să se alăture ''lăncierilor'' . 

Kasper Dolberg a trecut printr-un proces amplu de perfecționare încă din momentul parafării actelor conform căruia aparținea 100% de gruparea recunoscută global ca fiind un punct de pornire atractiv pentru căpătarea idolatrizării. Din 2015, an în care a fost ajutat să cunoască într-o proporție covârșitoare secretele meseriei de fotbalist inclusiv de George Ogăraru, secund la echipa secundă din Amsterdam, Kasper a impresionat pe toată lumea cu bagajul său tehnic ce avea și încă are la bază o mulțime de calități preponderent ofensive, definitorii în privința unui binemeritat salt calitativ. 

Ceea ce m-a atras la acest copil, și nu doar pe mine, asta-i clar, a fost capacitatea de-a înțelege sublim avantajele care le deține ca om de gol. Știe să combine rapid în așa fel încât adversarul să fie surprins de mobilitatea arhicunoscută atacanților, mai are pe deasupra un stil de dribling asemănător idolului său, nimeni altul decât Dennis ''non-flying dutchman'' Bergkamp, ce propune ridiculizarea oponentului prin trecerea balonului de zona propice intervențiilor brutale, respectiv un simț al porții extraordinar pentru un copil neajuns la deplina maturitate sportivă.

Datorită calităților stăpânite în mod autoritar, nu rămâne foarte mult timp în cadrul lotului de juniori și primește din partea conducerii olandeze o veste neașteptată, dar esențială dezvoltării fotbalistice: promovarea definitivă în cadrul echipei de seniori. Dolberg își vedea visul împlinit la doar un singur an distanță de legitimarea sa în ''sânul familiei lăncierilor'' . Din momentul respectiv, cariera sa de până acum a cunoscut doar satisfacții profesionale. Kasper a dat dovadă de-o seriozitate tipică vârfului de lance într-un angrenaj profesionist. neiertându-i pe rivali.

Modul în care și-a construit propria identitate în cadrul grupării antrenate de Peter Bosz este tipic campionilor veritabili, întrucât nu a întâmpinat probleme în privința îmbunătățirii vizibile a jocului predominant colectiv și datorită atitudinii sale ce promovează indubitabil clasicul duel dintre dorință și obiectiv, a pătruns într-o zonă prielnică intereselor ambelor părți. Spre exemplu, protagonistul meu de astăzi și-a pus amprenta pe parcursul demn de apreciat al olandezilor în Europa League, fiind la un singur pas de disputarea unei finale europene.


Știți cu toții, bănuiesc, că Ajax a învins în prima manșă din semifinalele Europa League pe francezii de la Olympique Lyon cu scorul de 4-1, rezultat final venit după o prestație remarcabilă a echipei cu o medie de vârstă până în 23 de ani... Kasper Dolberg a contribuit cu un gol și o mulțime de acțiuni benefice coechipierilor din avanposturi, dar mai presus de acest lucru contează cu adevărat că nu încetează să progreseze sublim. Este un jucător ce cunoaște în prealabil secretul luării deciziei oportune în momente favorabile.

A demonstrat acest lucru în cei doi ani petrecuți la Ajax Amsterdam, tranșând în favorea sa misiunea conform căreia trebuia să se achite conștiincios de diverse țeluri profesionale. Nu-i de mirare că mulți specialiști din lumea fotbalului îi prevăd o carieră remarcabilă, cu bune și rele, ce-i drept, dar care tinde să îl aducă în postura fericită de a-și știi numele plasat într-o categorie selectă de fotbaliști extrem de talentați ce s-au bucurat de aprecierile gălăgioșilor suporteri ai Ajax-ului.

Senzația ce-o trăiește acest băiat este de-a dreptul fantastică. Nu-i ușor să devii un jucător de bază al celei mai galonate echipe olandeze încă de la o vârstă atât de fragedă, 19 ani, împlinește 20 în data de 6 octombrie. Acest lucru nu a constituit o problemă majoră pentru cel văzut ca fiind un jucător ''3 în 1'' , deoarece dispune de abilitatea extraordinară de-a păcăli oponenții ca Bergkamp, se folosește de neîncetatele lupte duse în favoarea sa cu aceștia precum Zlatan Ibrahimovic, cât și stăpânirea simțului porții ca Jon Dahl Tomasson, îl vor ajuta cu siguranță să devină o țintă atractivă pentru granzii Europei.


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii